Lauantai 23.2.2019
"
Sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan. Ps. 18:3

Ettei yksikään joutuisi kadotukseen

Usko ja elämä - Matkaevääksi 19.3.2014 12:49 | Päivämies
Me menemme usein kauppaan erikoistarjousten perässä. Taloudellinen ihminen näkee vaivaa säästääkseen kasvavissa kotitalousmenoissa. Jumala kutsuu ihmistä parannukseen antaen jatkuvia tarjouksia ja kutsuja Jumalan valtakuntaan.
Paavali tunsi sydämessään raskasta surua ja lakkaamatonta tuskaa sen tähden, että hänen kansansa jäsenet eivät vaeltaneet Kristuksen seuraajina. Jumala oli antanut valitulle kansalleen liittonsa ja lakinsa. Hän oli antanut heille myös jumalanpalveluksen ja lupaukset, mutta vain harvat palvelivat elävää Jumalaa ja vaelsivat lupauksen sanaan uskoen.

Paavali toivoi, että hän voisi auttaa veljiään. Kristus oli syntynyt Jumalan omaisuuskansan keskelle, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. He eivät olleet oikeita Aabrahamin lapsia. Elävä usko ei periydy, vaan se on aina jokaisen ihmisen omakohtainen asia.

Epäusko oli suuri synti juutalaisten elämässä, vaikka Jumala oli vapauttanut heidät orjuudesta ja antanut heille oman vapaan maan. Jumala oli ruokkinut ja siunannut heitä runsaasti ja varjellut vihollisten keskellä. Silti he kieltäytyivät uskomasta Jumalan voimaan ja valtaan ja taistelivat itse Elämän ruhtinasta, Herraa Jeesusta vastaan.

Jeesus itkee

Jumalan sana välittää muutaman koskettavan tapahtuman, joissa Jeesus itkee. Lähestyessään Jerusalemia hän tunsi syvää murhetta siitä, että sen asukkaat eivät olleet tunteneet etsikkoaikaansa. Hän kohotti voi-huudot muutamien Galilean kaupunkien ylle, koska ihmiset olivat hylännet hänen saarnansa ja tunnustekonsa. Jeesuksen parannussaarnat ja voimalliset työt olivat kaikuneet kuuroille korville. (Luuk. 10.)

Paavali muistutti, että paatumus, joka oli kohdannut osaa Israelin kansasta, kestäisi siihen asti, että muista kansoista koottava määrä olisi tullut täyteen. Sitten Siionista tulee Pelastaja, joka poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä. Jumalalla on liitto omaisuuskansansa kanssa: hän ottaa pois heidän syntinsä. Jumala ei peruuta antamiaan lahjoja eikä kadu kutsumistaan (Room. 11).

Kuka uskoo?

Uskovaiset tuntevat epäuskon tähden samanlaista murhetta tänäkin aikana. Profeetta Jesaja kysyi: ”Kuka uskoo meidän saarnamme ja kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?” (Jes. 53:1.) Epäuskon silmin ei voi nähdä Kristuksen evankeliumin kirkkaudesta säteilevää valoa. Pyhä Henki voi kuitenkin avata sydämen ottamaan evankeliumin vastaan.

Suomen kansalle on annettu pitkä etsikkoaika. Jumalan käsi on varjellut maatamme ja siunannut ajallista hyvyyttä ylen määrin. Kunpa kansamme näkisi, että Jumalan hyvyys kutsuu parannukseen. Jumalan tahto on, ettei yksikään ihminen joutuisi kadotukseen.

Jumalan lapset julistavat uskon saarnaa, sanomaa Kristuksesta. Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan uskon kautta. Se täyttää ihmisen sydämen ja levittää valoaan. Iankaikkisen kirkkauden rinnalla tämän ajan murheet ovat vähäisiä ja lyhytaikaisia. Ne ovat usein tarpeellisia kasvattamaan meitä, jotta meillä säilyisi taivasikävä.

Pekka Kyllönen

Julkaistu Päivämiehessä 19.3.2014

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi