Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Syksyisiä ajatuksia

19.10.2014 07:08 | Sirkka Suominen
Onko niin, että syksyn vaihtuessa talveksi kuluneesta vuodenajasta jää viimeisimmäksi muistikuvaksi pimeys? Ja mustat, kiiltävät tiet, joita auton ajovalot eivät pysty valaisemaan kuin pienen kaistaleen kerrallaan? Moni toivoo syksyn lähestyessä kesän jatkuvan mahdollisimman pitkään eikä haluaisi edes ajatella tulevaa vuodenaikaa.
 
Joka vuosi syksy kuitenkin pääsee yllättämään kauneudellaan. Aivan yhtäkkiä huomaa, että puiden lehdet ovat saaneet uusia värisävyjä ja metsän varvukot hehkuvat punaisen ja oranssin eri vivahteita. Ihminen tuntee oman pienuutensa luonnon kauneuden edessä.
 
Luonnossa kulkeminen on aina mukavaa, mutta erityisesti syksyllä metsässä kulkeminen on virkistävää. Olen kokenut, että ilman kirpeys, tuoksut ja luonnon kauneus saavat mielen hyvin kiitolliseksi.
 
Syksyisessä metsässä liikkuvat myös metsästäjät, sienestäjät ja marjastajat. Luonto antaa hyötyä ja iloa eikä vaadi mitään vastalahjaksi. Jos ei sitten ajattele vastalahjaksi sitä, että siivoaa jälkensä ja käyttäytyy muutenkin luonnossa sitä kunnioittaen.
 
Taivaan Isä on antanut meille kauniin maan vaihtuvine vuodenaikoineen. Nautitaan luonnosta, ripustellaan valoja ja kerätään voimia vuoden pimeintä aikaa varten. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi