Tiistai 24.9.2019
"
Elävät, elävät sinua ylistävät, niin kuin minä tänään ylistän! Jes. 38:19

Kunnia kuuluu Jumalalle

Usko ja elämä - Matkaevääksi 25.6.2014 00:00 | Päivämies
Kesällä ihmiset kokoontuvat erilaisiin suuriin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Vaikka tapahtumien tarkoitus ja tavoite vaihtelevat, järjestäjät pyrkivät tarjoamaan elämyksiä ja palvelemaan ihmisiä. Monissa kesätapahtumissa saadaan kokea iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. 
Urheilijat kilpailevat paremmuudesta, muusikot hurmaavat kansaa, ostajat tekevät löytöjä ja myyjät odottavat voittoa. Massatapahtumissa on usein mukana vetovoimaisia henkilöitä, joita ihmiset tulevat kuuntelemaan ja katsomaan.

Tulevana viikonloppuna Pyhäjoen Yppärissä suviseurat kutsuvat ihmisiä evankeliumin kuuloon. Suviseurojen ohjelma on perinteinen ja yksinkertainen.
Suviseurojen järjestäminen vaatii paljon työväkeä ja osaamista. Seurojen sisältöä usein ihmetellään: miksi tällainen tapahtuma järjestetään ja minkä vuoksi ihmiset hiljentyvät useiden päivien ajaksi tutun sanoman äärelle keskellä kauneinta kesää?

Sanoma Jumalan rakkaudesta

Suviseurojen järjestämisen taustalla ei ole sama motiivi kuin monien muiden suurten tapahtumien. Seurojen sisältö ei korosta ihmisten inhimillisiä ominaisuuksia ja kykyjä, eikä se aja ihmisten ajallisia asioita ja kysymyksiä. Tärkein asia ei ole myöskään se, miten tapahtuman talous hoituu tai palvelut pelaavat.

Suviseurojen keskeisin sanoma kutsuu jokaista ihmistä Jumalan rakkauden ja iankaikkisen elämän kysymysten äärelle. Se onkin suuri lähetystapahtuma. Koko tapahtuman järjestämisen lähtökohtana on se, että mahdollisimman moni saisi kuulla evankeliumia armahtavasta Jumalasta.

Jumalan voimaan luottaen

Evankeliumin työtä tehdään näissäkin suviseuroissa Jumalan antamilla lahjoilla ja Pyhän Hengen johdatukseen turvaten. Näin toimi ja julisti myös Paavali aikanaan Korintin seurakunnassa. Hän ei pyrkinyt vaikuttamaan kuulijoihin inhimillisellä viisaudella ja taidolla, vaan saarnasi arkana luottaen Jumalan Hengen voimaan.

Paavali totesi, ettei yksikään voi ylpeillä Jumalan edessä, vaan kunnia kuuluu yksin Jumalalle (1. Kor. 2:29–31). Jumalan lapset ovat kylväjiä ja kastelijoita, mutta Jumala antaa kasvun (1. Kor. 3:8).

Salattu Jumalan viisaus

Jumalan sanan sisältö ja ydin avautuu vain uskon kautta. Elävä usko näyttää usein tämän maailman ihmisten silmissä vähäpätöiseltä, mutta siihen sisältyy Jumalan voima. Tästä Paavali puhui korinttilaisille: ”Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima”  (1. Kor. 2:18).

Paavali totesi: ”Me julistamme Jumalan salaista, kätkettyä viisautta, jonka hän jo ennen aikojen alkua on määrännyt meidän kirkkaudeksemme” (1. Kor. 2:7). Tämä kirkkaus on lähtöisin Vapahtajasta, Jeesuksesta Kristuksesta.

Evankeliumi rohkaisee uskomaan

Jumalan salattua viisautta, evankeliumin kutsua, julistavat yhä tässä ajassa Pyhän Hengen lahjasta osalliset ihmiset. Suviseurapuheissa halutaan kirkastaa Herraa Jeesusta Kristusta ja hänen valtakuntaansa.

Evankeliumin sanoma rohkaisee ja valaisee Jumalan lapsen taivalta. Se kutsuu Jumalan armosta osattomia ihmisiä Jumalan osallisuuteen, pimeydestä valoon. Se uudistaa ihmistä: puhdistaa ja korjaa sitä, minkä synti on liannut ja rikkonut. Tästä Pietari kirjoittaa: ”Olettehan te syntyneet uudesti, ette katoavasta siemenestä, vaan katoamattomasta, Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta” (1. Piet.1:23). 

Olli Lohi
 

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi