Keskiviikko 14.11.2018
"
Minut itseni uhrataan jo pian, lähtöni hetki on tullut. Olen kilpaillut hyvän kilpailun, olen juossut perille ja säilyttänyt uskoni. 2 Tim. 4:6-7

Pysykää uskollisina

Usko ja elämä - Matkaevääksi 6.8.2014 00:00 | Päivämies
Uskovainen miettii usein sitä, mikä on totuus
Opetuksia tulee niin oikealta kuin vasemmaltakin, mutta mikä on totuus? Ennen seuroissa saattoi näkyä vielä vanhoja kristittyjä, jotka nyökyttelivät puheen aikana ja sanoivat jopa ääneen ”amen”. Tämä oli merkki siitä, että puhuja pysyi totuudessa, kun kuulijat saivat oikeaa evankeliumin ruokaa. Toisinaan saattoi käydä myös niin, että kuulijat puistelivat päätään ja sanoivat: ”Ei se noin mennyt.”

Koetelkaa opettajat

Muistan isäni kertoneen aikoinaan Raahen Piehingistä tilanteen, jossa paikkakunnalle oli saapunut merkillinen unissasaarnaajatyttö. Vakaat kristityt olivat jo varsin pian todenneet, että tämä ei ole Jumalan Hengen vaikuttamaa saarnaa, vaan on kyse jostain muusta, vieraasta opetuksesta. Saarnan hedelmänä ei ollut vaikuttanut rakkaus kuulijoiden kesken.

Tällaiset nyökkäykset ja kommentit eivät olisi pahasta tänäkään päivänä. Ei pelkästään puheiden aikana, vaan myös keskusteluissa, kun tapaamme toisiamme. Uskosta ja elämästä puhuminen on asia, joka sitoo meitä rakkaalla ja lämpimällä tavalla yhteiseen uskoon. On tarpeellista kysyä monissa kysymyksissä Jumalan tahtoa. Pyhä Henki avaa keskustelujen kautta Raamatusta nousevaa uskon ymmärrystä.

Jumala koettelee uskoa

Jo Vanhassa testamentissa kerrotaan siitä, miten kymmenen käskyn saamisen jälkeen kansaa varoitetaan epäjumalien suosijoista ja pakanallisista uhrimenoista (5. Moos. 12–13). Älkää taipuko profeettojen tai unentekijöiden houkutuksiin, vaan seuratkaa vain Herraa, Jumalaanne, noudattakaa hänen käskyjään ja pysykää uskollisina (5. Moos. 13:1–5).

Raamattu kertoo, että ihmeitäkin saattaa silti tapahtua voimakkaiden profeettojen välityksellä, mutta välttämättä aina ei ole kyse Jumalan tahdosta, vaan siitä, että Jumala koettelee uskoamme (5. Moos. 13:3–4). Joissakin tapauksissa saatamme vasta vuosien päästä nähdä sen, mitkä ovat opetuksen hedelmät. Onko rakkaus lisääntynyt vai onko kristittyjen välille tullut kitkaa, joka on antanut sielunviholliselle uutta voimaa?

Moni uskovainen on joutunut toteamaan omakohtaisesti, että koettelemus on lisännyt uskoa. Koettelemus on voinut olla joskus opillinenkin. Jumala on avannut tällaiselle uskovaiselle sitä näkyä, että usko auttaa vaikeuksissa tuoden lohtua ja turvaa.

Jollekin koettelemukset ovat voineet olla niin kovia, että on väsynyt matkalla ja on luopunut elävästä uskosta. Saamme rakkaudella ja lämmöllä rukoilla tällaisen lähimmäisen puolesta, että Jumala avaisi sydämen näkemään armon ja totuuden uudelleen omakohtaisesti. Jumalan armo ja totuus kuuluvat yhteen.

Vakaiden kristittyjen esimerkki

Olen aina ajatellut erityisellä lämmöllä niitä vanhempia, elämää kokeneita sisaria ja veljiä, jotka näyttävät meille nuoremmille esimerkkiä vakaasta ja turvallisesta uskosta. Joskus tuntuu ihmeelliseltä nähdä se, että satoi tai paistoi, tuli rakeita tai oli poutaa, heidän uskonsa ei horju. He uskovat turvallisesti ja vakaasti syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, ja ovat selvästi tästä onnellisia. Tällaista uskoa saamme rukoilla omalle kohdallemme epäilysten, syntien ja lankeemusten keskelle. Jumala on heikoissa väkevä.

Vanhemmat uskovaiset, älkää unohtako olla nuorempien tukena, kun heidän uskonsa horjuu. Tämä kehotus ei koske vain vanhoja, vaan meitä kaikkia yhteisessä uskossamme. Pyydämme Jumalalta voimia, että jaksamme tukea toisiamme taivastiellä.

Sampo Luukkonen

Julkaistu Päivämiehessä 6.8.2014.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi