Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Rakentajan uskolla

Usko ja elämä - Matkaevääksi 9.4.2014 00:00 | Päivämies
Varhainen kevät toi mukanaan kiireen rantasaunan rakentajalle. Mökkirantaan johtava tie kulkee kostean suonlaidan yli. Välillä näytti jo siltä, että sora-autoa kantava routa sulaa tieltä ennen aikojaan ja rakentaminen siirtyy tulevaisuuteen.
Rantasaunan rakennuksille vievän tien pinta oli muuttunut upottavaksi mudaksi, jota myöten jalkamieskin sai kulkea varoen. Talvella rantaan pääsee painavallakin kalustolla, kesällä ei niinkään. Toivoin siis napakkaa ja pitkää pakkasta.

Pidän lämpimästä ja aurinkoisesta keväästä. Siksi pakkasen toivominen tuntui ristiriitaiselta, mutta se oli välttämätöntä rakentajalle. Tiesin, että monella muullakin rakentajalla oli sama tavoite. Tällä kertaa toiveeni toteutui täydellisesti. Yöpakkanen kovetti tien, ja rakentaminen sai jatkua ongelmitta.

Toiveeni riippui siis tavoitteestani. Elämässä tulee tämän tästä vastaan tilanteita, joissa sama asia näyttää eri näkökulmasta katsoen hyvin erilaiselta, joskus jopa aivan päinvastaiselta.

Jumalan Poika on läsnä

Erilaisten asioiden edessä on hyvä keskustella avoimesti läheisten kanssa, jotta ymmärtäisimme toistemme näkökulmia. Näin on varsinkin silloin, jos asia on itsellemme vieras. Parhaassa tapauksessa ymmärrämme toistemme tavoitteet, mikä auttaa meitä säilyttämään kunnioituksen erilaisuuttamme kohtaan.

Sama asia voi olla eri ihmisille hyvin erilainen riippuen näkökulmasta ja omista kokemuksista sekä elämäntilanteesta. Kuitenkin uskovaisille Kristuksen läsnäolo seurakuntansa keskellä on ”hyvä haju Kristuksessa” (2. Kor. 2:15). Jumalan pojan läsnäolo Jumalan valtakunnassa ei jää salaisuudeksi yhdellekään Jumalan lapselle. Sen tunnistavat kaikki Kristuksen omat merkkinä elämästä ja autuudesta.

Kristus tarjolla kaikille

Kristuksen tuntemisen tuoksu levittäytyy joka paikkaan, ja sen tuntevat myös armosta osattomat. Heille tuoksu ei ole kuitenkaan miellyttävä, sillä heidän näkökulmansa on toinen. Heille Kristuksen seurakunnasta levittäytyy ”kuoleman haju, joka tuo kuoleman” (2. Kor 2:16). Näin Raamattu opettaa.

Raamatun sanaa tulee julistaa ”Jumalan edessä ja Kristusta palvellen, väärentämättömänä ja sellaisena kuin se tulee Jumalalta” (2. Kor 2:17). Jumalan lapsille on hyvin tuttua ilo, joka syntyy seurakunnan keskellä Kristuksen tuntemisesta. He tuntevat seimen lapsen omakseen ja haluavat olla hänen luonaan.

Tuttua on myös pahennus, joka toisinaan syntyy Jumalan sanan julistamisesta. Toiveemme kuitenkin on, että jokaisen näkökulma voisi muuttua niin, että he saisivat tuntea Kristuksen omana vapahtajanaan.

Pakkasilma ja aurinko kuuluvat yhteen. Pitkän, pimeän ja pilvisenkin alkukevättalven jälkeen aurinko saa kaiken sulamaan. Kohta sammalet ja varvut kimaltelevat vesipisaroista ja purot täyttyvät. Sammutan raivaussahan ja kuuntelen. Kaikki on hyvin.

Arto Paavola
Julkaistu Päivämiehessä 9.4.2014
 

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi