Tiistai 23.4.2019
"
Me julistamme teille ilosanoman: Minkä Jumala lupasi meidän isillemme, sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen. Hän on herättänyt Jeesuksen kuolleista. Ap. t. 13:32-33

Ilosanomaa kaikille kansoille

Siionin lähetyslehti 11.6.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Jeesus lähetti seuraajansa julistamaan evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan. Tätä työtä on tehty alkuseurakunnan ajoista lähtien Pyhän Hengen voimalla. Jumalan seurakunnasta julistetaan edelleen samaa sanomaa, jota Jeesus aikanaan julisti. Se kutsuu yhä ihmisiä Jumalan valtakuntaan, pelastuksen osallisuuteen, joka perustuu Jeesuksen, Vapahtajamme sovitustyöhön.
Lähetystyökenttä on laaja, sillä evankeliumin sanoma on tarkoitettu välitettäväksi kaikille ihmisille riippumatta siitä, missä maassa, kulttuurissa ja ympäristössä hän asuu. Tämän sanoman vastaanottaja saa uskon lahjan ja Pyhän Hengen ja näin hänelläkin on valtuutus julistaa elävää evankeliumia eteenpäin.

Evankeliumin sanoma on aikojen saatossa kulkeutunut uusille seuduille, kun uskovaiset ihmiset ovat liikkuneet tai muuttaneet maasta toiseen. Uusille paikkakunnille on muodostunut uskovaisten ihmisten joukko, jonka keskuudessa on alettu toteuttamaan lähetystyötä Jeesuksen opetuksen ja käskyn mukaisesti. 

Evankeliumin työtä on myös organisoitu, jotta lähetystyötä on voitu järjestää sellaisille paikkakunnille, joissa on vähän uskovaisia. Jo alkuseurakunnan ajoilta Raamatusta luemme tällaisesta toiminnasta, kun apostoli Paavali teki lähetysmatkoja ja vieraili eri seurakunnissa. Tässä lehdessä kerrotaan Paavalin kirjeestä galatalaisille. Näin toimittiin myös silloin, kun herätyksen tulet paloivat Pohjoismaissa. Saarnaajia oli liikkeellä ja kirjeet välittivät sanomaa paikasta toiseen.

Viimeisen reilun kahdenkymmenen vuoden ajan on SRK:n toimesta tehty lukuisia lähetysmatkoja eri puolille maailmaa. Tällä hetkellä aktiivista lähetystyötä tehdään 19 eri maassa. Nykytekniikka on avannut uusia toteutusmahdollisuuksia lähetystyöhön. Vaikka perinteisiä seuroja ja läsnäolon tuomaa seurakuntayhteyttä ei voi korvata tekniikan avulla, niin se mahdollistaa seurojen kuuntelemisen etäämpää. Kesäseuraradio välittää 4.7 miljoonalle suomalaiselle seuroja tulevan kesän aikana, internetin välityksellä niitä voi kuunnella ympäri maailman. Evankeliumin ilosanomaa saamme kuulla tulevissa Pyhäjoen suviseuroissa, joissa tunnuslauseeksi on valittu ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10) Sanoma välittyy internetin kautta kahdeksalla eri kielellä.

Kun evankeliumin työ menestyy, se synnyttää iloa Jumalan seurakunnassa. Lähetystyön menestyminen ei ole ihmisen vaan täysin Jumalan johdatuksen ja siunauksen varassa. Lähetystyötä ei tehdä myöskään oman edun tai kunnian vuoksi, vaan kaikki kunnia kuuluu Jumalalle. Jeesus muistutti lähetystyössä olleita opetuslapsia kaikkein tärkeimmästä asiasta: ”Älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan.”(Luuk. 10:20) Evankeliumin työssä saa iloita ennen kaikkea siitä, että saa itse olla Jumalan sanan hoidossa.

Teksti: Olli Lohi

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 6/2014

Tunnisteet:


lähetystyö

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi