Lauantai 19.10.2019
"
Pahan poluille en jalallani astu, minä tahdon totella sinun sanaasi. Sinun säädöksesi antavat minulle ymmärrystä. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119:101,104

Rakentajan uskolla

Usko ja elämä - Matkaevääksi 9.4.2014 00:00 | Päivämies
Varhainen kevät toi mukanaan kiireen rantasaunan rakentajalle. Mökkirantaan johtava tie kulkee kostean suonlaidan yli. Välillä näytti jo siltä, että sora-autoa kantava routa sulaa tieltä ennen aikojaan ja rakentaminen siirtyy tulevaisuuteen.
Rantasaunan rakennuksille vievän tien pinta oli muuttunut upottavaksi mudaksi, jota myöten jalkamieskin sai kulkea varoen. Talvella rantaan pääsee painavallakin kalustolla, kesällä ei niinkään. Toivoin siis napakkaa ja pitkää pakkasta.

Pidän lämpimästä ja aurinkoisesta keväästä. Siksi pakkasen toivominen tuntui ristiriitaiselta, mutta se oli välttämätöntä rakentajalle. Tiesin, että monella muullakin rakentajalla oli sama tavoite. Tällä kertaa toiveeni toteutui täydellisesti. Yöpakkanen kovetti tien, ja rakentaminen sai jatkua ongelmitta.

Toiveeni riippui siis tavoitteestani. Elämässä tulee tämän tästä vastaan tilanteita, joissa sama asia näyttää eri näkökulmasta katsoen hyvin erilaiselta, joskus jopa aivan päinvastaiselta.

Jumalan Poika on läsnä

Erilaisten asioiden edessä on hyvä keskustella avoimesti läheisten kanssa, jotta ymmärtäisimme toistemme näkökulmia. Näin on varsinkin silloin, jos asia on itsellemme vieras. Parhaassa tapauksessa ymmärrämme toistemme tavoitteet, mikä auttaa meitä säilyttämään kunnioituksen erilaisuuttamme kohtaan.

Sama asia voi olla eri ihmisille hyvin erilainen riippuen näkökulmasta ja omista kokemuksista sekä elämäntilanteesta. Kuitenkin uskovaisille Kristuksen läsnäolo seurakuntansa keskellä on ”hyvä haju Kristuksessa” (2. Kor. 2:15). Jumalan pojan läsnäolo Jumalan valtakunnassa ei jää salaisuudeksi yhdellekään Jumalan lapselle. Sen tunnistavat kaikki Kristuksen omat merkkinä elämästä ja autuudesta.

Kristus tarjolla kaikille

Kristuksen tuntemisen tuoksu levittäytyy joka paikkaan, ja sen tuntevat myös armosta osattomat. Heille tuoksu ei ole kuitenkaan miellyttävä, sillä heidän näkökulmansa on toinen. Heille Kristuksen seurakunnasta levittäytyy ”kuoleman haju, joka tuo kuoleman” (2. Kor 2:16). Näin Raamattu opettaa.

Raamatun sanaa tulee julistaa ”Jumalan edessä ja Kristusta palvellen, väärentämättömänä ja sellaisena kuin se tulee Jumalalta” (2. Kor 2:17). Jumalan lapsille on hyvin tuttua ilo, joka syntyy seurakunnan keskellä Kristuksen tuntemisesta. He tuntevat seimen lapsen omakseen ja haluavat olla hänen luonaan.

Tuttua on myös pahennus, joka toisinaan syntyy Jumalan sanan julistamisesta. Toiveemme kuitenkin on, että jokaisen näkökulma voisi muuttua niin, että he saisivat tuntea Kristuksen omana vapahtajanaan.

Pakkasilma ja aurinko kuuluvat yhteen. Pitkän, pimeän ja pilvisenkin alkukevättalven jälkeen aurinko saa kaiken sulamaan. Kohta sammalet ja varvut kimaltelevat vesipisaroista ja purot täyttyvät. Sammutan raivaussahan ja kuuntelen. Kaikki on hyvin.

Arto Paavola
Julkaistu Päivämiehessä 9.4.2014
 

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi