Keskiviikko 24.7.2019
"
Minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. 1 Tim. 1:16

Mistä tuntee harrastuksen?

18.12.2014 06:29 | Sirkka Suominen
Minulta on aina silloin tällöin kysytty, mitä harrastan. En ole koskaan kokenut olevani minkään asian harrastaja, ja kysymys on sen vuoksi ollut hieman hankala. Jotakin siihen on pitänyt vastata ja yleensä olen sanonut harrastavani lukemista.
 
Mutta mitä tarkoittaa harrastaminen? Mikä tekee asioiden tekemisestä harrastamista? Harrastanko minä ruuanlaittoa, kahvin keittämistä tai imuroimista – niitähän tulee tehtyä usein.
 
Sanojen merkitystä tutkiessani minulle on selvinnyt, että harrastaminen tulee sanasta harras. Harras tarkoittaa sydämestään johonkin antautunutta, antaumuksellista, innokasta, uutteraa. Harrastaminen tarkoittaa siis puuhaamista jatkuvasti jonkin kiinnostavan asian parissa. Näin minua opettaa netistä löytyvä sanakirja.
 
Täytyy aivan miettiä, mitkä ovat ne asiat, joita olen harrastanut antaumuksella ja uutterasti. Noiden määritelmien mukaan lukeminen kuuluu harrastuksiini, mutta imurointi ei. Joitakin harrastuksia kuitenkin löytyy, ja niitä voin suositella muillekin.
 
Olen harrastanut muutamana kesänä melontaa. Kajakissa tuntee sulautuvansa veteen ja ympäröivään luontoon. Upeampaa luonnossa liikkumistapaa on vaikea kuvitella. Ainakaan kesäisin.
 
Hiihto on monelle suomalaiselle tärkeimpiä talven harrastuksia. Minä en pidä hiihtämisestä, eikä minulla ole suksia, mutta lumikengät odottelevat varastossa talven tuloa. Lumikenkäkävelyssä minua viehättää se, että niillä voi kävellä missä vain. Molemmissa, sekä melonnassa että lumikenkäkävelyssä, voi kokea luonnon hiljaisuuden ja ainutlaatuisuuden.
 
Tänä syksynä olen käynyt savityökurssilla. En osaa muotoilla savesta hienoja esineitä, mutta teen sitä antaumuksella, joten se täyttää harrastuksen kriteerit. Laatu- tai tulosvaatimuksiahan harrastuksille ei ole asetettu.

Tästä se savityön tekeminen alkaa.
 

  
Viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin harrastukseni, on tähtitaivaan katselu. Siihen uppoudun joka kerta suurella hartaudella ja niin usein kuin mahdollista. Samettisen taivaan tuikkivat tähdet ovat luonnon ihmeitä, joiden katseluun ei koskaan kyllästy. Ne palauttavat asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja täyttävät mielen rauhalla ja kiitollisuudella taivaan Isää kohtaan. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi