Sunnuntai 21.7.2019
"
Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." Luuk. 5:10

Syksyisiä ajatuksia

19.10.2014 07:08 | Sirkka Suominen
Onko niin, että syksyn vaihtuessa talveksi kuluneesta vuodenajasta jää viimeisimmäksi muistikuvaksi pimeys? Ja mustat, kiiltävät tiet, joita auton ajovalot eivät pysty valaisemaan kuin pienen kaistaleen kerrallaan? Moni toivoo syksyn lähestyessä kesän jatkuvan mahdollisimman pitkään eikä haluaisi edes ajatella tulevaa vuodenaikaa.
 
Joka vuosi syksy kuitenkin pääsee yllättämään kauneudellaan. Aivan yhtäkkiä huomaa, että puiden lehdet ovat saaneet uusia värisävyjä ja metsän varvukot hehkuvat punaisen ja oranssin eri vivahteita. Ihminen tuntee oman pienuutensa luonnon kauneuden edessä.
 
Luonnossa kulkeminen on aina mukavaa, mutta erityisesti syksyllä metsässä kulkeminen on virkistävää. Olen kokenut, että ilman kirpeys, tuoksut ja luonnon kauneus saavat mielen hyvin kiitolliseksi.
 
Syksyisessä metsässä liikkuvat myös metsästäjät, sienestäjät ja marjastajat. Luonto antaa hyötyä ja iloa eikä vaadi mitään vastalahjaksi. Jos ei sitten ajattele vastalahjaksi sitä, että siivoaa jälkensä ja käyttäytyy muutenkin luonnossa sitä kunnioittaen.
 
Taivaan Isä on antanut meille kauniin maan vaihtuvine vuodenaikoineen. Nautitaan luonnosta, ripustellaan valoja ja kerätään voimia vuoden pimeintä aikaa varten. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi