Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Syksyisiä ajatuksia

19.10.2014 07:08 | Sirkka Suominen
Onko niin, että syksyn vaihtuessa talveksi kuluneesta vuodenajasta jää viimeisimmäksi muistikuvaksi pimeys? Ja mustat, kiiltävät tiet, joita auton ajovalot eivät pysty valaisemaan kuin pienen kaistaleen kerrallaan? Moni toivoo syksyn lähestyessä kesän jatkuvan mahdollisimman pitkään eikä haluaisi edes ajatella tulevaa vuodenaikaa.
 
Joka vuosi syksy kuitenkin pääsee yllättämään kauneudellaan. Aivan yhtäkkiä huomaa, että puiden lehdet ovat saaneet uusia värisävyjä ja metsän varvukot hehkuvat punaisen ja oranssin eri vivahteita. Ihminen tuntee oman pienuutensa luonnon kauneuden edessä.
 
Luonnossa kulkeminen on aina mukavaa, mutta erityisesti syksyllä metsässä kulkeminen on virkistävää. Olen kokenut, että ilman kirpeys, tuoksut ja luonnon kauneus saavat mielen hyvin kiitolliseksi.
 
Syksyisessä metsässä liikkuvat myös metsästäjät, sienestäjät ja marjastajat. Luonto antaa hyötyä ja iloa eikä vaadi mitään vastalahjaksi. Jos ei sitten ajattele vastalahjaksi sitä, että siivoaa jälkensä ja käyttäytyy muutenkin luonnossa sitä kunnioittaen.
 
Taivaan Isä on antanut meille kauniin maan vaihtuvine vuodenaikoineen. Nautitaan luonnosta, ripustellaan valoja ja kerätään voimia vuoden pimeintä aikaa varten. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi