Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Ilosanomaa kaikille kansoille

Siionin lähetyslehti 11.6.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Jeesus lähetti seuraajansa julistamaan evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan. Tätä työtä on tehty alkuseurakunnan ajoista lähtien Pyhän Hengen voimalla. Jumalan seurakunnasta julistetaan edelleen samaa sanomaa, jota Jeesus aikanaan julisti. Se kutsuu yhä ihmisiä Jumalan valtakuntaan, pelastuksen osallisuuteen, joka perustuu Jeesuksen, Vapahtajamme sovitustyöhön.
Lähetystyökenttä on laaja, sillä evankeliumin sanoma on tarkoitettu välitettäväksi kaikille ihmisille riippumatta siitä, missä maassa, kulttuurissa ja ympäristössä hän asuu. Tämän sanoman vastaanottaja saa uskon lahjan ja Pyhän Hengen ja näin hänelläkin on valtuutus julistaa elävää evankeliumia eteenpäin.

Evankeliumin sanoma on aikojen saatossa kulkeutunut uusille seuduille, kun uskovaiset ihmiset ovat liikkuneet tai muuttaneet maasta toiseen. Uusille paikkakunnille on muodostunut uskovaisten ihmisten joukko, jonka keskuudessa on alettu toteuttamaan lähetystyötä Jeesuksen opetuksen ja käskyn mukaisesti. 

Evankeliumin työtä on myös organisoitu, jotta lähetystyötä on voitu järjestää sellaisille paikkakunnille, joissa on vähän uskovaisia. Jo alkuseurakunnan ajoilta Raamatusta luemme tällaisesta toiminnasta, kun apostoli Paavali teki lähetysmatkoja ja vieraili eri seurakunnissa. Tässä lehdessä kerrotaan Paavalin kirjeestä galatalaisille. Näin toimittiin myös silloin, kun herätyksen tulet paloivat Pohjoismaissa. Saarnaajia oli liikkeellä ja kirjeet välittivät sanomaa paikasta toiseen.

Viimeisen reilun kahdenkymmenen vuoden ajan on SRK:n toimesta tehty lukuisia lähetysmatkoja eri puolille maailmaa. Tällä hetkellä aktiivista lähetystyötä tehdään 19 eri maassa. Nykytekniikka on avannut uusia toteutusmahdollisuuksia lähetystyöhön. Vaikka perinteisiä seuroja ja läsnäolon tuomaa seurakuntayhteyttä ei voi korvata tekniikan avulla, niin se mahdollistaa seurojen kuuntelemisen etäämpää. Kesäseuraradio välittää 4.7 miljoonalle suomalaiselle seuroja tulevan kesän aikana, internetin välityksellä niitä voi kuunnella ympäri maailman. Evankeliumin ilosanomaa saamme kuulla tulevissa Pyhäjoen suviseuroissa, joissa tunnuslauseeksi on valittu ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10) Sanoma välittyy internetin kautta kahdeksalla eri kielellä.

Kun evankeliumin työ menestyy, se synnyttää iloa Jumalan seurakunnassa. Lähetystyön menestyminen ei ole ihmisen vaan täysin Jumalan johdatuksen ja siunauksen varassa. Lähetystyötä ei tehdä myöskään oman edun tai kunnian vuoksi, vaan kaikki kunnia kuuluu Jumalalle. Jeesus muistutti lähetystyössä olleita opetuslapsia kaikkein tärkeimmästä asiasta: ”Älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan.”(Luuk. 10:20) Evankeliumin työssä saa iloita ennen kaikkea siitä, että saa itse olla Jumalan sanan hoidossa.

Teksti: Olli Lohi

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 6/2014

Tunnisteet:


lähetystyö

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi