Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Lapsi on syntynyt meille

Usko ja elämä - Artikkelit 23.12.2014 06:58 | Päivämies-verkkolehti


Voisiko joulun ihmeellinen sanoma kirkastua meille kiireisen aikamme keskellä? Minulle tämä ilosanoma avautui omakohtaisesti joulun alla muutama vuosi sitten. Ajoin markettien piha-alueelle. Näytti, että koko läänin asukkaat olivat matkanneet juuri samaan aikaan jouluostoksille. Ei löytynyt tilaa parkkipaikalta autolle − ei sitten millään.
Aikansa odoteltuani sain kuin sainkin auton puikatuksi ahtaaseen pysäköintipaikkaan. Väkikaaoksesta pääsin vaimoni perässä hyllyjen runsauden keskelle. Ihmisillä näytti olevan kiire, ja heidän kireytensä purkautui töykeytenä. Kassajonossa tuli muutaman ihmisen perässä tyttäremme miehineen ja vauvoineen ja ostoskärryineen. Kun ostoksemme oli jo maksettu, sain tilaisuuden auttaa tytärtäni ja ottaa lapsen syliini.Tuossa hetkessä, ihmistungoksen keskellä, pikkulapsen istuessa turvallisesti pappansa sylissä, tapahtui papalle jotakin ihmeellistä: sydämeni suli, kun näin pienen lapsukaisen hymyn. Samalla muistin, kuinka kerran ensimmäisenä jouluyönä paimenet olivat saaneet polvistua Jeesus-lapsen seimen äärelle ja heidän sisimmässään olivat kaikuneet enkelien ylistysvirret. Tuo mielleyhtymä herkisti aivan kyyneliin saakka. Katselin lapsenlapseni kasvoja ja ajattelin samalla, kuinka kerran paimenille kerrottu iloviesti koski minuakin ja myös tätä ihanaa lapsenlasta. Taisi siinä nousta hiljainen rukous, että seimen lapsi saisi asua pysyvästi molempien sydämessä.Jouluyön messussa kristikansa yhtyy sydämessään kirkkokäsikirjan johdantosanoihin: ”Tämä on se yö, jona kristityt maailmassa kokoontuvat kuulemaan, mitä tapahtui kerran pienessä Betlehemin kaupungissa. Tämä on se yö, jona joulutähden taivaallinen valo valaisee pimeän maan ja enkeli tuo sanoman Vapahtajan syntymästä. Tämä on se yö, jona ihmisen sovituksen ja anteeksiannon ikävä, ilon ja rauhan ikävä, tulevaisuuden ja toivon ikävä saa vastauksen. Tämä on se yö, jona profeettojen ennustukset toteutuvat, yö jona Vapahtaja on keskellämme, murtaa meitä sitovat kahleet ja ottaa pois kuormat harteiltamme. Tämä on se yö, jona kristikunta käy rukoukseen Jeesus-lapsen seimen äärelle, yö joka loistaa kuin kirkas päivä.”Joulun syvimmän sanoman ytimeen pääseekin ehkä lapsen kautta − tai lapsenkaltaiseksi tulemisen kautta. Muistammehan, miten kerran elämän Herra opetti suureksi kasvaneita opetuslapsiaan: ”Ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut.” (Matt. 18:3−5.)
 
Muokattu tekstistä, joka on julkaistu Siionin Joulu 2014 -lehdessä.

Juhani Pitkälä

Kuvituskuvat: Arto Riekkinen, Päivi Peltoniemi, Teppo Linjama, SRK:n kuva-arkisto

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi