Perjantai 22.11.2019
"
Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Ps. 90:5-6

Valintoja

15.4.2015 06:35 | Sirkka Suominen
Jo aamulla, kun aukaisen silmäni uuteen päivään, teen valintoja. Painanko torkkuherätystä vai nousenko heti ylös? Mitä syön aamupalaksi vai syönkö mitään? Mitä vaatteita laitan päälleni ja mitkä kengät? Pienen vauvan äidin torkkunappulana toimii usein tutti ja hän voi valita, yrittääkö jatkaa unia vielä rauhoittelemalla lasta tutilla vai nouseeko ylös. Tällaiset jokapäiväiseen elämään kuuluvat valinnat jatkuvat pitkin päivää.

Välillä olemme myös suurien, koko elämää mullistavien valintojen edessä. Joskus päätös voi muuttaa loppuelämän täysin. Jo peruskoulun viimeisellä luokalla pitäisi tietää, mikä on tuleva kutsumusammatti. Joidenkin täytyy tehdä päätös siitä, muuttaako työn perässä ulkomaille vai jäädäkö kotimaahan työnhakijaksi. Joku toinen voi kiireessä tehdä onnettoman päätöksen ylittää katu katsomatta taakseen juuri silloin, kun takaa tulee auto.

Joskus voimme jälkeenpäin harmitella valintojamme. Tai jossitella asioita. Olisin halunnut osata tukea lapsiani viisaammin uskon tiellä. Olenko omilla valinnoilla vaikuttanut läheisteni elämään rakentavasti vai repivästi?

Ajattelen kuitenkin niin, että jossittelua turhempaa asiaa ei voi ollakaan. Kulutamme sillä vain omia ja lähimpien voimavaroja. Sen sijaan voimme suunnata katseemme tulevaisuuteen ja keskittää voimamme tekemään juuri nyt mahdollisimman hyvät valinnat. Toki historiasta on hyvä ottaa opikseen, jotta ei toistaisi vahingollisia toimintatapoja. Valintojen edessä on hyvä pitää mielessä uskon näkökulma.

On turvallista ajatella, että minunkin tieni ja valintani ovat Taivaan Isällä tiedossaan. Hän on armollinen meitä jokaista kohtaan, joten opetelkaamme armollisuutta myös itseämme kohtaan. Hänen varjeluksessaan on hyvä tehdä valintoja tänäänkin. 

Vanhemmat

Uudemmat

Sirkka Suominen

Olen yli viisikymppinen nainen ja olen kasvattanut omat lapseni aikuisiksi. Minulla on kuusi lasta ja kuusi lastenlasta. Olen asunut monissa eri paikoissa ja työskennellyt koko aikuisikäni yhdessä ja samassa paikassa.

Voit antaa minulle palautetta blogistani osoitteeseen sirkka.suo@gmail.com.

Sirkka Suominen

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi