Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Aika rakentaa ja purkaa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 12.11.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Kaikella on määräaikansa, toteaa Saarnaaja kirjassaan. Aika on rakentaa ja aika purkaa. Raamattu vertaa ihmistä maalliseen telttamajaan, jonka Jumala aikanaan pystyttää. Käsillä oleva marraskuu muistuttaa meitä siitä, että tämä maja kerran myös puretaan. Tarkoittaahan marras suomenkielessä erilaisia kuolemaan liittyviä ilmiöitä. Usein viimeistään marraskuussa ruohovartiset kasvit kuolevat eli muuttuvat martaiksi. Luonto asettuu lepotilaan.
Jumala on luonut ihmisen viljelemään ja varjelemaan maata. Itse kukin rakentaa omaa elämäänsä ja yhteiskuntaa saamiensa mahdollisuuksien mukaan. Talvikausi on monille tehokasta työn ja opiskelun aikaa. Työpaikoilla, kouluissa ja kodeissa tapahtuva arkinen aherrus on myös eräänlaista rakentamista ja rakentumista. Kokoamme vähän kerrassaan elementtejä omaa, lastemme ja läheistemme tulevaisuutta varten. Tänä aikana pyydämme taivaalliselta Isältä erityisesti sitä, että työtä ja opiskelumahdollisuuksia riittäisi kaikille sopivasti.

Jumalan lapsina olemme osa sitä rakennusta, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus (Ef. 2:20). Meidät on asetettu palvelutyöhön avustamaan todellista rakentajaa Jumalaa. Monet ovat hylänneet Kristuksen, seurakunnan kulmakiven. Haluamme Jumalan työtovereina yhä kutsua kaikkia takaisin tähän yhteyteen. Jumalan seurakunnasta julistettava evankeliumi on voimallinen liittämään Sanan uskojan eläväksi kiveksi hengelliseen rakennukseen, jonka perustus kestää ajan myrskyissäkin.

Hengellisessä rakennustyössä on tärkeä muistaa apostolin julkituoma viisaus: tieto tekee ylpeäksi, rakkaus sen sijaan rakentaa (1. Kor. 8:1). Jumalan sanan opastamina teemme työtä omassa lähipiirissämme, rauhanyhdistyksien monissa palvelutehtävissä ja laajemmallakin. Tällöin emme ylpeile omalla tietämyksellämme, vaan nöyrästi kuuntelemme Jumalan ääntä. ”Ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä. Vanhurskauden siemen kylvetään rauhan tekoina, ja se tuottaa hedelmän niille, jotka rauhaa rakentavat”, toteaa apostoli Jaakob. (Jaak. 3:17–18.)

Itse kunkin kohdalla työn ja rakentamisen aika päättyy kerran. Tätäkään hetkeä Jumalan lapsen ei tarvitse pelätä. Jumalalla on taivaassa ikuinen asunto meitä varten. Hänen Pyhä Henkensä opastaa ja lohduttaa täällä ajassa. Saamme olla turvallisella mielellä. Me elämme uskon varassa, emme näkemisen. (2. Kor. 5:1–7.)

Aimo Helén
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 11/2014.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi