Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Ilonaiheita

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 12.2.2014 10:12 | Siionin Lähetyslehti
Vuoden pimein aika alkaa olla takanapäin ja päivät pitenevät. Valo lisääntyy. Myös ihmismieli virkistyy valon lisääntymisen myötä. Kaamoksen masentava vaikutus vaihtuu iloon ja kevään odotukseen. 
Voimakkaat vuodenaikojen vaihtelut täällä Pohjolassa ovat rikkautta ja Jumalan lahjaa. Saamme iloita luomakunnan kauneudesta ja vaihtuvista väreistä eri vuodenaikoina. Myös meidän ihmisten elämänvaiheet ja tilanteet vaihtelevat. Ne voivat merkitä iloa tai surua. Ilonaiheita voivat olla aviopuolison löytyminen, perheen perustaminen, lapsen syntymä, uusi työpaikka, harrastukset, hyvät ystävät. Joku tuhlaajalapsi on saattanut löytää aarteista suurimman, Jumalan valtakunnan.
 
Koemme myös menetyksiä, suruja tai sairautta. Niidenkin keskellä haluamme luottaa Jumalan johdatukseen ja löytää ilonaiheita. Jumala johtaa vaikeidenkin asioiden kautta elämäämme meidän parhaaksemme. Hänen lapsinaan saamme iloita siitä, että hän ei hylkää meitä, vaan pitää meistä huolen. On iloinen asia, että matkaystävämme kantavat meitä rukouksin. Elävä usko, ilonaiheista suurin, auttaa näkemään ajallisen elämän pienetkin ilonaiheet Jumalan lahjoina.
 
Me, joilla on aikaa ja terveyttä, voimme olla itsekin ilon tuojia lähimmäisillemme, jotka tarvitsevat tukea. Sairasvuoteen äärellä, yksinäisen vanhuksen luona tai surun keskellä tarvitaan vierellä kulkijaa. Väsynyt pienten lasten äiti ilahtuu, kun hän pääsee ystävien tuella lepäämään ja virkistäytymään. Myös paikalliset rauhanyhdistykset voivat tarjota tällaisia mahdollisuuksia. Miten vanhus ilahtuukaan, kun hän saa kyydin kuulemaan Jumalan sanaa ja tapaamaan matkaystäviä, sillä evankeliumi on Jumalan voima jokaiselle kilvoittelijalle.
 
Yhteinen ilonaiheemme on hyvä ja rakas isänmaamme. Siitä huolimatta huomaamme ihmisten parissa tyytymättömyyttä, jopa tyytymättömyyden lietsontaa. Myös vertailu toisiin ihmisiin, joilla asiat vaikuttavat olevan paremmin, näyttää aiheuttavan kateutta ja väärää kilpailumieltä. Nämä vaikutteet ovat lähellä myös meitä Jumalan lapsia ja saattavat himmentää iloamme Jumalan lahjoista. Tahdomme kuitenkin tyytyä siihen, mitä Jumala on nähnyt hyväksi itse kullekin antaa. Paavali kirjoittaa Timoteukselle: ”Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä.” (1. Tim. 6:7, 8.) 
 
Viljo Juntunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2014

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi