Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Rakentajan uskolla

Usko ja elämä - Matkaevääksi 9.4.2014 00:00 | Päivämies
Varhainen kevät toi mukanaan kiireen rantasaunan rakentajalle. Mökkirantaan johtava tie kulkee kostean suonlaidan yli. Välillä näytti jo siltä, että sora-autoa kantava routa sulaa tieltä ennen aikojaan ja rakentaminen siirtyy tulevaisuuteen.
Rantasaunan rakennuksille vievän tien pinta oli muuttunut upottavaksi mudaksi, jota myöten jalkamieskin sai kulkea varoen. Talvella rantaan pääsee painavallakin kalustolla, kesällä ei niinkään. Toivoin siis napakkaa ja pitkää pakkasta.

Pidän lämpimästä ja aurinkoisesta keväästä. Siksi pakkasen toivominen tuntui ristiriitaiselta, mutta se oli välttämätöntä rakentajalle. Tiesin, että monella muullakin rakentajalla oli sama tavoite. Tällä kertaa toiveeni toteutui täydellisesti. Yöpakkanen kovetti tien, ja rakentaminen sai jatkua ongelmitta.

Toiveeni riippui siis tavoitteestani. Elämässä tulee tämän tästä vastaan tilanteita, joissa sama asia näyttää eri näkökulmasta katsoen hyvin erilaiselta, joskus jopa aivan päinvastaiselta.

Jumalan Poika on läsnä

Erilaisten asioiden edessä on hyvä keskustella avoimesti läheisten kanssa, jotta ymmärtäisimme toistemme näkökulmia. Näin on varsinkin silloin, jos asia on itsellemme vieras. Parhaassa tapauksessa ymmärrämme toistemme tavoitteet, mikä auttaa meitä säilyttämään kunnioituksen erilaisuuttamme kohtaan.

Sama asia voi olla eri ihmisille hyvin erilainen riippuen näkökulmasta ja omista kokemuksista sekä elämäntilanteesta. Kuitenkin uskovaisille Kristuksen läsnäolo seurakuntansa keskellä on ”hyvä haju Kristuksessa” (2. Kor. 2:15). Jumalan pojan läsnäolo Jumalan valtakunnassa ei jää salaisuudeksi yhdellekään Jumalan lapselle. Sen tunnistavat kaikki Kristuksen omat merkkinä elämästä ja autuudesta.

Kristus tarjolla kaikille

Kristuksen tuntemisen tuoksu levittäytyy joka paikkaan, ja sen tuntevat myös armosta osattomat. Heille tuoksu ei ole kuitenkaan miellyttävä, sillä heidän näkökulmansa on toinen. Heille Kristuksen seurakunnasta levittäytyy ”kuoleman haju, joka tuo kuoleman” (2. Kor 2:16). Näin Raamattu opettaa.

Raamatun sanaa tulee julistaa ”Jumalan edessä ja Kristusta palvellen, väärentämättömänä ja sellaisena kuin se tulee Jumalalta” (2. Kor 2:17). Jumalan lapsille on hyvin tuttua ilo, joka syntyy seurakunnan keskellä Kristuksen tuntemisesta. He tuntevat seimen lapsen omakseen ja haluavat olla hänen luonaan.

Tuttua on myös pahennus, joka toisinaan syntyy Jumalan sanan julistamisesta. Toiveemme kuitenkin on, että jokaisen näkökulma voisi muuttua niin, että he saisivat tuntea Kristuksen omana vapahtajanaan.

Pakkasilma ja aurinko kuuluvat yhteen. Pitkän, pimeän ja pilvisenkin alkukevättalven jälkeen aurinko saa kaiken sulamaan. Kohta sammalet ja varvut kimaltelevat vesipisaroista ja purot täyttyvät. Sammutan raivaussahan ja kuuntelen. Kaikki on hyvin.

Arto Paavola
Julkaistu Päivämiehessä 9.4.2014
 

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi