Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Niin kuin tekisitte sen Herralle

Siionin lähetyslehti - Hartauskirjoitukset 11.2.2015 12:53 | päivitetty 17.2.2016 14:33 | Siionin Lähetyslehti
Kol. 3:23

Paavalin kirje kolossalaisille vie meidät tarkastelemaan kristittyjen yhteistä elämää. Kolmannen luvun jakeissa Paavali neuvoo Kolossan Jumalan lapsia Jumalan tahdon mukaiseen elämään.
Paavali muistuttaa kirjeessään siitä, kuinka epäuskoisten ihmisten elämä on syntien kanssa kulkemista. Hän luettelee joitakin synnin muotoja, kuten huoruus ja ahneus. Hän kehottaa jättämään nämä asiat, koska niissä elämällä ihminen hankkii päälleen Jumalan vihan. Lisäksi hän neuvoo panemaan pois muiden muassa närkästyksen, pilkan ja ilkeät sanat.

Paavali opastaa kolossalaisia olemaan rehellisiä keskenään ja riisumaan vanha ihminen päältään. Hän neuvoo kärsimään toinen toistaan ja antamaan anteeksi, jos jollakin on kannetta toista vastaan, kuten Kristuskin on anteeksi antanut. Sitten hän kehottaa pukemaan päälle rakkauden, joka on täydellisyyden side.

Vanhentuneita neuvoja?

Voimme kysyä, ovatko Paavalin neuvot kolossalaisille käyneet vanhoiksi? Yhteiskuntamme on muuttunut valtavalla vauhdilla. Samalla syntikäsitys on murentunut ihmisten mielessä, ja kristillisistä arvoista on laajalti luovuttu.

Ajassamme vaaditaan, että meidän kaikkien tulisi olla suvaitsevaisia ihmisiä ja hyväksyä sellaisia asioita, jotka ovat Raamatun mukaan syntiä. Synti turmelee kuitenkin hyvän omantunnon, ja sen seurauksena voi menettää kalliin uskon lahjan.

Jumalan valtakunta on uskovaiselle rakas. Jeesus neuvoo: ”Siitä pitää kaikkein tunteman teidät minun opetuslapsikseni, jos te keskenänne rakkauden pidätte” (Joh. 13:35). Siihen sisältyy myös se, että hyväksymme toinen toisemme ja annamme anteeksi, kun matkalla tulee huonoja sanoja, turmelusta ja syntiä.

Runsaasti Jumalan sanaa

Paavali käsittelee kirjeessään Jumalan sanan merkitystä. Sen tulisi olla runsaana meidän keskellämme. Hän kehottaa opettamaan ja neuvomaan keskenämme psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla ja tekemään sen kaiken Herran Jeesuksen nimeen, Jumalaa kiittäen.

Elämme Suomessa hyvää aikaa. Saamme kokoontua Jumalan sanan kuuloon vapaasti. Seuroja on joka viikonloppu ympäri maatamme. Meillä on mahdollisuus hiljentyä kuuntelemaan ja uskomaan evankeliumi omalle kohdallemme.

Seuroissa saarnattu evankeliumi ruokkii sielua; evankeliumi antaa voimaa taistella sielunvihollista vastaan. Kuulija voi rukoilla Jumalalta puhujalle oikeita sanoja ja itselle kuulevia korvia sekä kätkevää sydäntä.

Toinen toisemme kunnioittaminen

Paavali siirtyy kirjeessään käsittelemään uskovaisten keskinäistä elämää. Vaimoja hän kehottaa kunnioittamaan miestään, miehiä rakastamaan vaimojaan. Lapsia hän neuvoo olemaan kuuliaisia vanhemmilleen. Isiä hän opastaa kasvattamaan lapsiaan armollisesti, palvelijoita olemaan kuuliaisia isännilleen. Tämän kaiken hän kehottaa tekemään sydämestä, niin kuin Herralle.

Hyvinvoinnin ja varallisuuden kasvaessa myös itsekkyys ja omien tarpeiden tyydyttäminen lisääntyvät. Vaarana on, että unohdamme Paavalin neuvot ja ajattelemme vain itseämme.

Oma puoliso on Jumalan lahja, josta saa olla kiitollinen. Avioliitto on tarkoitettu kestämään niin kauan, kunnes kuolema puolisot erottaa. Tätä suhdetta kannattaa vaalia. Aviopuolisoiden välinen rakkaus on kodin turva ja perusta sekä kasvualusta perheen lapsille.

Työelämässä ja Siionin keskellä

Työelämässä, toimiessamme joko työnantajana tai työntekijänä, on hyvä muistaa Paavalin neuvo tehdä kaikki palvelus niin kuin Herralle. Se ohjaa meitä miettimään eri tilanteissa sitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Kun voimme toimia hyvän omantunnon ja keskinäisen kunnioituksen ilmapiirissä, on meidän helpompi käsitellä myös vaikeita asioita.

Työelämässäkin saamme pyytää Jumalalta viisautta ja nöyrää mieltä. Anteeksi pyytämistä ja antamista saatetaan tarvita myös työpaikalla. Näin me säilytämme puhtaan omantunnon ja hyvät välit ihmisten kesken.

Jumala on antanut valtakuntaansa erilaiset lahjat ja monenlaisia tehtäviä. Siionin työssä kysytään meidän kaikkien mahdollisuutta osallistua, jotta tehtävät olisivat yhteisiä, eikä kenenkään taakka kasvaisi liian suureksi.

Parhaimmillaan yhteinen tekeminen lähentää ja antaa mahdollisuuden keskustella uskon kysymyksistä. Saamme rukoilla Taivaan Isältä kristityn mieltä hänen valtakuntansa työhön.

Tapani Kinnunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2015

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi