Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Valintoja

15.4.2015 06:35 | Sirkka Suominen
Jo aamulla, kun aukaisen silmäni uuteen päivään, teen valintoja. Painanko torkkuherätystä vai nousenko heti ylös? Mitä syön aamupalaksi vai syönkö mitään? Mitä vaatteita laitan päälleni ja mitkä kengät? Pienen vauvan äidin torkkunappulana toimii usein tutti ja hän voi valita, yrittääkö jatkaa unia vielä rauhoittelemalla lasta tutilla vai nouseeko ylös. Tällaiset jokapäiväiseen elämään kuuluvat valinnat jatkuvat pitkin päivää.

Välillä olemme myös suurien, koko elämää mullistavien valintojen edessä. Joskus päätös voi muuttaa loppuelämän täysin. Jo peruskoulun viimeisellä luokalla pitäisi tietää, mikä on tuleva kutsumusammatti. Joidenkin täytyy tehdä päätös siitä, muuttaako työn perässä ulkomaille vai jäädäkö kotimaahan työnhakijaksi. Joku toinen voi kiireessä tehdä onnettoman päätöksen ylittää katu katsomatta taakseen juuri silloin, kun takaa tulee auto.

Joskus voimme jälkeenpäin harmitella valintojamme. Tai jossitella asioita. Olisin halunnut osata tukea lapsiani viisaammin uskon tiellä. Olenko omilla valinnoilla vaikuttanut läheisteni elämään rakentavasti vai repivästi?

Ajattelen kuitenkin niin, että jossittelua turhempaa asiaa ei voi ollakaan. Kulutamme sillä vain omia ja lähimpien voimavaroja. Sen sijaan voimme suunnata katseemme tulevaisuuteen ja keskittää voimamme tekemään juuri nyt mahdollisimman hyvät valinnat. Toki historiasta on hyvä ottaa opikseen, jotta ei toistaisi vahingollisia toimintatapoja. Valintojen edessä on hyvä pitää mielessä uskon näkökulma.

On turvallista ajatella, että minunkin tieni ja valintani ovat Taivaan Isällä tiedossaan. Hän on armollinen meitä jokaista kohtaan, joten opetelkaamme armollisuutta myös itseämme kohtaan. Hänen varjeluksessaan on hyvä tehdä valintoja tänäänkin. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi