Maanantai 18.2.2019
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps. 13:6

Minä teen hänelle kumppanin

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 8.10.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Raamatun alkulehdillä tutustumme luomiskertomukseen. Se vie meidät katsomaan Jumalan suuruutta ja sitä, kuinka koko luomakunta syntyi. Luomiskertomuksen yhteydessä nousee esille, kuinka Jumala loi myös ihmisen, omaksi kuvaksensa.
Jo luomiskertomuksessa tulee esille se, kuinka me ihmisinä kaipaamme lähellemme ystävää, elämänkumppania, jonka kanssa voimme jakaa elämämme yhteiset ilot ja surut. Meillä on mahdollisuus kertoa puolison kaipuusta rukouksessa Jumalalle.

Aviopuolison löytäminen on yksi suurimpia asioita ihmisen elämässä. Jumalan sana neuvoo meitä, että meidän tulee erota isästämme ja äidistämme, kun me  saamme rinnallemme aviopuolison.

Kuolemaan saakka

Aviopuolisoa pyytäessämme rukouksemme saisi olla, että Jumala antaisi meille uskovaisen puolison. Onhan avioliitto tarkoitettu kestämään siihen saakka, kunnes kuolema erottaa puolisot.

Uskovainen puoliso on tuki ja turva elämämme eri vaiheissa. Rakkauden liekki on lahja, jonka Jumala on sytyttänyt puolisoiden sydämiin. Vuosien ja vuosikymmenten mittaan sen säilyminen ja kirkkaana pysyminen edellyttää lahjan hoitamista.

Pietari neuvoo epistolassaan vaimoa kunnioittamaan miestään ja miestä tukemaan vaimoaan, kuten heikompaa astiaa (1. Piet. 3:7). Jumalan sana neuvoo puolisoitakin kilpailemaan keskenään myös toinen toisensa kunnioittamisessa (Room. 12:10).

Anteeksi antaminen ja pyytäminen

Vihkikirkon alttarilla lupaamme rakastaa toisiamme halki elämämme. Rakastaminen ei kuitenkaan ei ole itsestäänselvyys. Arjessa huomaamme usein olevamme heikkoja aviopuolisoita. Tulee huonoja sanoja, kärsimättömyyttä ja muuta syntiä, jolla me voimme pahoittaa toistemme mielen. Siksi on tärkeää, että kotona käytetään runsaasti evankeliumia. Anteeksi pyytäminen ja anteeksi antaminen ovat aviopuolisoiden välisen rakkauden peruspilareita. Niiden ympärille on yhteistä elämää hyvä rakentaa.

Vanhempien rakkaus kasvualustana

Jumala antoi meille myös puolisoina tehtävän. Kun me perustamme kodin ja aloitamme yhteistä elämäämme, Jumala voi siunata meille myös lapsia. Raamatussa kuvataan kauniisti syntymän ihmettä, jokaisen maailmaan luodun ihmisen  ainutlaatuisuutta (Ps. 139:13–16).

Lapsi on Jumalan lahja meidän kotiimme. Lapsista me saamme iloa ja sisältöä elämäämme. Yhdessä puolison kanssa kannamme myös heihin liittyvät huolet, jopa surut, joita heidänkin elämäänsä voi sisältyä.

Vanhempien keskinäinen rakkaus ja kodin turvallinen ilmapiiri antavat hyvän kasvualustan lapsillemme ja nuorillemme.

Tapani Kinnunen

Tekstissä käsitellään seuraavaa raamatunkohtaa: 1. Moos. 2:18–25
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 10/2014.

 

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi