Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Kestävän ilon matkalaiset

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 9.7.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti


Monien lomasuunnitelmiin sisältyy matka lähelle tai kauemmaksikin. Se voi olla vierailu harvemmin kohdattavien sukulaisten ja tuttavien luokse, matka kesäseuroihin tai tutustuminen uusiin lomakohteisiin. 
Ympäristön vaihtuminen, tavallisuudesta poikkeava kokemusmaailma ja itselle mieluisten ihmisten kohtaaminen tuovat elämään sitä vaihtelua, virkistystä ja iloa, jota lomalta kaivataan.

Ilon etsiminen on osa ihmisen elämää. Sen on sanottu olevan tyytyväisyyden ja onnen tunnetta, jota ihmiskunta on kaivannut kautta historian. Arki värittyy usein harmain sävyin ja ilo voi olla hukassa. Itselle sopivia mielihyvän lähteitä on tärkeä pitää mukana elämässä. Iloa saatetaan kuitenkin etsiä myös vääristä paikoista. Elämään mahtuu valitettavan runsaasti häpeää ja murhetta tuottavia, haavoittaviakin ilon muotoja.
 
Raamatussa puhutaan paljon ilosta. Jo Vanhan Testamentin kirjoittajat toivat julki, että kestävä ilo löytyy vain Jumalassa: ”Minä kavahdan niitä, joiden jumalana on turhuus ja harha. Minä luotan sinuun, Herra, iloitsen ja riemuitsen sinun hyvyydestäsi. Sinä näet minun hätäni, tiedät kaiken tuskani. Sinä et jätä minua vihollisten käsiin vaan avaat minulle ahdingosta tien.” (Ps. 31:6–8.) Taivaallinen Isä tahtoo täyttää meidät hyvyydellään, joka muuttaa murheenkin iloksi (Joh. 15:11). Jumalan lapsi iloitsee erityisesti siitä, että hänen nimensä on kirjoitettuna taivaassa (Luuk. 10:20). 
 
Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen suviseurat järjestettiin tänä kesänä Pyhäjoella. Seurojen tunnuslauseeksi oli valittu jouluevankeliumista tuttu Raamatun kohta: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10). Järjestäjien erityisenä toivomuksena oli kutsua kaikkia kokemaan Jumalan valtakunnan evankeliumin uskomisen tuomaa suurta iloa. Pyhäjoen seurat ovat jo takanapäin, mutta muuttumatonta, kutsuvaa ja parantavaa Jumalan sanaa julistetaan edelleen tulevissa seuroissa. 
Kedon paimenet kiirehtivät enkelin viestin kuultuaan Jeesus-lapsen luokse. Kerran Betlehemin yössä leimahtanut taivaallinen valo loistaa yhä Jumalan seurakunnan keskellä. Kestävä ilo on vielä mahdollista löytää. ”Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon”, rohkaisi profeetta aikansa matkalaisia (Jes. 9:1–2). Meitä kaikkia kutsutaan Pyhän tien kulkijoiksi. Vain vapaiksi lunastetut sitä kulkevat. ”He kantavat päänsä päällä ikuista iloa.” Huoli ja huokaus ovat paenneet kauas. (Jes. 35:8–10.)
 
Aimo Helén

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 7/2014.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi