Minä teen hänelle kumppanin

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 8.10.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Raamatun alkulehdillä tutustumme luomiskertomukseen. Se vie meidät katsomaan Jumalan suuruutta ja sitä, kuinka koko luomakunta syntyi. Luomiskertomuksen yhteydessä nousee esille, kuinka Jumala loi myös ihmisen, omaksi kuvaksensa.
Jo luomiskertomuksessa tulee esille se, kuinka me ihmisinä kaipaamme lähellemme ystävää, elämänkumppania, jonka kanssa voimme jakaa elämämme yhteiset ilot ja surut. Meillä on mahdollisuus kertoa puolison kaipuusta rukouksessa Jumalalle.

Aviopuolison löytäminen on yksi suurimpia asioita ihmisen elämässä. Jumalan sana neuvoo meitä, että meidän tulee erota isästämme ja äidistämme, kun me  saamme rinnallemme aviopuolison.

Kuolemaan saakka

Aviopuolisoa pyytäessämme rukouksemme saisi olla, että Jumala antaisi meille uskovaisen puolison. Onhan avioliitto tarkoitettu kestämään siihen saakka, kunnes kuolema erottaa puolisot.

Uskovainen puoliso on tuki ja turva elämämme eri vaiheissa. Rakkauden liekki on lahja, jonka Jumala on sytyttänyt puolisoiden sydämiin. Vuosien ja vuosikymmenten mittaan sen säilyminen ja kirkkaana pysyminen edellyttää lahjan hoitamista.

Pietari neuvoo epistolassaan vaimoa kunnioittamaan miestään ja miestä tukemaan vaimoaan, kuten heikompaa astiaa (1. Piet. 3:7). Jumalan sana neuvoo puolisoitakin kilpailemaan keskenään myös toinen toisensa kunnioittamisessa (Room. 12:10).

Anteeksi antaminen ja pyytäminen

Vihkikirkon alttarilla lupaamme rakastaa toisiamme halki elämämme. Rakastaminen ei kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys. Arjessa huomaamme usein olevamme heikkoja aviopuolisoita. Tulee huonoja sanoja, kärsimättömyyttä ja muuta syntiä, jolla me voimme pahoittaa toistemme mielen. Siksi on tärkeää, että kotona käytetään runsaasti evankeliumia. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen ovat aviopuolisoiden välisen rakkauden peruspilareita. Niiden ympärille on yhteistä elämää hyvä rakentaa.

Vanhempien rakkaus kasvualustana

Jumala antoi meille myös puolisoina tehtävän. Kun me perustamme kodin ja aloitamme yhteistä elämäämme, Jumala voi siunata meille myös lapsia. Raamatussa kuvataan kauniisti syntymän ihmettä, jokaisen maailmaan luodun ihmisen  ainutlaatuisuutta (Ps. 139:13–16).

Lapsi on Jumalan lahja meidän kotiimme. Lapsista me saamme iloa ja sisältöä elämäämme. Yhdessä puolison kanssa kannamme myös heihin liittyvät huolet, jopa surut, joita heidänkin elämäänsä voi sisältyä.

Vanhempien keskinäinen rakkaus ja kodin turvallinen ilmapiiri antavat hyvän kasvualustan lapsillemme ja nuorillemme.

Tapani Kinnunen

Tekstissä käsitellään seuraavaa raamatunkohtaa: 1. Moos. 2:18–25
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 10/2014.

 

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi