Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

Kestävän ilon matkalaiset

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 9.7.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti


Monien lomasuunnitelmiin sisältyy matka lähelle tai kauemmaksikin. Se voi olla vierailu harvemmin kohdattavien sukulaisten ja tuttavien luokse, matka kesäseuroihin tai tutustuminen uusiin lomakohteisiin. 
Ympäristön vaihtuminen, tavallisuudesta poikkeava kokemusmaailma ja itselle mieluisten ihmisten kohtaaminen tuovat elämään sitä vaihtelua, virkistystä ja iloa, jota lomalta kaivataan.

Ilon etsiminen on osa ihmisen elämää. Sen on sanottu olevan tyytyväisyyden ja onnen tunnetta, jota ihmiskunta on kaivannut kautta historian. Arki värittyy usein harmain sävyin ja ilo voi olla hukassa. Itselle sopivia mielihyvän lähteitä on tärkeä pitää mukana elämässä. Iloa saatetaan kuitenkin etsiä myös vääristä paikoista. Elämään mahtuu valitettavan runsaasti häpeää ja murhetta tuottavia, haavoittaviakin ilon muotoja.
 
Raamatussa puhutaan paljon ilosta. Jo Vanhan Testamentin kirjoittajat toivat julki, että kestävä ilo löytyy vain Jumalassa: ”Minä kavahdan niitä, joiden jumalana on turhuus ja harha. Minä luotan sinuun, Herra, iloitsen ja riemuitsen sinun hyvyydestäsi. Sinä näet minun hätäni, tiedät kaiken tuskani. Sinä et jätä minua vihollisten käsiin vaan avaat minulle ahdingosta tien.” (Ps. 31:6–8.) Taivaallinen Isä tahtoo täyttää meidät hyvyydellään, joka muuttaa murheenkin iloksi (Joh. 15:11). Jumalan lapsi iloitsee erityisesti siitä, että hänen nimensä on kirjoitettuna taivaassa (Luuk. 10:20). 
 
Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen suviseurat järjestettiin tänä kesänä Pyhäjoella. Seurojen tunnuslauseeksi oli valittu jouluevankeliumista tuttu Raamatun kohta: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10). Järjestäjien erityisenä toivomuksena oli kutsua kaikkia kokemaan Jumalan valtakunnan evankeliumin uskomisen tuomaa suurta iloa. Pyhäjoen seurat ovat jo takanapäin, mutta muuttumatonta, kutsuvaa ja parantavaa Jumalan sanaa julistetaan edelleen tulevissa seuroissa. 
Kedon paimenet kiirehtivät enkelin viestin kuultuaan Jeesus-lapsen luokse. Kerran Betlehemin yössä leimahtanut taivaallinen valo loistaa yhä Jumalan seurakunnan keskellä. Kestävä ilo on vielä mahdollista löytää. ”Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon”, rohkaisi profeetta aikansa matkalaisia (Jes. 9:1–2). Meitä kaikkia kutsutaan Pyhän tien kulkijoiksi. Vain vapaiksi lunastetut sitä kulkevat. ”He kantavat päänsä päällä ikuista iloa.” Huoli ja huokaus ovat paenneet kauas. (Jes. 35:8–10.)
 
Aimo Helén

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 7/2014.

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi