Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

Kestävän ilon matkalaiset

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 9.7.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti


Monien lomasuunnitelmiin sisältyy matka lähelle tai kauemmaksikin. Se voi olla vierailu harvemmin kohdattavien sukulaisten ja tuttavien luokse, matka kesäseuroihin tai tutustuminen uusiin lomakohteisiin. 
Ympäristön vaihtuminen, tavallisuudesta poikkeava kokemusmaailma ja itselle mieluisten ihmisten kohtaaminen tuovat elämään sitä vaihtelua, virkistystä ja iloa, jota lomalta kaivataan.

Ilon etsiminen on osa ihmisen elämää. Sen on sanottu olevan tyytyväisyyden ja onnen tunnetta, jota ihmiskunta on kaivannut kautta historian. Arki värittyy usein harmain sävyin ja ilo voi olla hukassa. Itselle sopivia mielihyvän lähteitä on tärkeä pitää mukana elämässä. Iloa saatetaan kuitenkin etsiä myös vääristä paikoista. Elämään mahtuu valitettavan runsaasti häpeää ja murhetta tuottavia, haavoittaviakin ilon muotoja.
 
Raamatussa puhutaan paljon ilosta. Jo Vanhan Testamentin kirjoittajat toivat julki, että kestävä ilo löytyy vain Jumalassa: ”Minä kavahdan niitä, joiden jumalana on turhuus ja harha. Minä luotan sinuun, Herra, iloitsen ja riemuitsen sinun hyvyydestäsi. Sinä näet minun hätäni, tiedät kaiken tuskani. Sinä et jätä minua vihollisten käsiin vaan avaat minulle ahdingosta tien.” (Ps. 31:6–8.) Taivaallinen Isä tahtoo täyttää meidät hyvyydellään, joka muuttaa murheenkin iloksi (Joh. 15:11). Jumalan lapsi iloitsee erityisesti siitä, että hänen nimensä on kirjoitettuna taivaassa (Luuk. 10:20). 
 
Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen suviseurat järjestettiin tänä kesänä Pyhäjoella. Seurojen tunnuslauseeksi oli valittu jouluevankeliumista tuttu Raamatun kohta: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10). Järjestäjien erityisenä toivomuksena oli kutsua kaikkia kokemaan Jumalan valtakunnan evankeliumin uskomisen tuomaa suurta iloa. Pyhäjoen seurat ovat jo takanapäin, mutta muuttumatonta, kutsuvaa ja parantavaa Jumalan sanaa julistetaan edelleen tulevissa seuroissa. 
Kedon paimenet kiirehtivät enkelin viestin kuultuaan Jeesus-lapsen luokse. Kerran Betlehemin yössä leimahtanut taivaallinen valo loistaa yhä Jumalan seurakunnan keskellä. Kestävä ilo on vielä mahdollista löytää. ”Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon”, rohkaisi profeetta aikansa matkalaisia (Jes. 9:1–2). Meitä kaikkia kutsutaan Pyhän tien kulkijoiksi. Vain vapaiksi lunastetut sitä kulkevat. ”He kantavat päänsä päällä ikuista iloa.” Huoli ja huokaus ovat paenneet kauas. (Jes. 35:8–10.)
 
Aimo Helén

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 7/2014.

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi