Lauantai 25.5.2019
"
Jeesus sanoi: "Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." Joh. 16:13

Aika rakentaa ja purkaa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 12.11.2014 00:00 | Siionin Lähetyslehti
Kaikella on määräaikansa, toteaa Saarnaaja kirjassaan. Aika on rakentaa ja aika purkaa. Raamattu vertaa ihmistä maalliseen telttamajaan, jonka Jumala aikanaan pystyttää. Käsillä oleva marraskuu muistuttaa meitä siitä, että tämä maja kerran myös puretaan. Tarkoittaahan marras suomenkielessä erilaisia kuolemaan liittyviä ilmiöitä. Usein viimeistään marraskuussa ruohovartiset kasvit kuolevat eli muuttuvat martaiksi. Luonto asettuu lepotilaan.
Jumala on luonut ihmisen viljelemään ja varjelemaan maata. Itse kukin rakentaa omaa elämäänsä ja yhteiskuntaa saamiensa mahdollisuuksien mukaan. Talvikausi on monille tehokasta työn ja opiskelun aikaa. Työpaikoilla, kouluissa ja kodeissa tapahtuva arkinen aherrus on myös eräänlaista rakentamista ja rakentumista. Kokoamme vähän kerrassaan elementtejä omaa, lastemme ja läheistemme tulevaisuutta varten. Tänä aikana pyydämme taivaalliselta Isältä erityisesti sitä, että työtä ja opiskelumahdollisuuksia riittäisi kaikille sopivasti.

Jumalan lapsina olemme osa sitä rakennusta, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus (Ef. 2:20). Meidät on asetettu palvelutyöhön avustamaan todellista rakentajaa Jumalaa. Monet ovat hylänneet Kristuksen, seurakunnan kulmakiven. Haluamme Jumalan työtovereina yhä kutsua kaikkia takaisin tähän yhteyteen. Jumalan seurakunnasta julistettava evankeliumi on voimallinen liittämään Sanan uskojan eläväksi kiveksi hengelliseen rakennukseen, jonka perustus kestää ajan myrskyissäkin.

Hengellisessä rakennustyössä on tärkeä muistaa apostolin julkituoma viisaus: tieto tekee ylpeäksi, rakkaus sen sijaan rakentaa (1. Kor. 8:1). Jumalan sanan opastamina teemme työtä omassa lähipiirissämme, rauhanyhdistyksien monissa palvelutehtävissä ja laajemmallakin. Tällöin emme ylpeile omalla tietämyksellämme, vaan nöyrästi kuuntelemme Jumalan ääntä. ”Ylhäältä tuleva viisaus on puhdasta ja pyhää, ja niin se myös rakentaa rauhaa, se on lempeää ja sopuisaa, täynnä armahtavaisuutta ja hyviä hedelmiä, se on tasapuolista ja teeskentelemätöntä. Vanhurskauden siemen kylvetään rauhan tekoina, ja se tuottaa hedelmän niille, jotka rauhaa rakentavat”, toteaa apostoli Jaakob. (Jaak. 3:17–18.)

Itse kunkin kohdalla työn ja rakentamisen aika päättyy kerran. Tätäkään hetkeä Jumalan lapsen ei tarvitse pelätä. Jumalalla on taivaassa ikuinen asunto meitä varten. Hänen Pyhä Henkensä opastaa ja lohduttaa täällä ajassa. Saamme olla turvallisella mielellä. Me elämme uskon varassa, emme näkemisen. (2. Kor. 5:1–7.)

Aimo Helén
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 11/2014.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi