Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Uskallanko uuteen?

10.3.2014 10:41 | Sirkka Suominen
Mikä on blogisti? Mitä tietoja ja tuntemuksia voi jakaa julkisesti netissä? Uskallanko, voinko, haluanko ja ennen kaikkea osaanko oikealla tavalla jakaa elämääni tuntemattomien kanssa?

Siinäpä ensimmäisiä kysymyksiä, joita juolahti päähäni, kun minua kysyttiin Päivämiehen blogistiksi. Tunsin, että ajatus blogin kirjoittamisesta on hyvin mielenkiintoinen, mutta myös haastava. Enhän edes tiennyt, mitä blogi-sana tarkoittaa. Jouduin katsomaan sanan merkityksen sanakirjasta. Siellä kerrottiin, että blogi tarkoittaa netissä olevaa julkista, usein epämuodollista päiväkirjaa. Epämuodollisuus ilahdutti. Se on tuttua ja turvallista, jotain pehmeää ja lämmintä kuten villasukat tai huopatossut.

Meidät uudet blogistit kutsuttiin koulutukseen Siikatörmän leirikeskukseen. Mukana oli myös Päivämiehen kolumnisteja. Istuin vanhassa salissa, ympärilläni sanavalmiita, nokkelia, viisaita ja erilaisilla elämänkokemuksilla varustettuja ihmisiä. Heidän kanssaan oli helppo olla, heitä oli mielenkiintoista kuunnella. Tuli tunne, että heillä kaikilla on paljon annettavaa, mutta edelleen mielessäni kaihersi epäilys siitä, olenko minä sopiva tähän tehtävään.

Meille jokaiselle on annettu itsemme näköinen elämä. Jokaisella on oma ristinsä kannettavanaan, oma elämänpolku kuljettavanaan. On tärkeää nähdä asioita monelta eri näkökulmalta. Silloin ajatusmaailmat avartuvat. Lukemalla paljon, erilaisten ihmisten kokemuksia, voi oppia näkemään myös toisen silmillä. Uskon, että tämä blogin kirjoittaminen on yksi elämänkokemus, joka voi opettaa minulle jotakin tärkeää ja ainutlaatuista. Siitä ei oikeastaan voi kieltäytyä, vaan on heittäydyttävä mukaan.

Uskot sitten, että osaat tai ettet osaa, olet oikeassa molemmissa (Henry Ford).

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi