Keskiviikko 20.3.2019
"
Jumala ei näet ole kutsunut meitä elämään synnillistä, vaan pyhää elämää. 1 Tess. 4:7

Valtakunta, joka ei järky

Usko ja elämä - Matkaevääksi 23.7.2014 00:00 | Päivämies


Näyttää aika ajoin siltä, että Euroopan valtioiden rakenteet horjuvat. Monet kokevat hämmennystä ja ehkä pelkoakin näiden muutosten seurauksista. Ajalliset valtakunnat ovat lopultakin hauraita, ja niiden perustukset voivat pettää ihmisten toiminnan seurauksena. Raamatussa oleva Jumalan sana antaa elämällemme kestävän perustan. Raamattu kehottaa meitä rakentamaan koko elämämme Jumalan sanan varaan, koska vain sellainen elämän pohja voi kestää koettelemusten kohdatessa.
Kallioperustalle rakennettu

”Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.”

Tämän miehen sydämen uskon perustana oli Raamatun ilmoitus Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään. Paavali kirjoittaa: ”Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea.” (1. Kor. 3:11.)

Myös me saamme voimamme elävästä uskosta. Usko vaikuttaa tekemisemme. Elävän uskon omistajina saamme kokea Joosefin tavoin, että ahdistustenkin keskellä olemme onnellisia, sillä Jumala ohjaa elämäämme ja on kanssamme joka hetki. Ympäröivät myllerrykset, elämän monet muutokset ja vastoinkäymiset asettuvat Jumalan sanan valossa oikeisiin mittasuhteisiin. 

Luottamustehtävä Jeesukselta

Jokaisen Jumalan valtakunnan asukkaan tehtävänä on viedä ilosanomaa rauhattomaan maailmaan. Tämän luottamustehtävän on Jeesus itse antanut opetuslapsilleen. Jouluevankeliumin sanoma on edelleen ajankohtainen: Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra.

Profeetat julistivat aikanaan sen ajan ihmisille lupausta tulevasta Messiaasta, Kristuksesta ja hänen valtakunnastaan. Raamattu yhä opettaa meille sitä, että siellä missä Kristus ja hänen omansa ovat, siellä on hänen valtakuntansa.

Jumalan valtakuntaa ei voi nähdä luonnollisilla silmillä, sillä valtakunnan rajat menevät uskovien ihmisten sydämestä sydämeen. Monesti ihmisten rakentamat organisaatiot, valtiot ja järjestelmät horjuvat, mutta Jumalan valtakunta ei järky, koska valtakuntaa johtaa itse Jumala lupauksensa mukaan.

Aarteiden omistajina

Meidän on turvallista uskoa ja rukoilla, että ajallinen elämämme on Jumalan käsissä. Elämän perustuksena on iankaikkinen Jumalan sana, jonka varassa eläminen on turvallista, vaikka ympärillä kuohuu ja myllertää. Raamatun sanassa apostoli kehottaa meitä kiittämään Jumalaa hänen valtakunnastaan: ”Me saamme valtakunnan, joka ei järky. Olkaamme sen vuoksi kiitollisia, kiittäkäämme Jumalaa ja palvelkaamme häntä hänen tahtonsa mukaisesti.” (Hepr. 12:28.)

Jumalan sana vaikuttaa elävän uskon kautta niin, että ihminen kaipaa Jumalan sanaa ja sen kuulemista. Jumalan sana opettaa meitä jokaista asettamaan myös ajalliset asiat oikeaan arvojärjestykseen. Jumalan valtakunnan elävinä kivinä saamme kaikki valtakunnan aarteet omiksemme.

Raamatun pohjalle rakentuva henkilökohtainen usko tuo sydämeen rauhan, jota ihmiselle eivät voi antaa parhaatkaan maallisten valtakuntien hallitsijat tai sotajoukot. Kirjoitettuun Jumalan sanaan perustuvassa ja Pyhän Hengen aikaansaamassa elävässä uskossa ihminen voi kokea syvää sisäistä rauhaa ja iloa myös koettelemusten keskellä.

Teksti: Urpo Luokkala

Julkaistu Päivämiehessä 23.7.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi