Perjantai 18.10.2019
"
Kuinka rakastankaan sinun lakiasi! Kaiken päivää minä sitä tutkin. Sinun käskysi ovat alati ohjeenani, ne tekevät minut vihollisiani viisaammaksi. Ps. 119:97-98

Rauhanyhdistysten kautta välitetään evankeliumin sanomaa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 11.2.2015 12:39 | Siionin Lähetyslehti
Rauhanyhdistysten eri toimintamuodot tulivat minulle tutuiksi jo lapsena. Äitini ja isäni veivät minua ja sisaruksiani pyhäkouluun, päiväkerhoon, seuroihin ja raamattuluokkaan. Opin myös jo varhain osallistumaan rauhanyhdistyksen työhön. Keräsin roskia kepin kanssa kotipaikkakuntani kesäseuroissa ja myin suviseuroissa kylmälaukusta jäätelöä. Ne olivat mukavia tehtäviä, ja noista hetkistä jäi minulle hyvät muistot.
Jumalan lapset ovat historian eri aikoina järjestäneet evankeliumin työtä kulloisenkin yhteiskuntajärjestyksen mahdollistamissa puitteissa. Jumalan sanaa esillä pitäviä tilaisuuksia on pidetty eri nimikkeiden alla ja niihin on kerätty varoja eri tavoin.

Uuden testamentin aikana jo Jeesus itse järjesteli evankeliumin työtä. Hän esimerkiksi lähetti opetuslapsensa kaksittain matkaan ja antoi heille ohjeita lähetysmatkan toteuttamiseen (Mark. 6:7–13). Jeesuksen ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen jälkeen työtä ja sen järjestelyjä ovat jatkaneet Jeesuksen seuraajat.
Pohjoisessa koettiin voimakkaat herätyksen ajat 1800-luvulla. Ensimmäiset rauhanyhdistykset perustettiin vuonna 1888 Helsinkiin, Turkuun ja Tornioon. SRK perustettiin vuonna 1914 koko maan rauhanyhdistysten keskusyhdistykseksi.

Rauhanyhdistys ei ole sama asia kuin Jumalan seurakunta tai Jumalan valtakunta, mutta rauhanyhdistysten kautta Jumalan lapset tekevät evankeliumin työtä. Rauhanyhdistysten sääntöjen mukaan niiden keskeisin tehtävä on pitää esillä Jumalan sanaa muun muassa seuroja järjestämällä.

Seurojen lisäksi rauhanyhdistykset järjestävät monenlaista muutakin toimintaa, esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyötä sekä diakoniatyötä. Kaiken työn tavoitteena on tukea Jumalan lasten uskoa ja kutsua epäuskoisia Jumalan valtakuntaan.

Evankeliumi on ihmeellinen Jumalan voima, joka tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat (Room. 1:16). Sen esillä pitäminen on arvokas ja tärkeä tehtävä. Jokainen yksittäinen uskovainen voi osallistua tähän työhön; joku esimerkiksi säestäjänä, keittiön työntekijänä, sananpalvelijana tai jäätelön myyjänä.

Paavali muistuttaa, että Jumalan seurakunnassa on monenlaisia palvelutehtäviä, mutta Herra on sama. Pyhä Henki kokoaa seurakunnan, joka on Kristuksen ruumis maan päällä. Tässä ruumiissa jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä. (1. Kor. 12:5–18.) Sen jäsenenä saamme palvella Jumalaa ja lähimmäisiämme.


Pekka Aittakumpu

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2015

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi