Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Valtakunta, joka ei järky

Usko ja elämä - Matkaevääksi 23.7.2014 00:00 | Päivämies


Näyttää aika ajoin siltä, että Euroopan valtioiden rakenteet horjuvat. Monet kokevat hämmennystä ja ehkä pelkoakin näiden muutosten seurauksista. Ajalliset valtakunnat ovat lopultakin hauraita, ja niiden perustukset voivat pettää ihmisten toiminnan seurauksena. Raamatussa oleva Jumalan sana antaa elämällemme kestävän perustan. Raamattu kehottaa meitä rakentamaan koko elämämme Jumalan sanan varaan, koska vain sellainen elämän pohja voi kestää koettelemusten kohdatessa.
Kallioperustalle rakennettu

”Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.”

Tämän miehen sydämen uskon perustana oli Raamatun ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään. Paavali kirjoittaa: ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.” (1. Kor. 3:11.)

Myös me saamme voimamme elävästä uskosta. Usko vaikuttaa tekemisemme. Elävän uskon omistajina saamme kokea Joosefin tavoin, että ahdistustenkin keskellä olemme onnellisia, sillä Jumala ohjaa elämäämme ja on kanssamme joka hetki. Ympäröivät myllerrykset, elämän monet muutokset ja vastoinkäymiset asettuvat Jumalan sanan valossa oikeisiin mittasuhteisiin. 

Luottamustehtävä Jeesukselta

Jokaisen Jumalan valtakunnan asukkaan tehtävänä on viedä ilosanomaa rauhattomaan maailmaan. Tämän luottamustehtävän on Jeesus itse antanut opetuslapsilleen. Jouluevankeliumin sanoma on edelleen ajankohtainen: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra.

Profeetat julistivat aikanaan sen ajan ihmisille lupausta tulevasta Messiaasta, Kristuksesta ja hänen valtakunnastaan. Raamattu yhä opettaa meille sitä, että siellä missä Kristus ja hänen omansa ovat, siellä on hänen valtakuntansa.

Jumalan valtakuntaa ei voi nähdä luonnollisilla silmillä, sillä valtakunnan rajat menevät uskovien ihmisten sydämestä sydämeen. Monesti ihmisten rakentamat organisaatiot, valtiot ja järjestelmät horjuvat, mutta Jumalan valtakunta ei järky, koska valtakuntaa johtaa itse Jumala lupauksensa mukaan.

Aarteiden omistajina

Meidän on turvallista uskoa ja rukoilla, että ajallinen elämämme on Jumalan käsissä. Elämän perustuksena on iankaikkinen Jumalan sana, jonka varassa eläminen on turvallista, vaikka ympärillä kuohuu ja myllertää. Raamatun sanassa apostoli kehottaa meitä kiittämään Jumalaa hänen valtakunnastaan: ”Me saamme valtakunnan, joka ei järky. Olkaamme sen vuoksi kiitollisia, kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti.” (Hepr. 12:28.)

Jumalan sana vaikuttaa elävän uskon kautta niin, että ihminen kaipaa Jumalan sanaa ja sen kuulemista. Jumalan sana opettaa meitä jokaista asettamaan myös ajalliset asiat oikeaan arvojärjestykseen. Jumalan valtakunnan elävinä kivinä saamme kaikki valtakunnan aarteet omiksemme.

Raamatun pohjalle rakentuva henkilökohtainen usko tuo sydämeen rauhan, jota ihmiselle eivät voi antaa parhaatkaan maallisten valtakuntien hallitsijat tai sotajoukot. Kirjoitettuun Jumalan sanaan perustuvassa ja Pyhän Hengen aikaansaamassa elävässä uskossa ihminen voi kokea syvää sisäistä rauhaa ja iloa myös koettelemusten keskellä.

Teksti: Urpo Luokkala

Julkaistu Päivämiehessä 23.7.2014.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi