Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Rauhanyhdistysten kautta välitetään evankeliumin sanomaa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 11.2.2015 12:39 | Siionin Lähetyslehti
Rauhanyhdistysten eri toimintamuodot tulivat minulle tutuiksi jo lapsena. Äitini ja isäni veivät minua ja sisaruksiani pyhäkouluun, päiväkerhoon, seuroihin ja raamattuluokkaan. Opin myös jo varhain osallistumaan rauhanyhdistyksen työhön. Keräsin roskia kepin kanssa kotipaikkakuntani kesäseuroissa ja myin suviseuroissa kylmälaukusta jäätelöä. Ne olivat mukavia tehtäviä, ja noista hetkistä jäi minulle hyvät muistot.
Jumalan lapset ovat historian eri aikoina järjestäneet evankeliumin työtä kulloisenkin yhteiskuntajärjestyksen mahdollistamissa puitteissa. Jumalan sanaa esillä pitäviä tilaisuuksia on pidetty eri nimikkeiden alla ja niihin on kerätty varoja eri tavoin.

Uuden testamentin aikana jo Jeesus itse järjesteli evankeliumin työtä. Hän esimerkiksi lähetti opetuslapsensa kaksittain matkaan ja antoi heille ohjeita lähetysmatkan toteuttamiseen (Mark. 6:7–13). Jeesuksen ylösnousemuksen ja taivaaseen astumisen jälkeen työtä ja sen järjestelyjä ovat jatkaneet Jeesuksen seuraajat.
Pohjoisessa koettiin voimakkaat herätyksen ajat 1800-luvulla. Ensimmäiset rauhanyhdistykset perustettiin vuonna 1888 Helsinkiin, Turkuun ja Tornioon. SRK perustettiin vuonna 1914 koko maan rauhanyhdistysten keskusyhdistykseksi.

Rauhanyhdistys ei ole sama asia kuin Jumalan seurakunta tai Jumalan valtakunta, mutta rauhanyhdistysten kautta Jumalan lapset tekevät evankeliumin työtä. Rauhanyhdistysten sääntöjen mukaan niiden keskeisin tehtävä on pitää esillä Jumalan sanaa muun muassa seuroja järjestämällä.

Seurojen lisäksi rauhanyhdistykset järjestävät monenlaista muutakin toimintaa, esimerkiksi lapsi- ja nuorisotyötä sekä diakoniatyötä. Kaiken työn tavoitteena on tukea Jumalan lasten uskoa ja kutsua epäuskoisia Jumalan valtakuntaan.

Evankeliumi on ihmeellinen Jumalan voima, joka tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat (Room. 1:16). Sen esillä pitäminen on arvokas ja tärkeä tehtävä. Jokainen yksittäinen uskovainen voi osallistua tähän työhön; joku esimerkiksi säestäjänä, keittiön työntekijänä, sananpalvelijana tai jäätelön myyjänä.

Paavali muistuttaa, että Jumalan seurakunnassa on monenlaisia palvelutehtäviä, mutta Herra on sama. Pyhä Henki kokoaa seurakunnan, joka on Kristuksen ruumis maan päällä. Tässä ruumiissa jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä. (1. Kor. 12:5–18.) Sen jäsenenä saamme palvella Jumalaa ja lähimmäisiämme.


Pekka Aittakumpu

Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 2/2015

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi