Maanantai 16.9.2019
"
Herra, älä salli sorretun kääntyä pois apua saamatta, kurja ja köyhä ylistäkööt sinun nimeäsi. Ps. 74:21

Levollinen luottamus ja turva

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 21.1.2015 09:58 | Siionin Lähetyslehti
”Päällä synnin maan rauhaa kaivataan
karkottamaan vihaa sydämistä,
luomaan Herran kansaa ihmisistä.
Oi, jos sana jouluyön saisi tehdä rauhantyön!”
Rukoilemme Niilo Rauhalan kirjoittamassa Siionin laulussa 14 sydämiimme rauhaa. Taivaan enkelit lauloivat jouluyönä paimenille: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa!” (Luuk. 2:14.) Jumala rakasti maailmaa niin paljon, että lähetti ainoan poikansa synnin maan päälle.Synti on sydämen luopumista Jumalasta. Se aiheuttaa keskuudessamme kärsimystä, vihaa, ristiriitoja ja rauhattomuutta. Kaiken keskellä ihminen kaipaa rauhaa sekä ajalliseen elämäänsä että sydämeensä.

Kunnioitamme sodassa kaatuneiden muistoa sekä sotiemme veteraaneja, jotka tekivät työtä isänmaamme ja rauhan hyväksi. Sotainvalidit kantavat kehossaan sodan vammoja. Ajallinen rauha ei ole itsestäänselvyys. Se on suuri Jumalan lahja.

Ajallista rauhaa ei ole kaikkialla. Monet lähimmäisemme elävät sodan kauhujen ja rauhattomuuden keskellä. Sodan uhka on todellisuutta monen kohdalla. Virren 581 sanoin: ”Rukoilemme rauhaa myös koko maailmaan, että kaikki kansat pian saavat isänmaan.”

Raamattu opettaa meitä elämään rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. Se kehottaa rakastamaan lähimmäisiämme, myös niitä, jotka pilkkaavat ja vainoavat meitä. Rakkaus ja kärsivällisyys riisuvat ennakkoluuloista ja vihasta.

Profeetta Jesaja (32:17) opettaa, että rauha on vanhurskauden hedelmä: ”Siitä kasvaa levollinen luottamus ja turvallisuus, joka kestää iäti.” Vanhurskas tarkoittaa Jumalalle kelpaavaa. Kelpaamme Jumalalle yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen tähden. 

Kun ihminen saa uskoa syntinsä anteeksi, hänen sydämeensä laskeutuu rauha. Anteeksiantamuksen evankeliumi tekee hänen kohdallaan rauhantyön. Hän pääsee osaksi Herran kansaa, uskovaisten joukkoa, jossa on turvallista ja levollista olla. 

Sananlaskujen (17:1) mukaan leipäkannikka ja rauha ovat parempia kuin juhlapidot ja riita. On onnellisempaa elää vaatimattomasti rauhassa kuin yltäkylläisyydessä riitojen keskellä.

Raha aiheuttaa usein riitoja ihmisten välille. Jos annamme kateudelle oikeutuksen ja vallan, se myrkyttää mielemme ja kasvaa vihaksi. Perintöriidat voivat rikkoa läheisten ja sukulaisten välit pitkäksi aikaa, jopa pysyvästi. 

Jumalan sana kehottaa meitä sopimaan riitamme, pyytämään ja antamaan anteeksi, jotta rakkaus, ilo ja rauha palautuvat. Se kehottaa unohtamaan anteeksiannetut asiat. Rakkaus, ilo ja rauha ovat Pyhän Hengen ja uskon hedelmiä elämässämme.

Herran siunauksen sanoin: ”Herra kääntäköön kasvonsa meidän puoleemme ja antakoon meille rauhan.”

Mikko Kinnunen

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 1/2015.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi