Maanantai 24.6.2019
"
Jumala lunastaa minut, hän tempaa minut tuonelan otteesta. Ps. 49:16

Levollinen luottamus ja turva

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 21.1.2015 09:58 | Siionin Lähetyslehti
”Päällä synnin maan rauhaa kaivataan
karkottamaan vihaa sydämistä,
luomaan Herran kansaa ihmisistä.
Oi, jos sana jouluyön saisi tehdä rauhantyön!”
Rukoilemme Niilo Rauhalan kirjoittamassa Siionin laulussa 14 sydämiimme rauhaa. Taivaan enkelit lauloivat jouluyönä paimenille: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa!” (Luuk. 2:14.) Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että lähetti ainoan poikansa synnin maan päälle.Synti on sydämen luopumista Jumalasta. Se aiheuttaa keskuudessamme kärsimystä, vihaa, ristiriitoja ja rauhattomuutta. Kaiken keskellä ihminen kaipaa rauhaa sekä ajalliseen elämäänsä että sydämeensä.

Kunnioitamme sodassa kaatuneiden muistoa sekä sotiemme veteraaneja, jotka tekivät työtä isänmaamme ja rauhan hyväksi. Sotainvalidit kantavat kehossaan sodan vammoja. Ajallinen rauha ei ole itsestäänselvyys. Se on suuri Jumalan lahja.

Ajallista rauhaa ei ole kaikkialla. Monet lähimmäisemme elävät sodan kauhujen ja rauhattomuuden keskellä. Sodan uhka on todellisuutta monen kohdalla. Virren 581 sanoin: ”Rukoilemme rauhaa myös koko maailmaan, että kaikki kansat pian saavat isänmaan.”

Raamattu opettaa meitä elämään rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Se kehottaa rakastamaan lähimmäisiämme, myös niitä, jotka pilkkaavat ja vainoavat meitä. Rakkaus ja kärsivällisyys riisuvat ennakkoluuloista ja vihasta.

Profeetta Jesaja (32:17) opettaa, että rauha on vanhurskauden hedelmä: ”Siitä kasvaa levollinen luottamus ja turvallisuus, joka kestää iäti.” Vanhurskas tarkoittaa Jumalalle kelpaavaa. Kelpaamme Jumalalle yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen tähden. 

Kun ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi, hänen sydämeensä laskeutuu rauha. Anteeksiantamuksen evankeliumi tekee hänen kohdallaan rauhantyön. Hän pääsee osaksi Herran kansaa, uskovaisten joukkoa, jossa on turvallista ja levollista olla. 

Sananlaskujen (17:1) mukaan leipäkannikka ja rauha ovat parempia kuin juhlapidot ja riita. On onnellisempaa elää vaatimattomasti rauhassa kuin yltäkylläisyydessä riitojen keskellä.

Raha aiheuttaa usein riitoja ihmisten välille. Jos annamme kateudelle oikeutuksen ja vallan, se myrkyttää mielemme ja kasvaa vihaksi. Perintöriidat voivat rikkoa läheisten ja sukulaisten välit pitkäksi aikaa, jopa pysyvästi. 

Jumalan sana kehottaa meitä sopimaan riitamme, pyytämään ja antamaan anteeksi, jotta rakkaus, ilo ja rauha palautuvat. Se kehottaa unohtamaan anteeksiannetut asiat. Rakkaus, ilo ja rauha ovat Pyhän Hengen ja uskon hedelmiä elämässämme.

Herran siunauksen sanoin: ”Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan.”

Mikko Kinnunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 1/2015.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi