Torstai 20.6.2019
"
Kiitetty olet sinä, Herra, meidän isiemme Jumala, ylistetty ja korkealle korotettu ikuisesti. Dan. 3:52 (apokr.)

Minä teen hänelle kumppanin

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 8.10.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Raamatun alkulehdillä tutustumme luomiskertomukseen. Se vie meidät katsomaan Jumalan suuruutta ja sitä, kuinka koko luomakunta syntyi. Luomiskertomuksen yhteydessä nousee esille, kuinka Jumala loi myös ihmisen, omaksi kuvaksensa.
Jo luomiskertomuksessa tulee esille se, kuinka me ihmisinä kaipaamme lähellemme ystävää, elämänkumppania, jonka kanssa voimme jakaa elämämme yhteiset ilot ja surut. Meillä on mahdollisuus kertoa puolison kaipuusta rukouksessa Jumalalle.

Aviopuolison löytäminen on yksi suurimpia asioita ihmisen elämässä. Jumalan sana neuvoo meitä, että meidän tulee erota isästämme ja äidistämme, kun me  saamme rinnallemme aviopuolison.

Kuolemaan saakka

Aviopuolisoa pyytäessämme rukouksemme saisi olla, että Jumala antaisi meille uskovaisen puolison. Onhan avioliitto tarkoitettu kestämään siihen saakka, kunnes kuolema erottaa puolisot.

Uskovainen puoliso on tuki ja turva elämämme eri vaiheissa. Rakkauden liekki on lahja, jonka Jumala on sytyttänyt puolisoiden sydämiin. Vuosien ja vuosikymmenten mittaan sen säilyminen ja kirkkaana pysyminen edellyttää lahjan hoitamista.

Pietari neuvoo epistolassaan vaimoa kunnioittamaan miestään ja miestä tukemaan vaimoaan, kuten heikompaa astiaa (1. Piet. 3:7). Jumalan sana neuvoo puolisoitakin kilpailemaan keskenään myös toinen toisensa kunnioittamisessa (Room. 12:10).

Anteeksi antaminen ja pyytäminen

Vihkikirkon alttarilla lupaamme rakastaa toisiamme halki elämämme. Rakastaminen ei kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys. Arjessa huomaamme usein olevamme heikkoja aviopuolisoita. Tulee huonoja sanoja, kärsimättömyyttä ja muuta syntiä, jolla me voimme pahoittaa toistemme mielen. Siksi on tärkeää, että kotona käytetään runsaasti evankeliumia. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen ovat aviopuolisoiden välisen rakkauden peruspilareita. Niiden ympärille on yhteistä elämää hyvä rakentaa.

Vanhempien rakkaus kasvualustana

Jumala antoi meille myös puolisoina tehtävän. Kun me perustamme kodin ja aloitamme yhteistä elämäämme, Jumala voi siunata meille myös lapsia. Raamatussa kuvataan kauniisti syntymän ihmettä, jokaisen maailmaan luodun ihmisen  ainutlaatuisuutta (Ps. 139:13–16).

Lapsi on Jumalan lahja meidän kotiimme. Lapsista me saamme iloa ja sisältöä elämäämme. Yhdessä puolison kanssa kannamme myös heihin liittyvät huolet, jopa surut, joita heidänkin elämäänsä voi sisältyä.

Vanhempien keskinäinen rakkaus ja kodin turvallinen ilmapiiri antavat hyvän kasvualustan lapsillemme ja nuorillemme.

Tapani Kinnunen

Tekstissä käsitellään seuraavaa raamatunkohtaa: 1. Moos. 2:18–25
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 10/2014.

 

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi