Lauantai 25.5.2019
"
Jeesus sanoi: "Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." Joh. 16:13

Valtakunta, joka ei järky

Usko ja elämä - Matkaevääksi 23.7.2014 00:00 | Päivämies


Näyttää aika ajoin siltä, että Euroopan valtioiden rakenteet horjuvat. Monet kokevat hämmennystä ja ehkä pelkoakin näiden muutosten seurauksista. Ajalliset valtakunnat ovat lopultakin hauraita, ja niiden perustukset voivat pettää ihmisten toiminnan seurauksena. Raamatussa oleva Jumalan sana antaa elämällemme kestävän perustan. Raamattu kehottaa meitä rakentamaan koko elämämme Jumalan sanan varaan, koska vain sellainen elämän pohja voi kestää koettelemusten kohdatessa.
Kallioperustalle rakennettu

”Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.”

Tämän miehen sydämen uskon perustana oli Raamatun ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään. Paavali kirjoittaa: ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.” (1. Kor. 3:11.)

Myös me saamme voimamme elävästä uskosta. Usko vaikuttaa tekemisemme. Elävän uskon omistajina saamme kokea Joosefin tavoin, että ahdistustenkin keskellä olemme onnellisia, sillä Jumala ohjaa elämäämme ja on kanssamme joka hetki. Ympäröivät myllerrykset, elämän monet muutokset ja vastoinkäymiset asettuvat Jumalan sanan valossa oikeisiin mittasuhteisiin. 

Luottamustehtävä Jeesukselta

Jokaisen Jumalan valtakunnan asukkaan tehtävänä on viedä ilosanomaa rauhattomaan maailmaan. Tämän luottamustehtävän on Jeesus itse antanut opetuslapsilleen. Jouluevankeliumin sanoma on edelleen ajankohtainen: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra.

Profeetat julistivat aikanaan sen ajan ihmisille lupausta tulevasta Messiaasta, Kristuksesta ja hänen valtakunnastaan. Raamattu yhä opettaa meille sitä, että siellä missä Kristus ja hänen omansa ovat, siellä on hänen valtakuntansa.

Jumalan valtakuntaa ei voi nähdä luonnollisilla silmillä, sillä valtakunnan rajat menevät uskovien ihmisten sydämestä sydämeen. Monesti ihmisten rakentamat organisaatiot, valtiot ja järjestelmät horjuvat, mutta Jumalan valtakunta ei järky, koska valtakuntaa johtaa itse Jumala lupauksensa mukaan.

Aarteiden omistajina

Meidän on turvallista uskoa ja rukoilla, että ajallinen elämämme on Jumalan käsissä. Elämän perustuksena on iankaikkinen Jumalan sana, jonka varassa eläminen on turvallista, vaikka ympärillä kuohuu ja myllertää. Raamatun sanassa apostoli kehottaa meitä kiittämään Jumalaa hänen valtakunnastaan: ”Me saamme valtakunnan, joka ei järky. Olkaamme sen vuoksi kiitollisia, kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti.” (Hepr. 12:28.)

Jumalan sana vaikuttaa elävän uskon kautta niin, että ihminen kaipaa Jumalan sanaa ja sen kuulemista. Jumalan sana opettaa meitä jokaista asettamaan myös ajalliset asiat oikeaan arvojärjestykseen. Jumalan valtakunnan elävinä kivinä saamme kaikki valtakunnan aarteet omiksemme.

Raamatun pohjalle rakentuva henkilökohtainen usko tuo sydämeen rauhan, jota ihmiselle eivät voi antaa parhaatkaan maallisten valtakuntien hallitsijat tai sotajoukot. Kirjoitettuun Jumalan sanaan perustuvassa ja Pyhän Hengen aikaansaamassa elävässä uskossa ihminen voi kokea syvää sisäistä rauhaa ja iloa myös koettelemusten keskellä.

Teksti: Urpo Luokkala

Julkaistu Päivämiehessä 23.7.2014.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi