Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Jumala johtaa eri elämänvaiheissa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 18.4.2015 08:00 | Siionin Lähetyslehti
Jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen elämäntarinansa. Elämä on lahja, johon sisältyy monenlaisia vaiheita. Kuvaamme elämää usein kaarena, joka alkaa syntymän ihmeellä ja päättyy kuolemaan ja luopumiseen.
Jumala loi meidät kehittyviksi ihmisiksi. Ihmettelevä lapsi oppii kaikkein eniten. Hän ihailee vanhempiaan ja sisaruksiaan ja oppii heiltä. Nuoruudessa ajattelumme alkaa kehittyä konkreettisesta käsitteellisemmäksi. Ystävien merkitys kasvaa. Opimme kokemuksistamme. Opimme uutta koko elämämme ajan, kuolemaan saakka. Vaikka kehitymme koko elämämme ajan, kehityksemme jää kuitenkin aina kesken. Elämä on keskeneräistä ja vajavaista. Sen ymmärtäminen on elämänviisautta, jonka moni vanhus on saavuttanut. Turha on riisuttu pois. Ei ole tarve korostaa omia saavutuksia. Elämä tuntuu lahjalta. Ilo löytyy arjen pienistä asioista.

Kasvamiseen ja kehittymiseen sisältyy usein kipua. Tarvitsemme siihen toisten ihmisten tukea ja apua. Vapahtaja kehottaa rakastamaan lähimmäistä saman verran kuin itseä. Moni saa kokea työssään syvää kutsumusta, kun voi sen kautta auttaa ja tukea lapsia ja nuoria kasvamaan vastuullisiksi, ahkeriksi ja toiset huomioonottaviksi aikuisiksi.

Tarvitsemme kaikissa elämänvaiheissa Jumalan johdatusta ja varjelusta. Profeetta Jeremia rohkaisee vaikeissa oloissa elävää kansaansa: rakentakaa taloja ja asettukaa niihin asumaan, istuttakaa puutarhoja, nauttikaa niiden hedelmistä. Menkää naimisiin, syntyköön teille poikia ja tyttäriä. Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon olen lähettänyt teidät. Sen siunaus on myös teidän siunauksenne.

Erilaisissa elämäntilanteissa voimme tuoda uusia näkökulmia toistemme elämään. Jumalan valtakunnassa, uskovaisten ihmisten keskuudessa, olemme keskenämme samanarvoisia. Eniten olen oppinut uskonasioista kehitysvammaisilta oppilailtani. He ovat opettaneet minulle uskomisen iloa, luottamusta ja toivoa. He ovat opettaneet uskonpuhdistaja Martti Lutherin tavoin, että pelastumme yksin uskosta, armosta, Vapahtajamme Kristuksen tähden.

Elämä pysyy meille osittain salaisuutena. Näemme vain puolittain. Ymmärrämme ja käsitämme vain osittain, mutta se riittää. Sydämen usko on pohjimmiltaan lapsenmielistä uskoa, johon ei tarvita asemaa, oppineisuutta, tutkintoja eikä muodollisia pätevyyksiä. Uskoon sisältyy ajatus ikuisuudesta. Jumalan lapsella se on turvallinen näky iankaikkisesta elämästä taivaassa. Siellä ei ole enää elämänvaiheita. Siellä koemme vanhurskautta, rauhaa ja iloa, joka ei lopu koskaan.

Mikko Kinnunen
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 4/2015.

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi