Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Ilonaiheita

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 12.2.2014 10:12 | Siionin Lähetyslehti
Vuoden pimein aika alkaa olla takanapäin ja päivät pitenevät. Valo lisääntyy. Myös ihmismieli virkistyy valon lisääntymisen myötä. Kaamoksen masentava vaikutus vaihtuu iloon ja kevään odotukseen. 
Voimakkaat vuodenaikojen vaihtelut täällä Pohjolassa ovat rikkautta ja Jumalan lahjaa. Saamme iloita luomakunnan kauneudesta ja vaihtuvista väreistä eri vuodenaikoina. Myös meidän ihmisten elämänvaiheet ja tilanteet vaihtelevat. Ne voivat merkitä iloa tai surua. Ilonaiheita voivat olla aviopuolison löytyminen, perheen perustaminen, lapsen syntymä, uusi työpaikka, harrastukset, hyvät ystävät. Joku tuhlaajalapsi on saattanut löytää aarteista suurimman, Jumalan valtakunnan.
 
Koemme myös menetyksiä, suruja tai sairautta. Niidenkin keskellä haluamme luottaa Jumalan johdatukseen ja löytää ilonaiheita. Jumala johtaa vaikeidenkin asioiden kautta elämäämme meidän parhaaksemme. Hänen lapsinaan saamme iloita siitä, että hän ei hylkää meitä, vaan pitää meistä huolen. On iloinen asia, että matkaystävämme kantavat meitä rukouksin. Elävä usko, ilonaiheista suurin, auttaa näkemään ajallisen elämän pienetkin ilonaiheet Jumalan lahjoina.
 
Me, joilla on aikaa ja terveyttä, voimme olla itsekin ilon tuojia lähimmäisillemme, jotka tarvitsevat tukea. Sairasvuoteen äärellä, yksinäisen vanhuksen luona tai surun keskellä tarvitaan vierellä kulkijaa. Väsynyt pienten lasten äiti ilahtuu, kun hän pääsee ystävien tuella lepäämään ja virkistäytymään. Myös paikalliset rauhanyhdistykset voivat tarjota tällaisia mahdollisuuksia. Miten vanhus ilahtuukaan, kun hän saa kyydin kuulemaan Jumalan sanaa ja tapaamaan matkaystäviä, sillä evankeliumi on Jumalan voima jokaiselle kilvoittelijalle.
 
Yhteinen ilonaiheemme on hyvä ja rakas isänmaamme. Siitä huolimatta huomaamme ihmisten parissa tyytymättömyyttä, jopa tyytymättömyyden lietsontaa. Myös vertailu toisiin ihmisiin, joilla asiat vaikuttavat olevan paremmin, näyttää aiheuttavan kateutta ja väärää kilpailumieltä. Nämä vaikutteet ovat lähellä myös meitä Jumalan lapsia ja saattavat himmentää iloamme Jumalan lahjoista. Tahdomme kuitenkin tyytyä siihen, mitä Jumala on nähnyt hyväksi itse kullekin antaa. Paavali kirjoittaa Timoteukselle: ”Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä.” (1. Tim. 6:7, 8.) 
 
Viljo Juntunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2014

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi