Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Mistä tuntee harrastuksen?

18.12.2014 06:29 | Sirkka Suominen
Minulta on aina silloin tällöin kysytty, mitä harrastan. En ole koskaan kokenut olevani minkään asian harrastaja, ja kysymys on sen vuoksi ollut hieman hankala. Jotakin siihen on pitänyt vastata ja yleensä olen sanonut harrastavani lukemista.
 
Mutta mitä tarkoittaa harrastaminen? Mikä tekee asioiden tekemisestä harrastamista? Harrastanko minä ruuanlaittoa, kahvin keittämistä tai imuroimista – niitähän tulee tehtyä usein.
 
Sanojen merkitystä tutkiessani minulle on selvinnyt, että harrastaminen tulee sanasta harras. Harras tarkoittaa sydämestään johonkin antautunutta, antaumuksellista, innokasta, uutteraa. Harrastaminen tarkoittaa siis puuhaamista jatkuvasti jonkin kiinnostavan asian parissa. Näin minua opettaa netistä löytyvä sanakirja.
 
Täytyy aivan miettiä, mitkä ovat ne asiat, joita olen harrastanut antaumuksella ja uutterasti. Noiden määritelmien mukaan lukeminen kuuluu harrastuksiini, mutta imurointi ei. Joitakin harrastuksia kuitenkin löytyy, ja niitä voin suositella muillekin.
 
Olen harrastanut muutamana kesänä melontaa. Kajakissa tuntee sulautuvansa veteen ja ympäröivään luontoon. Upeampaa luonnossa liikkumistapaa on vaikea kuvitella. Ainakaan kesäisin.
 
Hiihto on monelle suomalaiselle tärkeimpiä talven harrastuksia. Minä en pidä hiihtämisestä, eikä minulla ole suksia, mutta lumikengät odottelevat varastossa talven tuloa. Lumikenkäkävelyssä minua viehättää se, että niillä voi kävellä missä vain. Molemmissa, sekä melonnassa että lumikenkäkävelyssä, voi kokea luonnon hiljaisuuden ja ainutlaatuisuuden.
 
Tänä syksynä olen käynyt savityökurssilla. En osaa muotoilla savesta hienoja esineitä, mutta teen sitä antaumuksella, joten se täyttää harrastuksen kriteerit. Laatu- tai tulosvaatimuksiahan harrastuksille ei ole asetettu.

Tästä se savityön tekeminen alkaa.
 

  
Viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin harrastukseni, on tähtitaivaan katselu. Siihen uppoudun joka kerta suurella hartaudella ja niin usein kuin mahdollista. Samettisen taivaan tuikkivat tähdet ovat luonnon ihmeitä, joiden katseluun ei koskaan kyllästy. Ne palauttavat asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja täyttävät mielen rauhalla ja kiitollisuudella taivaan Isää kohtaan. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi