Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Valintoja

15.4.2015 06:35 | Sirkka Suominen
Jo aamulla, kun aukaisen silmäni uuteen päivään, teen valintoja. Painanko torkkuherätystä vai nousenko heti ylös? Mitä syön aamupalaksi vai syönkö mitään? Mitä vaatteita laitan päälleni ja mitkä kengät? Pienen vauvan äidin torkkunappulana toimii usein tutti ja hän voi valita, yrittääkö jatkaa unia vielä rauhoittelemalla lasta tutilla vai nouseeko ylös. Tällaiset jokapäiväiseen elämään kuuluvat valinnat jatkuvat pitkin päivää.

Välillä olemme myös suurien, koko elämää mullistavien valintojen edessä. Joskus päätös voi muuttaa loppuelämän täysin. Jo peruskoulun viimeisellä luokalla pitäisi tietää, mikä on tuleva kutsumusammatti. Joidenkin täytyy tehdä päätös siitä, muuttaako työn perässä ulkomaille vai jäädäkö kotimaahan työnhakijaksi. Joku toinen voi kiireessä tehdä onnettoman päätöksen ylittää katu katsomatta taakseen juuri silloin, kun takaa tulee auto.

Joskus voimme jälkeenpäin harmitella valintojamme. Tai jossitella asioita. Olisin halunnut osata tukea lapsiani viisaammin uskon tiellä. Olenko omilla valinnoilla vaikuttanut läheisteni elämään rakentavasti vai repivästi?

Ajattelen kuitenkin niin, että jossittelua turhempaa asiaa ei voi ollakaan. Kulutamme sillä vain omia ja lähimpien voimavaroja. Sen sijaan voimme suunnata katseemme tulevaisuuteen ja keskittää voimamme tekemään juuri nyt mahdollisimman hyvät valinnat. Toki historiasta on hyvä ottaa opikseen, jotta ei toistaisi vahingollisia toimintatapoja. Valintojen edessä on hyvä pitää mielessä uskon näkökulma.

On turvallista ajatella, että minunkin tieni ja valintani ovat Taivaan Isällä tiedossaan. Hän on armollinen meitä jokaista kohtaan, joten opetelkaamme armollisuutta myös itseämme kohtaan. Hänen varjeluksessaan on hyvä tehdä valintoja tänäänkin. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi