Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Kunnia kuuluu Jumalalle

Usko ja elämä - Matkaevääksi 25.6.2014 00:00 | Päivämies
Kesällä ihmiset kokoontuvat erilaisiin suuriin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Vaikka tapahtumien tarkoitus ja tavoite vaihtelevat, järjestäjät pyrkivät tarjoamaan elämyksiä ja palvelemaan ihmisiä. Monissa kesätapahtumissa saadaan kokea iloa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. 
Urheilijat kilpailevat paremmuudesta, muusikot hurmaavat kansaa, ostajat tekevät löytöjä ja myyjät odottavat voittoa. Massatapahtumissa on usein mukana vetovoimaisia henkilöitä, joita ihmiset tulevat kuuntelemaan ja katsomaan.

Tulevana viikonloppuna Pyhäjoen Yppärissä suviseurat kutsuvat ihmisiä evankeliumin kuuloon. Suviseurojen ohjelma on perinteinen ja yksinkertainen.
Suviseurojen järjestäminen vaatii paljon työväkeä ja osaamista. Seurojen sisältöä usein ihmetellään: miksi tällainen tapahtuma järjestetään ja minkä vuoksi ihmiset hiljentyvät useiden päivien ajaksi tutun sanoman äärelle keskellä kauneinta kesää?

Sanoma Jumalan rakkaudesta

Suviseurojen järjestämisen taustalla ei ole sama motiivi kuin monien muiden suurten tapahtumien. Seurojen sisältö ei korosta ihmisten inhimillisiä ominaisuuksia ja kykyjä, eikä se aja ihmisten ajallisia asioita ja kysymyksiä. Tärkein asia ei ole myöskään se, miten tapahtuman talous hoituu tai palvelut pelaavat.

Suviseurojen keskeisin sanoma kutsuu jokaista ihmistä Jumalan rakkauden ja iankaikkisen elämän kysymysten äärelle. Se onkin suuri lähetystapahtuma. Koko tapahtuman järjestämisen lähtökohtana on se, että mahdollisimman moni saisi kuulla evankeliumia armahtavasta Jumalasta.

Jumalan voimaan luottaen

Evankeliumin työtä tehdään näissäkin suviseuroissa Jumalan antamilla lahjoilla ja Pyhän Hengen johdatukseen turvaten. Näin toimi ja julisti myös Paavali aikanaan Korintin seurakunnassa. Hän ei pyrkinyt vaikuttamaan kuulijoihin inhimillisellä viisaudella ja taidolla, vaan saarnasi arkana luottaen Jumalan Hengen voimaan.

Paavali totesi, ettei yksikään voi ylpeillä Jumalan edessä, vaan kunnia kuuluu yksin Jumalalle (1. Kor. 2:29–31). Jumalan lapset ovat kylväjiä ja kastelijoita, mutta Jumala antaa kasvun (1. Kor. 3:8).

Salattu Jumalan viisaus

Jumalan sanan sisältö ja ydin avautuu vain uskon kautta. Elävä usko näyttää usein tämän maailman ihmisten silmissä vähäpätöiseltä, mutta siihen sisältyy Jumalan voima. Tästä Paavali puhui korinttilaisille: ”Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima”  (1. Kor. 2:18).

Paavali totesi: ”Me julistamme Jumalan salaista, kätkettyä viisautta, jonka hän jo ennen aikojen alkua on määrännyt meidän kirkkaudeksemme” (1. Kor. 2:7). Tämä kirkkaus on lähtöisin Vapahtajasta, Jeesuksesta Kristuksesta.

Evankeliumi rohkaisee uskomaan

Jumalan salattua viisautta, evankeliumin kutsua, julistavat yhä tässä ajassa Pyhän Hengen lahjasta osalliset ihmiset. Suviseurapuheissa halutaan kirkastaa Herraa Jeesusta Kristusta ja hänen valtakuntaansa.

Evankeliumin sanoma rohkaisee ja valaisee Jumalan lapsen taivalta. Se kutsuu Jumalan armosta osattomia ihmisiä Jumalan osallisuuteen, pimeydestä valoon. Se uudistaa ihmistä: puhdistaa ja korjaa sitä, minkä synti on liannut ja rikkonut. Tästä Pietari kirjoittaa: ”Olettehan te syntyneet uudesti, ette katoavasta siemenestä, vaan katoamattomasta, Jumalan elävästä ja pysyvästä sanasta” (1. Piet.1:23). 

Olli Lohi
 

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi