Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Minä teen hänelle kumppanin

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 8.10.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Raamatun alkulehdillä tutustumme luomiskertomukseen. Se vie meidät katsomaan Jumalan suuruutta ja sitä, kuinka koko luomakunta syntyi. Luomiskertomuksen yhteydessä nousee esille, kuinka Jumala loi myös ihmisen, omaksi kuvaksensa.
Jo luomiskertomuksessa tulee esille se, kuinka me ihmisinä kaipaamme lähellemme ystävää, elämänkumppania, jonka kanssa voimme jakaa elämämme yhteiset ilot ja surut. Meillä on mahdollisuus kertoa puolison kaipuusta rukouksessa Jumalalle.

Aviopuolison löytäminen on yksi suurimpia asioita ihmisen elämässä. Jumalan sana neuvoo meitä, että meidän tulee erota isästämme ja äidistämme, kun me  saamme rinnallemme aviopuolison.

Kuolemaan saakka

Aviopuolisoa pyytäessämme rukouksemme saisi olla, että Jumala antaisi meille uskovaisen puolison. Onhan avioliitto tarkoitettu kestämään siihen saakka, kunnes kuolema erottaa puolisot.

Uskovainen puoliso on tuki ja turva elämämme eri vaiheissa. Rakkauden liekki on lahja, jonka Jumala on sytyttänyt puolisoiden sydämiin. Vuosien ja vuosikymmenten mittaan sen säilyminen ja kirkkaana pysyminen edellyttää lahjan hoitamista.

Pietari neuvoo epistolassaan vaimoa kunnioittamaan miestään ja miestä tukemaan vaimoaan, kuten heikompaa astiaa (1. Piet. 3:7). Jumalan sana neuvoo puolisoitakin kilpailemaan keskenään myös toinen toisensa kunnioittamisessa (Room. 12:10).

Anteeksi antaminen ja pyytäminen

Vihkikirkon alttarilla lupaamme rakastaa toisiamme halki elämämme. Rakastaminen ei kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys. Arjessa huomaamme usein olevamme heikkoja aviopuolisoita. Tulee huonoja sanoja, kärsimättömyyttä ja muuta syntiä, jolla me voimme pahoittaa toistemme mielen. Siksi on tärkeää, että kotona käytetään runsaasti evankeliumia. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen ovat aviopuolisoiden välisen rakkauden peruspilareita. Niiden ympärille on yhteistä elämää hyvä rakentaa.

Vanhempien rakkaus kasvualustana

Jumala antoi meille myös puolisoina tehtävän. Kun me perustamme kodin ja aloitamme yhteistä elämäämme, Jumala voi siunata meille myös lapsia. Raamatussa kuvataan kauniisti syntymän ihmettä, jokaisen maailmaan luodun ihmisen  ainutlaatuisuutta (Ps. 139:13–16).

Lapsi on Jumalan lahja meidän kotiimme. Lapsista me saamme iloa ja sisältöä elämäämme. Yhdessä puolison kanssa kannamme myös heihin liittyvät huolet, jopa surut, joita heidänkin elämäänsä voi sisältyä.

Vanhempien keskinäinen rakkaus ja kodin turvallinen ilmapiiri antavat hyvän kasvualustan lapsillemme ja nuorillemme.

Tapani Kinnunen

Tekstissä käsitellään seuraavaa raamatunkohtaa: 1. Moos. 2:18–25
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 10/2014.

 

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi