Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Kalliolle rakennettu

10.6.2014 06:37 | Sirkka Suominen
Tarvitsin irtiottoa arjesta. Tarvitsin aikaa itselle ja omille ajatuksille, aikaa ystäville ja yhdessäololle. Sain edulliset junaliput Helsinkiin eräänä keväisenä viikonloppuna. Hetkeäkään epäröimättä tilasin liput, ja viikonloppuloma saattoi alkaa.

Ystäviä on aina mukava kohdata. Ystävä on sellainen ihminen, jonka kanssa voi olla oma itsensä. Hän hyväksyy toisen ihmisen sellaisena kuin on, puutteista huolimatta. Ystävät ovat aarteita, ja aarteita on vaalittava. Me vaalimme ystävyyttämme tällä kertaa syömällä yhdessä. Sen jälkeen kokoonnuimme erään ystävän kauniiseen uuteen kotiin. Siellä sain vielä lisää uusia ystäviä, joten pitäänee paikkansa, että matkailu avartaa.

Junamatkat ovat mukavia. Silloin on aikaa antaa ajatusten kulkea omia polkujaan. Kun olin pieni, matkustimme junalla Peipohjaan ja sieltä mummulaan Kauvatsalle. Junassa oli mukava katsella ohi kiiltäviä, alati vaihtuvia maisemia. Toisinaan junarata kulki kallioiden keskelle louhittua väylää pitkin. Se tuntui pienestä tytöstä ihmeelliseltä ja vähän jännittävältäkin. Ihastelin jylhiä, pystysuoria kiviseiniä ja niissä valuvia pieniä vesivanoja.

Helsingissä on yksi maailman kauneimmista kirkoista. Siinä ihmisen tekemä suunnittelu- ja rakennustyö yhdistyy jylhän luonnonmateriaalin kanssa mitä hienoimmalla tavalla. Temppelinaukion kirkko on louhittu kallioon. Ulkoapäin ei arvaisi, miten ainutlaatuinen ja suuri kirkko kallioon kätkeytyy.  
 

 
Tämä kirkko on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Siellä ihminen tuntee oman pienuutensa ja Luojan ihmeellisyys ympäröi turvallisena ja voimallisena. Siellä, keskellä arjen kiireitä, aistii rauhaa, hartautta ja kallioiden tuomaa pysyvyyttä. On aikaa pysähtyä ja miettiä, onko minun perustukseni kalliolle rakennettu.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi