Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Jumalan rakkaus synnyttää ilon

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 12.2.2014 10:21 | Siionin Lähetyslehti
Pääsisäisjuhlan lähestyessä Vapahtajamme aterioi seuraajiensa kanssa. Hän pesi opetuslastensa jalat ja antoi heille näin esimerkin: opetuslasten oli tehtävä sama, minkä heidän Herransa teki heille. (Joh. 13:1–17.)
Vapahtaja selittää jalkojenpesun esikuvallisen merkityksen jäähyväis- eli hyvästijättöpuheessaan (Joh. 13:31–14:31). Puheen ydinsisältö tiivistyy sanoissa: ”Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne.” (Joh. 13:34.) Jeesuksen rakkaus opetuslapsiaan kohtaan oli täydellistä loppuun asti.
 
Viimeisellä aterialla opettaja esitti oppilailleen vertauksen viinipuusta ja sen oksista: ”Minä olen tosi viinipuu, ja Isäni on viinitarhuri. Hän leikkaa minusta pois jokaisen oksan, joka ei tuota hedelmää, mutta jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa.” (Joh. 15:1–4.) Voima uskoon ja uskon hyviin hedelmiin kumpuaa Kristuksesta.
 
Pyhä Henki opettaa

Täydellisenä opettajana Jumalan Poika kertoo seuraajilleen Jumalan rakkaudesta: ”Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä. Pysykää minun rakkaudessani. Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.” (Joh. 15:9–10.)
 
Kristuksen seurakunta uskoo ja elää Jumalan sanan iankaikkisella ja kukistumattomalla perustuksella. Jeesus sanoi: ”Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut” (Joh. 14:26). ”Tämä on hänen käskynsä: meidän tulee uskoa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen, ja rakastaa toinen toistamme, niin kuin hän on meitä käskenyt. Joka pitää hänen käskynsä, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. Ja sen, että hän pysyy meissä, me tiedämme Hengestä, jonka hän on meille antanut.” (1. Joh. 3:23–24.)
 
Evankeliumissa kuuluu Hyvän Paimenen ääni

Jeesus sanoo: ”Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja lampaat tuntevat minut, niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän. Minä panen henkeni alttiiksi lampaiden puolesta. Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen.” (Joh. 10:14–16.) Hyvän Paimenen äänen kuulemme uskovaisen ihmisen julistaessa syntien anteeksianta-muksen Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. 
 
Voiman uskoon ja Jumalan lasten väliseen rakkauteen antaa Kristuksen viaton sovintoveri: ”Tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka julistamme teille: Jumala on valo, hänessä ei ole pimeyden häivää. Jos sanomme elävämme hänen yhteydessään mutta vaellamme pimeässä, me valehtelemme emmekä seuraa totuutta. Mutta jos vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1.Joh.1:5-9.)
 
Rakkaus on Jumalan valtakunnan tuntomerkki

Hyvän Paimenen rakkaus synnyttää ilon. Jeesus sanoi: ”Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi” (Joh. 15:11). Kristuksen seuraajalla on ilo uskon lahjasta, jonka Jumala on valmistanut Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa: ”Sillä kaikki, mitä Jumalasta syntynyt on, se voittaa maailman, ja meidän uskomme on se voitto, joka maailman voitti” (1. Joh. 5:4).
 
Jumalan lapsella on myös ilo iankaikkisen elämän toivosta: ”Minun rakkaani! Nyt me olemme Jumalan lapset, ja ei ole se vielä ilmestynyt, miksi me tulemme; mutta me tiedämme, kuin se ilmestyy, niin me hänen kaltaisiksensa tulemme; sillä me saamme hänen nähdä niin kuin hän on. Ja jokainen, jolla tämä toivo on hänen tykönsä, puhdistaa itsensä, niin kuin hänkin puhdas on.” (1. Joh. 3:2–3.)
 
Rakkaus on Jumalan valtakunnan tuntomerkki tässä maailmassa. Jeesus sanoo: ”Kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos te rakastatte toisianne.” (Joh. 13:35.) Vapahtajamme käskee seuraajiaan lempeästi: ”Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä.” (Joh. 15:12.)
 
Uskovaisten välinen rakkaus ja Hengen yksimielisyys kutsuvat epäuskoista ihmistä parannukseen ja evankeliumin uskomiseen, Jumalan valtakunnan yhteyteen. Niin taivaassa kuin Jumalan seurakunnassakin iloitaan jokaisesta parannuksen armon saaneesta (Luuk. 15:3–7). Kun Hyvä Paimen löytää kadonneen lampaansa, ilo on suuri: ”Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon. He iloitsevat sinun edessäsi niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan.” (Jes. 9:3.)
 
Kyösti Pieviläinen

Tekstissä käsitellään seuraavia raamatunkohtia: Joh. 15:9–12
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2014

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi