Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Levollinen luottamus ja turva

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 21.1.2015 09:58 | Siionin Lähetyslehti
”Päällä synnin maan rauhaa kaivataan
karkottamaan vihaa sydämistä,
luomaan Herran kansaa ihmisistä.
Oi, jos sana jouluyön saisi tehdä rauhantyön!”
Rukoilemme Niilo Rauhalan kirjoittamassa Siionin laulussa 14 sydämiimme rauhaa. Taivaan enkelit lauloivat jouluyönä paimenille: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa!” (Luuk. 2:14.) Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että lähetti ainoan poikansa synnin maan päälle.Synti on sydämen luopumista Jumalasta. Se aiheuttaa keskuudessamme kärsimystä, vihaa, ristiriitoja ja rauhattomuutta. Kaiken keskellä ihminen kaipaa rauhaa sekä ajalliseen elämäänsä että sydämeensä.

Kunnioitamme sodassa kaatuneiden muistoa sekä sotiemme veteraaneja, jotka tekivät työtä isänmaamme ja rauhan hyväksi. Sotainvalidit kantavat kehossaan sodan vammoja. Ajallinen rauha ei ole itsestäänselvyys. Se on suuri Jumalan lahja.

Ajallista rauhaa ei ole kaikkialla. Monet lähimmäisemme elävät sodan kauhujen ja rauhattomuuden keskellä. Sodan uhka on todellisuutta monen kohdalla. Virren 581 sanoin: ”Rukoilemme rauhaa myös koko maailmaan, että kaikki kansat pian saavat isänmaan.”

Raamattu opettaa meitä elämään rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Se kehottaa rakastamaan lähimmäisiämme, myös niitä, jotka pilkkaavat ja vainoavat meitä. Rakkaus ja kärsivällisyys riisuvat ennakkoluuloista ja vihasta.

Profeetta Jesaja (32:17) opettaa, että rauha on vanhurskauden hedelmä: ”Siitä kasvaa levollinen luottamus ja turvallisuus, joka kestää iäti.” Vanhurskas tarkoittaa Jumalalle kelpaavaa. Kelpaamme Jumalalle yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen tähden. 

Kun ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi, hänen sydämeensä laskeutuu rauha. Anteeksiantamuksen evankeliumi tekee hänen kohdallaan rauhantyön. Hän pääsee osaksi Herran kansaa, uskovaisten joukkoa, jossa on turvallista ja levollista olla. 

Sananlaskujen (17:1) mukaan leipäkannikka ja rauha ovat parempia kuin juhlapidot ja riita. On onnellisempaa elää vaatimattomasti rauhassa kuin yltäkylläisyydessä riitojen keskellä.

Raha aiheuttaa usein riitoja ihmisten välille. Jos annamme kateudelle oikeutuksen ja vallan, se myrkyttää mielemme ja kasvaa vihaksi. Perintöriidat voivat rikkoa läheisten ja sukulaisten välit pitkäksi aikaa, jopa pysyvästi. 

Jumalan sana kehottaa meitä sopimaan riitamme, pyytämään ja antamaan anteeksi, jotta rakkaus, ilo ja rauha palautuvat. Se kehottaa unohtamaan anteeksiannetut asiat. Rakkaus, ilo ja rauha ovat Pyhän Hengen ja uskon hedelmiä elämässämme.

Herran siunauksen sanoin: ”Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan.”

Mikko Kinnunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 1/2015.

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi