Keskiviikko 23.1.2019
"
Toivokaa ja iloitkaa, ahdingossa olkaa kestäviä, rukoilkaa hellittämättä. Room. 12:12

Rauhanyhdistysten kautta välitetään evankeliumin sanomaa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 11.2.2015 12:39 | Siionin Lähetyslehti
Rauhanyhdistysten eri toimintamuodot tulivat minulle tutuiksi jo lapsena. Äitini ja isäni veivät minua ja sisaruksiani pyhäkouluun, päiväkerhoon, seuroihin ja raamattuluokkaan. Opin myös jo varhain osallistumaan rauhanyhdistyksen työhön. Keräsin roskia kepin kanssa kotipaikkakuntani kesäseuroissa ja myin suviseuroissa kylmälaukusta jäätelöä. Ne olivat mukavia tehtäviä, ja noista hetkistä jäi minulle hyvät muistot.
Jumalan lapset ovat historian eri aikoina järjestäneet evankeliumin työtä kulloisenkin yhteiskuntajärjestyksen mahdollistamissa puitteissa. Jumalan sanaa esillä pitäviä tilaisuuksia on pidetty eri nimikkeiden alla ja niihin on kerätty varoja eri tavoin.

Uuden testamentin aikana jo Jeesus itse järjesteli evankeliumin työtä. Hän esimerkiksi lähetti opetuslapsensa kaksittain matkaan ja antoi heille ohjeita lähetysmatkan toteuttamiseen (Mark. 6:7–13). Jeesuksen ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen jälkeen työtä ja sen järjestelyjä ovat jatkaneet Jeesuksen seuraajat.
Pohjoisessa koettiin voimakkaat herätyksen ajat 1800-luvulla. Ensimmäiset rauhanyhdistykset perustettiin vuonna 1888 Helsinkiin, Turkuun ja Tornioon. SRK perustettiin vuonna 1914 koko maan rauhanyhdistysten keskusyhdistykseksi.

Rauhanyhdistys ei ole sama asia kuin Jumalan seurakunta tai Jumalan valtakunta, mutta rauhanyhdistysten kautta Jumalan lapset tekevät evankeliumin työtä. Rauhanyhdistysten sääntöjen mukaan niiden keskeisin tehtävä on pitää esillä Jumalan sanaa muun muassa seuroja järjestämällä.

Seurojen lisäksi rauhanyhdistykset järjestävät monenlaista muutakin toimintaa, esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyötä sekä diakoniatyötä. Kaiken työn tavoitteena on tukea Jumalan lasten uskoa ja kutsua epäuskoisia Jumalan valtakuntaan.

Evankeliumi on ihmeellinen Jumalan voima, joka tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat (Room. 1:16). Sen esillä pitäminen on arvokas ja tärkeä tehtävä. Jokainen yksittäinen uskovainen voi osallistua tähän työhön; joku esimerkiksi säestäjänä, keittiön työntekijänä, sananpalvelijana tai jäätelön myyjänä.

Paavali muistuttaa, että Jumalan seurakunnassa on monenlaisia palvelutehtäviä, mutta Herra on sama. Pyhä Henki kokoaa seurakunnan, joka on Kristuksen ruumis maan päällä. Tässä ruumiissa jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä. (1. Kor. 12:5–18.) Sen jäsenenä saamme palvella Jumalaa ja lähimmäisiämme.


Pekka Aittakumpu

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2015

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi