Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Ettei yksikään joutuisi kadotukseen

Usko ja elämä - Matkaevääksi 19.3.2014 12:49 | Päivämies
Me menemme usein kauppaan erikoistarjousten perässä. Taloudellinen ihminen näkee vaivaa säästääkseen kasvavissa kotitalousmenoissa. Jumala kutsuu ihmistä parannukseen antaen jatkuvia tarjouksia ja kutsuja Jumalan valtakuntaan.
Paavali tunsi sydämessään raskasta surua ja lakkaamatonta tuskaa sen tähden, että hänen kansansa jäsenet eivät vaeltaneet Kristuksen seuraajina. Jumala oli antanut valitulle kansalleen liittonsa ja lakinsa. Hän oli antanut heille myös jumalanpalveluksen ja lupaukset, mutta vain harvat palvelivat elävää Jumalaa ja vaelsivat lupauksen sanaan uskoen.

Paavali toivoi, että hän voisi auttaa veljiään. Kristus oli syntynyt Jumalan omaisuuskansan keskelle, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. He eivät olleet oikeita Aabrahamin lapsia. Elävä usko ei periydy, vaan se on aina jokaisen ihmisen omakohtainen asia.

Epäusko oli suuri synti juutalaisten elämässä, vaikka Jumala oli vapauttanut heidät orjuudesta ja antanut heille oman vapaan maan. Jumala oli ruokkinut ja siunannut heitä runsaasti ja varjellut vihollisten keskellä. Silti he kieltäytyivät uskomasta Jumalan voimaan ja valtaan ja taistelivat itse Elämän ruhtinasta, Herraa Jeesusta vastaan.

Jeesus itkee

Jumalan sana välittää muutaman koskettavan tapahtuman, joissa Jeesus itkee. Lähestyessään Jerusalemia hän tunsi syvää murhetta siitä, että sen asukkaat eivät olleet tunteneet etsikkoaikaansa. Hän kohotti voi-huudot muutamien Galilean kaupunkien ylle, koska ihmiset olivat hylännet hänen saarnansa ja tunnustekonsa. Jeesuksen parannussaarnat ja voimalliset työt olivat kaikuneet kuuroille korville. (Luuk. 10.)

Paavali muistutti, että paatumus, joka oli kohdannut osaa Israelin kansasta, kestäisi siihen asti, että muista kansoista koottava määrä olisi tullut täyteen. Sitten Siionista tulee Pelastaja, joka poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä. Jumalalla on liitto omaisuuskansansa kanssa: hän ottaa pois heidän syntinsä. Jumala ei peruuta antamiaan lahjoja eikä kadu kutsumistaan (Room. 11).

Kuka uskoo?

Uskovaiset tuntevat epäuskon tähden samanlaista murhetta tänäkin aikana. Profeetta Jesaja kysyi: ”Kuka uskoo meidän saarnamme ja kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?” (Jes. 53:1.) Epäuskon silmin ei voi nähdä Kristuksen evankeliumin kirkkaudesta säteilevää valoa. Pyhä Henki voi kuitenkin avata sydämen ottamaan evankeliumin vastaan.

Suomen kansalle on annettu pitkä etsikkoaika. Jumalan käsi on varjellut maatamme ja siunannut ajallista hyvyyttä ylen määrin. Kunpa kansamme näkisi, että Jumalan hyvyys kutsuu parannukseen. Jumalan tahto on, ettei yksikään ihminen joutuisi kadotukseen.

Jumalan lapset julistavat uskon saarnaa, sanomaa Kristuksesta. Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan uskon kautta. Se täyttää ihmisen sydämen ja levittää valoaan. Iankaikkisen kirkkauden rinnalla tämän ajan murheet ovat vähäisiä ja lyhytaikaisia. Ne ovat usein tarpeellisia kasvattamaan meitä, jotta meillä säilyisi taivasikävä.

Pekka Kyllönen

Julkaistu Päivämiehessä 19.3.2014

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi