Tiistai 22.10.2019
"
"Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi." 5 Moos. 6:4-5

Valtakunta, joka ei järky

Usko ja elämä - Matkaevääksi 23.7.2014 00:00 | Päivämies


Näyttää aika ajoin siltä, että Euroopan valtioiden rakenteet horjuvat. Monet kokevat hämmennystä ja ehkä pelkoakin näiden muutosten seurauksista. Ajalliset valtakunnat ovat lopultakin hauraita, ja niiden perustukset voivat pettää ihmisten toiminnan seurauksena. Raamatussa oleva Jumalan sana antaa elämällemme kestävän perustan. Raamattu kehottaa meitä rakentamaan koko elämämme Jumalan sanan varaan, koska vain sellainen elämän pohja voi kestää koettelemusten kohdatessa.
Kallioperustalle rakennettu

”Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.”

Tämän miehen sydämen uskon perustana oli Raamatun ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään. Paavali kirjoittaa: ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.” (1. Kor. 3:11.)

Myös me saamme voimamme elävästä uskosta. Usko vaikuttaa tekemisemme. Elävän uskon omistajina saamme kokea Joosefin tavoin, että ahdistustenkin keskellä olemme onnellisia, sillä Jumala ohjaa elämäämme ja on kanssamme joka hetki. Ympäröivät myllerrykset, elämän monet muutokset ja vastoinkäymiset asettuvat Jumalan sanan valossa oikeisiin mittasuhteisiin. 

Luottamustehtävä Jeesukselta

Jokaisen Jumalan valtakunnan asukkaan tehtävänä on viedä ilosanomaa rauhattomaan maailmaan. Tämän luottamustehtävän on Jeesus itse antanut opetuslapsilleen. Jouluevankeliumin sanoma on edelleen ajankohtainen: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra.

Profeetat julistivat aikanaan sen ajan ihmisille lupausta tulevasta Messiaasta, Kristuksesta ja hänen valtakunnastaan. Raamattu yhä opettaa meille sitä, että siellä missä Kristus ja hänen omansa ovat, siellä on hänen valtakuntansa.

Jumalan valtakuntaa ei voi nähdä luonnollisilla silmillä, sillä valtakunnan rajat menevät uskovien ihmisten sydämestä sydämeen. Monesti ihmisten rakentamat organisaatiot, valtiot ja järjestelmät horjuvat, mutta Jumalan valtakunta ei järky, koska valtakuntaa johtaa itse Jumala lupauksensa mukaan.

Aarteiden omistajina

Meidän on turvallista uskoa ja rukoilla, että ajallinen elämämme on Jumalan käsissä. Elämän perustuksena on iankaikkinen Jumalan sana, jonka varassa eläminen on turvallista, vaikka ympärillä kuohuu ja myllertää. Raamatun sanassa apostoli kehottaa meitä kiittämään Jumalaa hänen valtakunnastaan: ”Me saamme valtakunnan, joka ei järky. Olkaamme sen vuoksi kiitollisia, kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti.” (Hepr. 12:28.)

Jumalan sana vaikuttaa elävän uskon kautta niin, että ihminen kaipaa Jumalan sanaa ja sen kuulemista. Jumalan sana opettaa meitä jokaista asettamaan myös ajalliset asiat oikeaan arvojärjestykseen. Jumalan valtakunnan elävinä kivinä saamme kaikki valtakunnan aarteet omiksemme.

Raamatun pohjalle rakentuva henkilökohtainen usko tuo sydämeen rauhan, jota ihmiselle eivät voi antaa parhaatkaan maallisten valtakuntien hallitsijat tai sotajoukot. Kirjoitettuun Jumalan sanaan perustuvassa ja Pyhän Hengen aikaansaamassa elävässä uskossa ihminen voi kokea syvää sisäistä rauhaa ja iloa myös koettelemusten keskellä.

Teksti: Urpo Luokkala

Julkaistu Päivämiehessä 23.7.2014.

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi