Perjantai 24.5.2019
"
Maa, kohota Herralle riemuhuuto! Iloitkaa ja riemuitkaa, laulakaa ja soittakaa! Ylistäkää Herraa harpun sävelin, soittakaa ja laulakaa! Ps. 98:4-5

Rauhanyhdistysten kautta välitetään evankeliumin sanomaa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 11.2.2015 12:39 | Siionin Lähetyslehti
Rauhanyhdistysten eri toimintamuodot tulivat minulle tutuiksi jo lapsena. Äitini ja isäni veivät minua ja sisaruksiani pyhäkouluun, päiväkerhoon, seuroihin ja raamattuluokkaan. Opin myös jo varhain osallistumaan rauhanyhdistyksen työhön. Keräsin roskia kepin kanssa kotipaikkakuntani kesäseuroissa ja myin suviseuroissa kylmälaukusta jäätelöä. Ne olivat mukavia tehtäviä, ja noista hetkistä jäi minulle hyvät muistot.
Jumalan lapset ovat historian eri aikoina järjestäneet evankeliumin työtä kulloisenkin yhteiskuntajärjestyksen mahdollistamissa puitteissa. Jumalan sanaa esillä pitäviä tilaisuuksia on pidetty eri nimikkeiden alla ja niihin on kerätty varoja eri tavoin.

Uuden testamentin aikana jo Jeesus itse järjesteli evankeliumin työtä. Hän esimerkiksi lähetti opetuslapsensa kaksittain matkaan ja antoi heille ohjeita lähetysmatkan toteuttamiseen (Mark. 6:7–13). Jeesuksen ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen jälkeen työtä ja sen järjestelyjä ovat jatkaneet Jeesuksen seuraajat.
Pohjoisessa koettiin voimakkaat herätyksen ajat 1800-luvulla. Ensimmäiset rauhanyhdistykset perustettiin vuonna 1888 Helsinkiin, Turkuun ja Tornioon. SRK perustettiin vuonna 1914 koko maan rauhanyhdistysten keskusyhdistykseksi.

Rauhanyhdistys ei ole sama asia kuin Jumalan seurakunta tai Jumalan valtakunta, mutta rauhanyhdistysten kautta Jumalan lapset tekevät evankeliumin työtä. Rauhanyhdistysten sääntöjen mukaan niiden keskeisin tehtävä on pitää esillä Jumalan sanaa muun muassa seuroja järjestämällä.

Seurojen lisäksi rauhanyhdistykset järjestävät monenlaista muutakin toimintaa, esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyötä sekä diakoniatyötä. Kaiken työn tavoitteena on tukea Jumalan lasten uskoa ja kutsua epäuskoisia Jumalan valtakuntaan.

Evankeliumi on ihmeellinen Jumalan voima, joka tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat (Room. 1:16). Sen esillä pitäminen on arvokas ja tärkeä tehtävä. Jokainen yksittäinen uskovainen voi osallistua tähän työhön; joku esimerkiksi säestäjänä, keittiön työntekijänä, sananpalvelijana tai jäätelön myyjänä.

Paavali muistuttaa, että Jumalan seurakunnassa on monenlaisia palvelutehtäviä, mutta Herra on sama. Pyhä Henki kokoaa seurakunnan, joka on Kristuksen ruumis maan päällä. Tässä ruumiissa jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä. (1. Kor. 12:5–18.) Sen jäsenenä saamme palvella Jumalaa ja lähimmäisiämme.


Pekka Aittakumpu

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2015

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi