Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Istuttaisin tänään omenapuun

9.4.2015 06:33 | Tarja Pärn
Alakoulussa olin se eturivin kiltti, näkymätön tyttö. Muistan hyvin erään äidinkielen tunnin. Olimme edellisellä kerralla kirjoittaneet aineen. Jorma-opettaja kirjoitti taululle lauseen: "Jos tietäisin huomenna kuolevani, istuttaisin tänään omenapuun..." Nolostuin, kun muistin itse kirjoittaneeni aineeni loppuun tuon Lutherin lauseen. Ikävä tunne muuttui mielihyväksi, kun opettaja totesi kirjoitelmani sisältäneen syvällistä pohdintaa ja kielellistä sujuvuutta. Nuo kiitoksen sanat jäivät mieleen. 

Tuo Lutherin lause on jäänyt matkaevääksi mieleni takataskuun. Silloin kun kirjoitin aineeni, olin kaksitoistavuotias murrosikäinen, jolta kuolema oli vienyt veljen ja äidin. Toivon ikkunat olivat huurruksissa. Niistä ikkunoista seurasin toisten ikäisteni elämää ja mietin, millaista olisi, jos minun elämäni soljuisi yhtä vaivattoman oloisesti. Olin neuvoton, ja mieleni oli jähmeä. Oli kuitenkin toivo paremmasta huomisesta. Oli usko, oli ystäviä ja rakastavia katseita.

Pari kuukautta sitten sain sähköpostiini viestin, jossa kerrottiin Päivämiehen blogeista ja evästettiin uutta blogistia. Ilahduin, kun silmiini osui tuo tuttu Lutherin lause. Viime yönä laskin vähäisiä voimavarojani. Yön silmät olivat pimeät. Mietin sinapinsiemenen kokoa ja uskoni vähäisyyttä. Pyysin Jumalalta voimaa. Halusin istuttaa omenapuun. Yö tuntui lempeämmältä. 

Istuttaisin tänään omenapuun, se on hyvä lause. Ihan konkreettisesti olen osallistunut neljän omenapuun istuttamiseen. Kaksi niistä on tuottanut jo kiitettävästi satoa. Kaksi on kasvamassa kesämökkimme takana tuhannen kilometrin päästä talvikodistamme. Yhden omenapuun siemenen istutti teini-ikäinen poikamme kukkapurkkiin pari kuukautta sitten. Siinä on nyt neljä sirkkalehteä. Saa nähdä, kasvaako se isommaksi. Ilon sykähdyksiä se on jo kuitenkin tuonut, ja aamuisin olemme muistaneet antaa pienen tilkan vettä pienelle kasville.

Istutetaan omenapuita ja muita puita. Iloitaan keväästä ja lisääntyvästä valosta. Vaikka tulevaisuus näyttäisi välillä lohduttomalle, kannattaa uskoa, että jostakin löytyy siemen, joka paljastaa vihreät lehtensä. Huominen tulee päivä kerrallaan.
 

Vanhemmat

Uudemmat

Tarja Pärn

Olen 53-vuotias nainen, äiti, vaimo, käsityöläinen ja opettaja. Istun elämän portailla ja katselen huomiseen. Mikä minua tänään ja huomenna kantaa? Läheiset ihmiset, muutama ystävä, luonto. Kirjat. Ilo kaikesta kauniista, jota elämä mukanaan synnyttää. Arki. Tämä vanha talo, koti, jossa asumme. Taide; ne kaikki ihanat kuvat. Musiikin voima. Usko, toivo ja rakkaus. Menneisiin vuosiin on mahtunut ilon kepeitä askelia ja verkkaista surussa vaeltamista. Kaikki askeleet ovat olleet tarpeen, ne ovat tuoneet näille portaille. 

Kirjoituksiani voi kommentoida osoitteeseen tarjatuulikkiparn@outlook.com.

Tarja Pärn

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi