Torstai 21.11.2019
"
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Uskallanko uuteen?

10.3.2014 10:41 | Sirkka Suominen
Mikä on blogisti? Mitä tietoja ja tuntemuksia voi jakaa julkisesti netissä? Uskallanko, voinko, haluanko ja ennen kaikkea osaanko oikealla tavalla jakaa elämääni tuntemattomien kanssa?

Siinäpä ensimmäisiä kysymyksiä, joita juolahti päähäni, kun minua kysyttiin Päivämiehen blogistiksi. Tunsin, että ajatus blogin kirjoittamisesta on hyvin mielenkiintoinen, mutta myös haastava. Enhän edes tiennyt, mitä blogi-sana tarkoittaa. Jouduin katsomaan sanan merkityksen sanakirjasta. Siellä kerrottiin, että blogi tarkoittaa netissä olevaa julkista, usein epämuodollista päiväkirjaa. Epämuodollisuus ilahdutti. Se on tuttua ja turvallista, jotain pehmeää ja lämmintä kuten villasukat tai huopatossut.

Meidät uudet blogistit kutsuttiin koulutukseen Siikatörmän leirikeskukseen. Mukana oli myös Päivämiehen kolumnisteja. Istuin vanhassa salissa, ympärilläni sanavalmiita, nokkelia, viisaita ja erilaisilla elämänkokemuksilla varustettuja ihmisiä. Heidän kanssaan oli helppo olla, heitä oli mielenkiintoista kuunnella. Tuli tunne, että heillä kaikilla on paljon annettavaa, mutta edelleen mielessäni kaihersi epäilys siitä, olenko minä sopiva tähän tehtävään.

Meille jokaiselle on annettu itsemme näköinen elämä. Jokaisella on oma ristinsä kannettavanaan, oma elämänpolku kuljettavanaan. On tärkeää nähdä asioita monelta eri näkökulmalta. Silloin ajatusmaailmat avartuvat. Lukemalla paljon, erilaisten ihmisten kokemuksia, voi oppia näkemään myös toisen silmillä. Uskon, että tämä blogin kirjoittaminen on yksi elämänkokemus, joka voi opettaa minulle jotakin tärkeää ja ainutlaatuista. Siitä ei oikeastaan voi kieltäytyä, vaan on heittäydyttävä mukaan.

Uskot sitten, että osaat tai ettet osaa, olet oikeassa molemmissa (Henry Ford).

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi