Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Uskallanko uuteen?

10.3.2014 10:41 | Sirkka Suominen
Mikä on blogisti? Mitä tietoja ja tuntemuksia voi jakaa julkisesti netissä? Uskallanko, voinko, haluanko ja ennen kaikkea osaanko oikealla tavalla jakaa elämääni tuntemattomien kanssa?

Siinäpä ensimmäisiä kysymyksiä, joita juolahti päähäni, kun minua kysyttiin Päivämiehen blogistiksi. Tunsin, että ajatus blogin kirjoittamisesta on hyvin mielenkiintoinen, mutta myös haastava. Enhän edes tiennyt, mitä blogi-sana tarkoittaa. Jouduin katsomaan sanan merkityksen sanakirjasta. Siellä kerrottiin, että blogi tarkoittaa netissä olevaa julkista, usein epämuodollista päiväkirjaa. Epämuodollisuus ilahdutti. Se on tuttua ja turvallista, jotain pehmeää ja lämmintä kuten villasukat tai huopatossut.

Meidät uudet blogistit kutsuttiin koulutukseen Siikatörmän leirikeskukseen. Mukana oli myös Päivämiehen kolumnisteja. Istuin vanhassa salissa, ympärilläni sanavalmiita, nokkelia, viisaita ja erilaisilla elämänkokemuksilla varustettuja ihmisiä. Heidän kanssaan oli helppo olla, heitä oli mielenkiintoista kuunnella. Tuli tunne, että heillä kaikilla on paljon annettavaa, mutta edelleen mielessäni kaihersi epäilys siitä, olenko minä sopiva tähän tehtävään.

Meille jokaiselle on annettu itsemme näköinen elämä. Jokaisella on oma ristinsä kannettavanaan, oma elämänpolku kuljettavanaan. On tärkeää nähdä asioita monelta eri näkökulmalta. Silloin ajatusmaailmat avartuvat. Lukemalla paljon, erilaisten ihmisten kokemuksia, voi oppia näkemään myös toisen silmillä. Uskon, että tämä blogin kirjoittaminen on yksi elämänkokemus, joka voi opettaa minulle jotakin tärkeää ja ainutlaatuista. Siitä ei oikeastaan voi kieltäytyä, vaan on heittäydyttävä mukaan.

Uskot sitten, että osaat tai ettet osaa, olet oikeassa molemmissa (Henry Ford).

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi