Keskiviikko 18.9.2019
"
Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan. 1 Joh. 4:7

Kalliolle rakennettu

10.6.2014 06:37 | Sirkka Suominen
Tarvitsin irtiottoa arjesta. Tarvitsin aikaa itselle ja omille ajatuksille, aikaa ystäville ja yhdessäololle. Sain edulliset junaliput Helsinkiin eräänä keväisenä viikonloppuna. Hetkeäkään epäröimättä tilasin liput, ja viikonloppuloma saattoi alkaa.

Ystäviä on aina mukava kohdata. Ystävä on sellainen ihminen, jonka kanssa voi olla oma itsensä. Hän hyväksyy toisen ihmisen sellaisena kuin on, puutteista huolimatta. Ystävät ovat aarteita, ja aarteita on vaalittava. Me vaalimme ystävyyttämme tällä kertaa syömällä yhdessä. Sen jälkeen kokoonnuimme erään ystävän kauniiseen uuteen kotiin. Siellä sain vielä lisää uusia ystäviä, joten pitäänee paikkansa, että matkailu avartaa.

Junamatkat ovat mukavia. Silloin on aikaa antaa ajatusten kulkea omia polkujaan. Kun olin pieni, matkustimme junalla Peipohjaan ja sieltä mummulaan Kauvatsalle. Junassa oli mukava katsella ohi kiiltäviä, alati vaihtuvia maisemia. Toisinaan junarata kulki kallioiden keskelle louhittua väylää pitkin. Se tuntui pienestä tytöstä ihmeelliseltä ja vähän jännittävältäkin. Ihastelin jylhiä, pystysuoria kiviseiniä ja niissä valuvia pieniä vesivanoja.

Helsingissä on yksi maailman kauneimmista kirkoista. Siinä ihmisen tekemä suunnittelu- ja rakennustyö yhdistyy jylhän luonnonmateriaalin kanssa mitä hienoimmalla tavalla. Temppelinaukion kirkko on louhittu kallioon. Ulkoapäin ei arvaisi, miten ainutlaatuinen ja suuri kirkko kallioon kätkeytyy.  
 

 
Tämä kirkko on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Siellä ihminen tuntee oman pienuutensa ja Luojan ihmeellisyys ympäröi turvallisena ja voimallisena. Siellä, keskellä arjen kiireitä, aistii rauhaa, hartautta ja kallioiden tuomaa pysyvyyttä. On aikaa pysähtyä ja miettiä, onko minun perustukseni kalliolle rakennettu.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi