Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Jumala johtaa eri elämänvaiheissa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 18.4.2015 08:00 | Siionin Lähetyslehti
Jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen elämäntarinansa. Elämä on lahja, johon sisältyy monenlaisia vaiheita. Kuvaamme elämää usein kaarena, joka alkaa syntymän ihmeellä ja päättyy kuolemaan ja luopumiseen.
Jumala loi meidät kehittyviksi ihmisiksi. Ihmettelevä lapsi oppii kaikkein eniten. Hän ihailee vanhempiaan ja sisaruksiaan ja oppii heiltä. Nuoruudessa ajattelumme alkaa kehittyä konkreettisesta käsitteellisemmäksi. Ystävien merkitys kasvaa. Opimme kokemuksistamme. Opimme uutta koko elämämme ajan, kuolemaan saakka. Vaikka kehitymme koko elämämme ajan, kehityksemme jää kuitenkin aina kesken. Elämä on keskeneräistä ja vajavaista. Sen ymmärtäminen on elämänviisautta, jonka moni vanhus on saavuttanut. Turha on riisuttu pois. Ei ole tarve korostaa omia saavutuksia. Elämä tuntuu lahjalta. Ilo löytyy arjen pienistä asioista.

Kasvamiseen ja kehittymiseen sisältyy usein kipua. Tarvitsemme siihen toisten ihmisten tukea ja apua. Vapahtaja kehottaa rakastamaan lähimmäistä saman verran kuin itseä. Moni saa kokea työssään syvää kutsumusta, kun voi sen kautta auttaa ja tukea lapsia ja nuoria kasvamaan vastuullisiksi, ahkeriksi ja toiset huomioonottaviksi aikuisiksi.

Tarvitsemme kaikissa elämänvaiheissa Jumalan johdatusta ja varjelusta. Profeetta Jeremia rohkaisee vaikeissa oloissa elävää kansaansa: rakentakaa taloja ja asettukaa niihin asumaan, istuttakaa puutarhoja, nauttikaa niiden hedelmistä. Menkää naimisiin, syntyköön teille poikia ja tyttäriä. Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon olen lähettänyt teidät. Sen siunaus on myös teidän siunauksenne.

Erilaisissa elämäntilanteissa voimme tuoda uusia näkökulmia toistemme elämään. Jumalan valtakunnassa, uskovaisten ihmisten keskuudessa, olemme keskenämme samanarvoisia. Eniten olen oppinut uskonasioista kehitysvammaisilta oppilailtani. He ovat opettaneet minulle uskomisen iloa, luottamusta ja toivoa. He ovat opettaneet uskonpuhdistaja Martti Lutherin tavoin, että pelastumme yksin uskosta, armosta, Vapahtajamme Kristuksen tähden.

Elämä pysyy meille osittain salaisuutena. Näemme vain puolittain. Ymmärrämme ja käsitämme vain osittain, mutta se riittää. Sydämen usko on pohjimmiltaan lapsenmielistä uskoa, johon ei tarvita asemaa, oppineisuutta, tutkintoja eikä muodollisia pätevyyksiä. Uskoon sisältyy ajatus ikuisuudesta. Jumalan lapsella se on turvallinen näky iankaikkisesta elämästä taivaassa. Siellä ei ole enää elämänvaiheita. Siellä koemme vanhurskautta, rauhaa ja iloa, joka ei lopu koskaan.

Mikko Kinnunen
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 4/2015.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi