Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Syksyisiä ajatuksia

19.10.2014 07:08 | Sirkka Suominen
Onko niin, että syksyn vaihtuessa talveksi kuluneesta vuodenajasta jää viimeisimmäksi muistikuvaksi pimeys? Ja mustat, kiiltävät tiet, joita auton ajovalot eivät pysty valaisemaan kuin pienen kaistaleen kerrallaan? Moni toivoo syksyn lähestyessä kesän jatkuvan mahdollisimman pitkään eikä haluaisi edes ajatella tulevaa vuodenaikaa.
 
Joka vuosi syksy kuitenkin pääsee yllättämään kauneudellaan. Aivan yhtäkkiä huomaa, että puiden lehdet ovat saaneet uusia värisävyjä ja metsän varvukot hehkuvat punaisen ja oranssin eri vivahteita. Ihminen tuntee oman pienuutensa luonnon kauneuden edessä.
 
Luonnossa kulkeminen on aina mukavaa, mutta erityisesti syksyllä metsässä kulkeminen on virkistävää. Olen kokenut, että ilman kirpeys, tuoksut ja luonnon kauneus saavat mielen hyvin kiitolliseksi.
 
Syksyisessä metsässä liikkuvat myös metsästäjät, sienestäjät ja marjastajat. Luonto antaa hyötyä ja iloa eikä vaadi mitään vastalahjaksi. Jos ei sitten ajattele vastalahjaksi sitä, että siivoaa jälkensä ja käyttäytyy muutenkin luonnossa sitä kunnioittaen.
 
Taivaan Isä on antanut meille kauniin maan vaihtuvine vuodenaikoineen. Nautitaan luonnosta, ripustellaan valoja ja kerätään voimia vuoden pimeintä aikaa varten. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi