Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Valintoja

15.4.2015 06:35 | Sirkka Suominen
Jo aamulla, kun aukaisen silmäni uuteen päivään, teen valintoja. Painanko torkkuherätystä vai nousenko heti ylös? Mitä syön aamupalaksi vai syönkö mitään? Mitä vaatteita laitan päälleni ja mitkä kengät? Pienen vauvan äidin torkkunappulana toimii usein tutti ja hän voi valita, yrittääkö jatkaa unia vielä rauhoittelemalla lasta tutilla vai nouseeko ylös. Tällaiset jokapäiväiseen elämään kuuluvat valinnat jatkuvat pitkin päivää.

Välillä olemme myös suurien, koko elämää mullistavien valintojen edessä. Joskus päätös voi muuttaa loppuelämän täysin. Jo peruskoulun viimeisellä luokalla pitäisi tietää, mikä on tuleva kutsumusammatti. Joidenkin täytyy tehdä päätös siitä, muuttaako työn perässä ulkomaille vai jäädäkö kotimaahan työnhakijaksi. Joku toinen voi kiireessä tehdä onnettoman päätöksen ylittää katu katsomatta taakseen juuri silloin, kun takaa tulee auto.

Joskus voimme jälkeenpäin harmitella valintojamme. Tai jossitella asioita. Olisin halunnut osata tukea lapsiani viisaammin uskon tiellä. Olenko omilla valinnoilla vaikuttanut läheisteni elämään rakentavasti vai repivästi?

Ajattelen kuitenkin niin, että jossittelua turhempaa asiaa ei voi ollakaan. Kulutamme sillä vain omia ja lähimpien voimavaroja. Sen sijaan voimme suunnata katseemme tulevaisuuteen ja keskittää voimamme tekemään juuri nyt mahdollisimman hyvät valinnat. Toki historiasta on hyvä ottaa opikseen, jotta ei toistaisi vahingollisia toimintatapoja. Valintojen edessä on hyvä pitää mielessä uskon näkökulma.

On turvallista ajatella, että minunkin tieni ja valintani ovat Taivaan Isällä tiedossaan. Hän on armollinen meitä jokaista kohtaan, joten opetelkaamme armollisuutta myös itseämme kohtaan. Hänen varjeluksessaan on hyvä tehdä valintoja tänäänkin. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi