Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Minä teen hänelle kumppanin

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 8.10.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Raamatun alkulehdillä tutustumme luomiskertomukseen. Se vie meidät katsomaan Jumalan suuruutta ja sitä, kuinka koko luomakunta syntyi. Luomiskertomuksen yhteydessä nousee esille, kuinka Jumala loi myös ihmisen, omaksi kuvaksensa.
Jo luomiskertomuksessa tulee esille se, kuinka me ihmisinä kaipaamme lähellemme ystävää, elämänkumppania, jonka kanssa voimme jakaa elämämme yhteiset ilot ja surut. Meillä on mahdollisuus kertoa puolison kaipuusta rukouksessa Jumalalle.

Aviopuolison löytäminen on yksi suurimpia asioita ihmisen elämässä. Jumalan sana neuvoo meitä, että meidän tulee erota isästämme ja äidistämme, kun me  saamme rinnallemme aviopuolison.

Kuolemaan saakka

Aviopuolisoa pyytäessämme rukouksemme saisi olla, että Jumala antaisi meille uskovaisen puolison. Onhan avioliitto tarkoitettu kestämään siihen saakka, kunnes kuolema erottaa puolisot.

Uskovainen puoliso on tuki ja turva elämämme eri vaiheissa. Rakkauden liekki on lahja, jonka Jumala on sytyttänyt puolisoiden sydämiin. Vuosien ja vuosikymmenten mittaan sen säilyminen ja kirkkaana pysyminen edellyttää lahjan hoitamista.

Pietari neuvoo epistolassaan vaimoa kunnioittamaan miestään ja miestä tukemaan vaimoaan, kuten heikompaa astiaa (1. Piet. 3:7). Jumalan sana neuvoo puolisoitakin kilpailemaan keskenään myös toinen toisensa kunnioittamisessa (Room. 12:10).

Anteeksi antaminen ja pyytäminen

Vihkikirkon alttarilla lupaamme rakastaa toisiamme halki elämämme. Rakastaminen ei kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys. Arjessa huomaamme usein olevamme heikkoja aviopuolisoita. Tulee huonoja sanoja, kärsimättömyyttä ja muuta syntiä, jolla me voimme pahoittaa toistemme mielen. Siksi on tärkeää, että kotona käytetään runsaasti evankeliumia. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen ovat aviopuolisoiden välisen rakkauden peruspilareita. Niiden ympärille on yhteistä elämää hyvä rakentaa.

Vanhempien rakkaus kasvualustana

Jumala antoi meille myös puolisoina tehtävän. Kun me perustamme kodin ja aloitamme yhteistä elämäämme, Jumala voi siunata meille myös lapsia. Raamatussa kuvataan kauniisti syntymän ihmettä, jokaisen maailmaan luodun ihmisen  ainutlaatuisuutta (Ps. 139:13–16).

Lapsi on Jumalan lahja meidän kotiimme. Lapsista me saamme iloa ja sisältöä elämäämme. Yhdessä puolison kanssa kannamme myös heihin liittyvät huolet, jopa surut, joita heidänkin elämäänsä voi sisältyä.

Vanhempien keskinäinen rakkaus ja kodin turvallinen ilmapiiri antavat hyvän kasvualustan lapsillemme ja nuorillemme.

Tapani Kinnunen

Tekstissä käsitellään seuraavaa raamatunkohtaa: 1. Moos. 2:18–25
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 10/2014.

 

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi