Maanantai 22.7.2019
"
Kuinka ihanat ovat vuorilla ilosanoman tuojan askelet! Hän ilmoittaa rauhan tulon, tuo suuren ilosanoman. Jes. 52:7

Rakkauden ehtymätön lähde

Usko ja elämä - Matkaevääksi 15.10.2014 00:00 | Päivämies
Rakkaudesta lauletaan, kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Siitä on tehty hyvin kauniita ja tunteellisia lauluja. Rakkausrunot vievät ihmismielen kaihoisiin aatoksiin. Puhe rakkaudesta herättää meissä herkimmät tunteemme. Rakkauden nimeen vannotaan ja tehdään suuria lupauksia.
Joskus tuntuu siltä, että tuo sana, rakkaus, on menettänyt merkitystään ja kärsinyt suuren arvonalennuksen. Niin hempeitä ja epätodellisia ovat monet laulut ja puheet. Niissä korostuu voimakkaasti lihallisuus ja sukupuolinen rakkaus. Lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän koreus ovat vallanneet ihmisen mielen. Itsekäs ja omaa etuaan etsivä rakkaus on tuhonnut monet avioliitot ja ihmissuhteet.

Rakkaus maailmaan

Uskovaisen mielen täyttää suuri murhe, kun niin monen nuoren tai vanhemman ystävän mielen on vallannut maailmanrakkaus ja hän on lakannut kilvoittelemasta uskontiellä. Ihminen luulee pääsevänsä helpommalla ja saavansa elämästä irti enemmän, kun jättää uskonystävien turvallisen kodin.

Siionin laulu kuvaa puhuttelevasti maailman menoa: ”Mitä siis auttoi hurma, hekuma hetkinen, kun sielun on se surma ja itku iäinen?” (Sl. 250:6.) Arvokkainkin aarre, minkä ihminen voi maailmassa saavuttaa, kalpenee taivaallisten aarteiden rinnalla. Maailmassa kaikki on katoavaista. Meillä ei ole täällä ajassa pysyvää asuinsijaa. Kaikki muu katoaa, mutta Jumalan sana pysyy iankaikkisesti.  

Sielujen vihollinen petkuttaa ovelasti. Se uskottelee, että uskovainen voisi elää jonkinlaisessa välimaastossa maailman ja Jumalan valtakunnan välissä. Tällöin maailmanrakkaus on vallannut mielen ja yhteydet uskovaisiin ovat viilentyneet. Toisaalta saattaa edelleen olla halua ja kaipausta evankeliumin lähteille, mutta uskosta on tullut vain ulkonainen asia. Emme voi palvella kahta herraa. Jos me rakastamme maailmaa, ei meissä asu Jumalan rakkaus. (Luuk. 16:13.)

Jumala on rakkaus

Rakkaus ei ole pelkkää tunnetta, vaan se on tahdon suunta. Mitä toivot toisten tekevän itsellesi, tee sinä se heille. Nämä Vapahtajan sanat sopivat kaikkiin elämäntilanteisiin. 

Jumala on rakkauden ehtymätön lähde. Siksi on väärin sanoa, että Jumalan rakkaus on loppunut. Se ei lopu koskaan, vaan synnin ja tottelemattomuuden tähden Jumalan rakkaus voi joutua ihmiseltä kadoksiin. Se löytyy uudelleen armon ja anteeksiantamuksen kautta.  

 Raamatun mukaan rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan rakkaus karkottaa sen pois (1. Joh. 4:17–18). Rakkaus on kuin kultainen portaikko, jota myöten sydän kiipeää taivaaseen.

Pekka Kyllönen

Julkaistu Päivämiehessä 15.10.2014.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi