Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Kävelyllä aurinkoisessa talvimetsässä

12.2.2015 06:28 | Sirkka Suominen
Kävelen pienen tyttärenpoikani kanssa moottorikelkan ajouraa pitkin aurinkoisessa talvisäässä. Helmikuu on pian puolessa välissä. Talvi on kääntymässä kevättä kohti. Siinä pienen perässä kävellessäni ihailen valon valtavaa vaikutusta ympäröivään luontoon. Se aivan häikäisee ja saa hangen hohtamaan kuin olisi täynnä pieniä kimaltelevia jalokiviä.

Takana päin on vuoden pimein aika. Auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta sen kirkkaus tuntuu ihmeelliseltä ja lumiset puut juhlapukuisilta kunniavierailta. Mielen täyttää kiitollisuus siitä, että saamme asua näin kauniissa maassa, voimme kulkea vapaasti metsissä ja nauttia luonnon rauhasta.Ennen tulen keksimistähän ihminen työskenteli vain silloin, kun aurinko valaisi, auringon noususta iltahämäriin. Sitten ihminen oppi sytyttämään tulen ja sen avulla pystyttiin työskentelemään paljon pitempään. Nyt, kun sähkövalot valaisevat, voidaan valveilla olemisen aikaa jatkaa vaikka kellon ympäri.

Auringonvalolla on paljon suotuisia vaikutuksia. Tutkimusten mukaan se vaikuttaa muun muassa uni- ja valverytmiin, D-vitamiinin saatavuuteen ja valon puute voi aiheuttaa kaamosmasennusta.

Luonnossa voimme itse nähdä auringon vaikutuksia kaiken aikaa. Se sulattaa jään ja herättää luonnon elämään. Ei ole yhtään ihme, että Jumalan armoa on verrattu aurinkoon: armon aurinko sulattaa routaiset sydämet. 

Esittelen pienelle matkakumppanilleni oravan jälkiä, kauniisti kaartuvia puita ja hangen kaunista kimallusta, mutta ne jäävät suosiossa toiseksi parin puusta pudonneen risun rinnalla. Toisen hän ojentaa minulle.  

Hetken kuluttua lapsi kaatuu hangelle makaamaan:

– Mummo, minua väsyttää.

On aika kaartaa takaisin kotiin.

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi