Keskiviikko 16.1.2019
"
Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät. Tit. 3:5

Rakentajan uskolla

Usko ja elämä - Matkaevääksi 9.4.2014 00:00 | Päivämies
Varhainen kevät toi mukanaan kiireen rantasaunan rakentajalle. Mökkirantaan johtava tie kulkee kostean suonlaidan yli. Välillä näytti jo siltä, että sora-autoa kantava routa sulaa tieltä ennen aikojaan ja rakentaminen siirtyy tulevaisuuteen.
Rantasaunan rakennuksille vievän tien pinta oli muuttunut upottavaksi mudaksi, jota myöten jalkamieskin sai kulkea varoen. Talvella rantaan pääsee painavallakin kalustolla, kesällä ei niinkään. Toivoin siis napakkaa ja pitkää pakkasta.

Pidän lämpimästä ja aurinkoisesta keväästä. Siksi pakkasen toivominen tuntui ristiriitaiselta, mutta se oli välttämätöntä rakentajalle. Tiesin, että monella muullakin rakentajalla oli sama tavoite. Tällä kertaa toiveeni toteutui täydellisesti. Yöpakkanen kovetti tien, ja rakentaminen sai jatkua ongelmitta.

Toiveeni riippui siis tavoitteestani. Elämässä tulee tämän tästä vastaan tilanteita, joissa sama asia näyttää eri näkökulmasta katsoen hyvin erilaiselta, joskus jopa aivan päinvastaiselta.

Jumalan Poika on läsnä

Erilaisten asioiden edessä on hyvä keskustella avoimesti läheisten kanssa, jotta ymmärtäisimme toistemme näkökulmia. Näin on varsinkin silloin, jos asia on itsellemme vieras. Parhaassa tapauksessa ymmärrämme toistemme tavoitteet, mikä auttaa meitä säilyttämään kunnioituksen erilaisuuttamme kohtaan.

Sama asia voi olla eri ihmisille hyvin erilainen riippuen näkökulmasta ja omista kokemuksista sekä elämäntilanteesta. Kuitenkin uskovaisille Kristuksen läsnäolo seurakuntansa keskellä on ”hyvä haju Kristuksessa” (2. Kor. 2:15). Jumalan pojan läsnäolo Jumalan valtakunnassa ei jää salaisuudeksi yhdellekään Jumalan lapselle. Sen tunnistavat kaikki Kristuksen omat merkkinä elämästä ja autuudesta.

Kristus tarjolla kaikille

Kristuksen tuntemisen tuoksu levittäytyy joka paikkaan, ja sen tuntevat myös armosta osattomat. Heille tuoksu ei ole kuitenkaan miellyttävä, sillä heidän näkökulmansa on toinen. Heille Kristuksen seurakunnasta levittäytyy ”kuoleman haju, joka tuo kuoleman” (2. Kor 2:16). Näin Raamattu opettaa.

Raamatun sanaa tulee julistaa ”Jumalan edessä ja Kristusta palvellen, väärentämättömänä ja sellaisena kuin se tulee Jumalalta” (2. Kor 2:17). Jumalan lapsille on hyvin tuttua ilo, joka syntyy seurakunnan keskellä Kristuksen tuntemisesta. He tuntevat seimen lapsen omakseen ja haluavat olla hänen luonaan.

Tuttua on myös pahennus, joka toisinaan syntyy Jumalan sanan julistamisesta. Toiveemme kuitenkin on, että jokaisen näkökulma voisi muuttua niin, että he saisivat tuntea Kristuksen omana vapahtajanaan.

Pakkasilma ja aurinko kuuluvat yhteen. Pitkän, pimeän ja pilvisenkin alkukevättalven jälkeen aurinko saa kaiken sulamaan. Kohta sammalet ja varvut kimaltelevat vesipisaroista ja purot täyttyvät. Sammutan raivaussahan ja kuuntelen. Kaikki on hyvin.

Arto Paavola
Julkaistu Päivämiehessä 9.4.2014
 

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi