Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Levollinen luottamus ja turva

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 21.1.2015 09:58 | Siionin Lähetyslehti
”Päällä synnin maan rauhaa kaivataan
karkottamaan vihaa sydämistä,
luomaan Herran kansaa ihmisistä.
Oi, jos sana jouluyön saisi tehdä rauhantyön!”
Rukoilemme Niilo Rauhalan kirjoittamassa Siionin laulussa 14 sydämiimme rauhaa. Taivaan enkelit lauloivat jouluyönä paimenille: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa!” (Luuk. 2:14.) Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että lähetti ainoan poikansa synnin maan päälle.Synti on sydämen luopumista Jumalasta. Se aiheuttaa keskuudessamme kärsimystä, vihaa, ristiriitoja ja rauhattomuutta. Kaiken keskellä ihminen kaipaa rauhaa sekä ajalliseen elämäänsä että sydämeensä.

Kunnioitamme sodassa kaatuneiden muistoa sekä sotiemme veteraaneja, jotka tekivät työtä isänmaamme ja rauhan hyväksi. Sotainvalidit kantavat kehossaan sodan vammoja. Ajallinen rauha ei ole itsestäänselvyys. Se on suuri Jumalan lahja.

Ajallista rauhaa ei ole kaikkialla. Monet lähimmäisemme elävät sodan kauhujen ja rauhattomuuden keskellä. Sodan uhka on todellisuutta monen kohdalla. Virren 581 sanoin: ”Rukoilemme rauhaa myös koko maailmaan, että kaikki kansat pian saavat isänmaan.”

Raamattu opettaa meitä elämään rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Se kehottaa rakastamaan lähimmäisiämme, myös niitä, jotka pilkkaavat ja vainoavat meitä. Rakkaus ja kärsivällisyys riisuvat ennakkoluuloista ja vihasta.

Profeetta Jesaja (32:17) opettaa, että rauha on vanhurskauden hedelmä: ”Siitä kasvaa levollinen luottamus ja turvallisuus, joka kestää iäti.” Vanhurskas tarkoittaa Jumalalle kelpaavaa. Kelpaamme Jumalalle yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen tähden. 

Kun ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi, hänen sydämeensä laskeutuu rauha. Anteeksiantamuksen evankeliumi tekee hänen kohdallaan rauhantyön. Hän pääsee osaksi Herran kansaa, uskovaisten joukkoa, jossa on turvallista ja levollista olla. 

Sananlaskujen (17:1) mukaan leipäkannikka ja rauha ovat parempia kuin juhlapidot ja riita. On onnellisempaa elää vaatimattomasti rauhassa kuin yltäkylläisyydessä riitojen keskellä.

Raha aiheuttaa usein riitoja ihmisten välille. Jos annamme kateudelle oikeutuksen ja vallan, se myrkyttää mielemme ja kasvaa vihaksi. Perintöriidat voivat rikkoa läheisten ja sukulaisten välit pitkäksi aikaa, jopa pysyvästi. 

Jumalan sana kehottaa meitä sopimaan riitamme, pyytämään ja antamaan anteeksi, jotta rakkaus, ilo ja rauha palautuvat. Se kehottaa unohtamaan anteeksiannetut asiat. Rakkaus, ilo ja rauha ovat Pyhän Hengen ja uskon hedelmiä elämässämme.

Herran siunauksen sanoin: ”Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan.”

Mikko Kinnunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 1/2015.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi