Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Jumala johtaa eri elämänvaiheissa

Siionin lähetyslehti - Pääkirjoitukset 18.4.2015 08:00 | Siionin Lähetyslehti
Jokaisella ihmisellä on oma ainutlaatuinen elämäntarinansa. Elämä on lahja, johon sisältyy monenlaisia vaiheita. Kuvaamme elämää usein kaarena, joka alkaa syntymän ihmeellä ja päättyy kuolemaan ja luopumiseen.
Jumala loi meidät kehittyviksi ihmisiksi. Ihmettelevä lapsi oppii kaikkein eniten. Hän ihailee vanhempiaan ja sisaruksiaan ja oppii heiltä. Nuoruudessa ajattelumme alkaa kehittyä konkreettisesta käsitteellisemmäksi. Ystävien merkitys kasvaa. Opimme kokemuksistamme. Opimme uutta koko elämämme ajan, kuolemaan saakka. Vaikka kehitymme koko elämämme ajan, kehityksemme jää kuitenkin aina kesken. Elämä on keskeneräistä ja vajavaista. Sen ymmärtäminen on elämänviisautta, jonka moni vanhus on saavuttanut. Turha on riisuttu pois. Ei ole tarve korostaa omia saavutuksia. Elämä tuntuu lahjalta. Ilo löytyy arjen pienistä asioista.

Kasvamiseen ja kehittymiseen sisältyy usein kipua. Tarvitsemme siihen toisten ihmisten tukea ja apua. Vapahtaja kehottaa rakastamaan lähimmäistä saman verran kuin itseä. Moni saa kokea työssään syvää kutsumusta, kun voi sen kautta auttaa ja tukea lapsia ja nuoria kasvamaan vastuullisiksi, ahkeriksi ja toiset huomioonottaviksi aikuisiksi.

Tarvitsemme kaikissa elämänvaiheissa Jumalan johdatusta ja varjelusta. Profeetta Jeremia rohkaisee vaikeissa oloissa elävää kansaansa: rakentakaa taloja ja asettukaa niihin asumaan, istuttakaa puutarhoja, nauttikaa niiden hedelmistä. Menkää naimisiin, syntyköön teille poikia ja tyttäriä. Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon olen lähettänyt teidät. Sen siunaus on myös teidän siunauksenne.

Erilaisissa elämäntilanteissa voimme tuoda uusia näkökulmia toistemme elämään. Jumalan valtakunnassa, uskovaisten ihmisten keskuudessa, olemme keskenämme samanarvoisia. Eniten olen oppinut uskonasioista kehitysvammaisilta oppilailtani. He ovat opettaneet minulle uskomisen iloa, luottamusta ja toivoa. He ovat opettaneet uskonpuhdistaja Martti Lutherin tavoin, että pelastumme yksin uskosta, armosta, Vapahtajamme Kristuksen tähden.

Elämä pysyy meille osittain salaisuutena. Näemme vain puolittain. Ymmärrämme ja käsitämme vain osittain, mutta se riittää. Sydämen usko on pohjimmiltaan lapsenmielistä uskoa, johon ei tarvita asemaa, oppineisuutta, tutkintoja eikä muodollisia pätevyyksiä. Uskoon sisältyy ajatus ikuisuudesta. Jumalan lapsella se on turvallinen näky iankaikkisesta elämästä taivaassa. Siellä ei ole enää elämänvaiheita. Siellä koemme vanhurskautta, rauhaa ja iloa, joka ei lopu koskaan.

Mikko Kinnunen
Julkaistu Siionin Lähetyslehdessä 4/2015.


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi