Torstai 15.11.2018
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Ilosanomaa kaikille kansoille

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 11.6.2014 00:09 | Siionin Lähetyslehti
Jeesus lähetti seuraajansa julistamaan evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan. Tätä työtä on tehty alkuseurakunnan ajoista lähtien Pyhän Hengen voimalla. Jumalan seurakunnasta julistetaan edelleen samaa sanomaa, jota Jeesus aikanaan julisti. Se kutsuu yhä ihmisiä Jumalan valtakuntaan, pelastuksen osallisuuteen, joka perustuu Jeesuksen, Vapahtajamme sovitustyöhön.  
Lähetystyökenttä on laaja, sillä evankeliumin sanoma on tarkoitettu välitettäväksi kaikille ihmisille riippumatta siitä, missä maassa, kulttuurissa ja ympäristössä hän asuu. Tämän sanoman vastaanottaja saa uskon lahjan ja Pyhän Hengen ja näin hänelläkin on valtuutus julistaa elävää evankeliumia eteenpäin.
 
Evankeliumin sanoma on aikojen saatossa kulkeutunut uusille seuduille, kun uskovaiset ihmiset ovat liikkuneet tai muuttaneet maasta toiseen. Uusille paikkakunnille on muodostunut uskovaisten ihmisten joukko, jonka keskuudessa on alettu toteuttamaan lähetystyötä Jeesuksen opetuksen ja käskyn mukaisesti. 
 
Evankeliumin työtä on myös organisoitu, jotta lähetystyötä on voitu järjestää sellaisille paikkakunnille, joissa on vähän uskovaisia. Jo alkuseurakunnan ajoilta Raamatusta luemme tällaisesta toiminnasta, kun apostoli Paavali teki lähetysmatkoja ja vieraili eri seurakunnissa. Tässä lehdessä kerrotaan Paavalin kirjeestä galatalaisille. Näin toimittiin myös silloin, kun herätyksen tulet paloivat Pohjoismaissa. Saarnaajia oli liikkeellä ja kirjeet välittivät sanomaa paikasta toiseen.

Viimeisen reilun kahdenkymmenen vuoden ajan on SRK:n toimesta tehty lukuisia lähetysmatkoja eri puolille maailmaa. Tällä hetkellä aktiivista lähetystyötä tehdään 19 eri maassa. Nykytekniikka on avannut uusia toteutusmahdollisuuksia lähetystyöhön. Vaikka perinteisiä seuroja ja läsnäolon tuomaa seurakuntayhteyttä ei voi korvata tekniikan avulla, niin se mahdollistaa seurojen kuuntelemisen etäämpää. Kesäseuraradio välittää 4.7 miljoonalle suomalaiselle seuroja tulevan kesän aikana, internetin välityksellä niitä voi kuunnella ympäri maailman. Evankeliumin ilosanomaa saamme kuulla tulevissa Pyhäjoen suviseuroissa, joissa tunnuslauseeksi on valittu ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10) Sanoma välittyy internetin kautta kahdeksalla eri kielellä.
 
Kun evankeliumin työ menestyy, se synnyttää iloa Jumalan seurakunnassa. Lähetystyön menestyminen ei ole ihmisen vaan täysin Jumalan johdatuksen ja siunauksen varassa. Lähetystyötä ei tehdä myöskään oman edun tai kunnian vuoksi, vaan kaikki kunnia kuuluu Jumalalle. Jeesus muistutti lähetystyössä olleita opetuslapsia kaikkein tärkeimmästä asiasta: ”Älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan.” (Luuk. 10:20.) Evankeliumin työssä saa iloita ennen kaikkea siitä, että saa itse olla Jumalan sanan hoidossa.
 
Olli Lohi

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi