Torstai 20.6.2019
"
Kiitetty olet sinä, Herra, meidän isiemme Jumala, ylistetty ja korkealle korotettu ikuisesti. Dan. 3:52 (apokr.)

Jumala johtaa eri elämänvaiheissa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 18.4.2015 08:00 | Siionin Lähetyslehti
Jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen elämäntarinansa. Elämä on lahja, johon sisältyy monenlaisia vaiheita. Kuvaamme elämää usein kaarena, joka alkaa syntymän ihmeellä ja päättyy kuolemaan ja luopumiseen.
Jumala loi meidät kehittyviksi ihmisiksi. Ihmettelevä lapsi oppii kaikkein eniten. Hän ihailee vanhempiaan ja sisaruksiaan ja oppii heiltä. Nuoruudessa ajattelumme alkaa kehittyä konkreettisesta käsitteellisemmäksi. Ystävien merkitys kasvaa. Opimme kokemuksistamme. Opimme uutta koko elämämme ajan, kuolemaan saakka. Vaikka kehitymme koko elämämme ajan, kehityksemme jää kuitenkin aina kesken. Elämä on keskeneräistä ja vajavaista. Sen ymmärtäminen on elämänviisautta, jonka moni vanhus on saavuttanut. Turha on riisuttu pois. Ei ole tarve korostaa omia saavutuksia. Elämä tuntuu lahjalta. Ilo löytyy arjen pienistä asioista.

Kasvamiseen ja kehittymiseen sisältyy usein kipua. Tarvitsemme siihen toisten ihmisten tukea ja apua. Vapahtaja kehottaa rakastamaan lähimmäistä saman verran kuin itseä. Moni saa kokea työssään syvää kutsumusta, kun voi sen kautta auttaa ja tukea lapsia ja nuoria kasvamaan vastuullisiksi, ahkeriksi ja toiset huomioonottaviksi aikuisiksi.

Tarvitsemme kaikissa elämänvaiheissa Jumalan johdatusta ja varjelusta. Profeetta Jeremia rohkaisee vaikeissa oloissa elävää kansaansa: rakentakaa taloja ja asettukaa niihin asumaan, istuttakaa puutarhoja, nauttikaa niiden hedelmistä. Menkää naimisiin, syntyköön teille poikia ja tyttäriä. Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon olen lähettänyt teidät. Sen siunaus on myös teidän siunauksenne.

Erilaisissa elämäntilanteissa voimme tuoda uusia näkökulmia toistemme elämään. Jumalan valtakunnassa, uskovaisten ihmisten keskuudessa, olemme keskenämme samanarvoisia. Eniten olen oppinut uskonasioista kehitysvammaisilta oppilailtani. He ovat opettaneet minulle uskomisen iloa, luottamusta ja toivoa. He ovat opettaneet uskonpuhdistaja Martti Lutherin tavoin, että pelastumme yksin uskosta, armosta, Vapahtajamme Kristuksen tähden.

Elämä pysyy meille osittain salaisuutena. Näemme vain puolittain. Ymmärrämme ja käsitämme vain osittain, mutta se riittää. Sydämen usko on pohjimmiltaan lapsenmielistä uskoa, johon ei tarvita asemaa, oppineisuutta, tutkintoja eikä muodollisia pätevyyksiä. Uskoon sisältyy ajatus ikuisuudesta. Jumalan lapsella se on turvallinen näky iankaikkisesta elämästä taivaassa. Siellä ei ole enää elämänvaiheita. Siellä koemme vanhurskautta, rauhaa ja iloa, joka ei lopu koskaan.

Mikko Kinnunen
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 4/2015.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi