Tiistai 20.8.2019
"
Älä unohda laupeutta, älä uskollisuutta - kiedo ne kaulaasi, kirjoita sydämesi tauluun, niin saat rakkautta ja kiitosta sekä Jumalalta että ihmisiltä. Sananl. 3:3-4

Ilosanomaa kaikille kansoille

Siionin lähetyslehti 11.6.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Jeesus lähetti seuraajansa julistamaan evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan. Tätä työtä on tehty alkuseurakunnan ajoista lähtien Pyhän Hengen voimalla. Jumalan seurakunnasta julistetaan edelleen samaa sanomaa, jota Jeesus aikanaan julisti. Se kutsuu yhä ihmisiä Jumalan valtakuntaan, pelastuksen osallisuuteen, joka perustuu Jeesuksen, Vapahtajamme sovitustyöhön.
Lähetystyökenttä on laaja, sillä evankeliumin sanoma on tarkoitettu välitettäväksi kaikille ihmisille riippumatta siitä, missä maassa, kulttuurissa ja ympäristössä hän asuu. Tämän sanoman vastaanottaja saa uskon lahjan ja Pyhän Hengen ja näin hänelläkin on valtuutus julistaa elävää evankeliumia eteenpäin.

Evankeliumin sanoma on aikojen saatossa kulkeutunut uusille seuduille, kun uskovaiset ihmiset ovat liikkuneet tai muuttaneet maasta toiseen. Uusille paikkakunnille on muodostunut uskovaisten ihmisten joukko, jonka keskuudessa on alettu toteuttamaan lähetystyötä Jeesuksen opetuksen ja käskyn mukaisesti. 

Evankeliumin työtä on myös organisoitu, jotta lähetystyötä on voitu järjestää sellaisille paikkakunnille, joissa on vähän uskovaisia. Jo alkuseurakunnan ajoilta Raamatusta luemme tällaisesta toiminnasta, kun apostoli Paavali teki lähetysmatkoja ja vieraili eri seurakunnissa. Tässä lehdessä kerrotaan Paavalin kirjeestä galatalaisille. Näin toimittiin myös silloin, kun herätyksen tulet paloivat Pohjoismaissa. Saarnaajia oli liikkeellä ja kirjeet välittivät sanomaa paikasta toiseen.

Viimeisen reilun kahdenkymmenen vuoden ajan on SRK:n toimesta tehty lukuisia lähetysmatkoja eri puolille maailmaa. Tällä hetkellä aktiivista lähetystyötä tehdään 19 eri maassa. Nykytekniikka on avannut uusia toteutusmahdollisuuksia lähetystyöhön. Vaikka perinteisiä seuroja ja läsnäolon tuomaa seurakuntayhteyttä ei voi korvata tekniikan avulla, niin se mahdollistaa seurojen kuuntelemisen etäämpää. Kesäseuraradio välittää 4.7 miljoonalle suomalaiselle seuroja tulevan kesän aikana, internetin välityksellä niitä voi kuunnella ympäri maailman. Evankeliumin ilosanomaa saamme kuulla tulevissa Pyhäjoen suviseuroissa, joissa tunnuslauseeksi on valittu ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10) Sanoma välittyy internetin kautta kahdeksalla eri kielellä.

Kun evankeliumin työ menestyy, se synnyttää iloa Jumalan seurakunnassa. Lähetystyön menestyminen ei ole ihmisen vaan täysin Jumalan johdatuksen ja siunauksen varassa. Lähetystyötä ei tehdä myöskään oman edun tai kunnian vuoksi, vaan kaikki kunnia kuuluu Jumalalle. Jeesus muistutti lähetystyössä olleita opetuslapsia kaikkein tärkeimmästä asiasta: ”Älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan.”(Luuk. 10:20) Evankeliumin työssä saa iloita ennen kaikkea siitä, että saa itse olla Jumalan sanan hoidossa.

Teksti: Olli Lohi

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 6/2014

Tunnisteet:


lähetystyö

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi