Torstai 15.11.2018
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Ilonaiheita

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 12.2.2014 10:12 | Siionin Lähetyslehti
Vuoden pimein aika alkaa olla takanapäin ja päivät pitenevät. Valo lisääntyy. Myös ihmismieli virkistyy valon lisääntymisen myötä. Kaamoksen masentava vaikutus vaihtuu iloon ja kevään odotukseen. 
Voimakkaat vuodenaikojen vaihtelut täällä Pohjolassa ovat rikkautta ja Jumalan lahjaa. Saamme iloita luomakunnan kauneudesta ja vaihtuvista väreistä eri vuodenaikoina. Myös meidän ihmisten elämänvaiheet ja tilanteet vaihtelevat. Ne voivat merkitä iloa tai surua. Ilonaiheita voivat olla aviopuolison löytyminen, perheen perustaminen, lapsen syntymä, uusi työpaikka, harrastukset, hyvät ystävät. Joku tuhlaajalapsi on saattanut löytää aarteista suurimman, Jumalan valtakunnan.
 
Koemme myös menetyksiä, suruja tai sairautta. Niidenkin keskellä haluamme luottaa Jumalan johdatukseen ja löytää ilonaiheita. Jumala johtaa vaikeidenkin asioiden kautta elämäämme meidän parhaaksemme. Hänen lapsinaan saamme iloita siitä, että hän ei hylkää meitä, vaan pitää meistä huolen. On iloinen asia, että matkaystävämme kantavat meitä rukouksin. Elävä usko, ilonaiheista suurin, auttaa näkemään ajallisen elämän pienetkin ilonaiheet Jumalan lahjoina.
 
Me, joilla on aikaa ja terveyttä, voimme olla itsekin ilon tuojia lähimmäisillemme, jotka tarvitsevat tukea. Sairasvuoteen äärellä, yksinäisen vanhuksen luona tai surun keskellä tarvitaan vierellä kulkijaa. Väsynyt pienten lasten äiti ilahtuu, kun hän pääsee ystävien tuella lepäämään ja virkistäytymään. Myös paikalliset rauhanyhdistykset voivat tarjota tällaisia mahdollisuuksia. Miten vanhus ilahtuukaan, kun hän saa kyydin kuulemaan Jumalan sanaa ja tapaamaan matkaystäviä, sillä evankeliumi on Jumalan voima jokaiselle kilvoittelijalle.
 
Yhteinen ilonaiheemme on hyvä ja rakas isänmaamme. Siitä huolimatta huomaamme ihmisten parissa tyytymättömyyttä, jopa tyytymättömyyden lietsontaa. Myös vertailu toisiin ihmisiin, joilla asiat vaikuttavat olevan paremmin, näyttää aiheuttavan kateutta ja väärää kilpailumieltä. Nämä vaikutteet ovat lähellä myös meitä Jumalan lapsia ja saattavat himmentää iloamme Jumalan lahjoista. Tahdomme kuitenkin tyytyä siihen, mitä Jumala on nähnyt hyväksi itse kullekin antaa. Paavali kirjoittaa Timoteukselle: ”Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä.” (1. Tim. 6:7, 8.) 
 
Viljo Juntunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2014

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi