Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Rakkauden ehtymätön lähde

Usko ja elämä - Matkaevääksi 15.10.2014 00:00 | Päivämies
Rakkaudesta lauletaan, kirjoitetaan ja puhutaan paljon. Siitä on tehty hyvin kauniita ja tunteellisia lauluja. Rakkausrunot vievät ihmismielen kaihoisiin aatoksiin. Puhe rakkaudesta herättää meissä herkimmät tunteemme. Rakkauden nimeen vannotaan ja tehdään suuria lupauksia.
Joskus tuntuu siltä, että tuo sana, rakkaus, on menettänyt merkitystään ja kärsinyt suuren arvonalennuksen. Niin hempeitä ja epätodellisia ovat monet laulut ja puheet. Niissä korostuu voimakkaasti lihallisuus ja sukupuolinen rakkaus. Lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän koreus ovat vallanneet ihmisen mielen. Itsekäs ja omaa etuaan etsivä rakkaus on tuhonnut monet avioliitot ja ihmissuhteet.

Rakkaus maailmaan

Uskovaisen mielen täyttää suuri murhe, kun niin monen nuoren tai vanhemman ystävän mielen on vallannut maailmanrakkaus ja hän on lakannut kilvoittelemasta uskontiellä. Ihminen luulee pääsevänsä helpommalla ja saavansa elämästä irti enemmän, kun jättää uskonystävien turvallisen kodin.

Siionin laulu kuvaa puhuttelevasti maailman menoa: ”Mitä siis auttoi hurma, hekuma hetkinen, kun sielun on se surma ja itku iäinen?” (Sl. 250:6.) Arvokkainkin aarre, minkä ihminen voi maailmassa saavuttaa, kalpenee taivaallisten aarteiden rinnalla. Maailmassa kaikki on katoavaista. Meillä ei ole täällä ajassa pysyvää asuinsijaa. Kaikki muu katoaa, mutta Jumalan sana pysyy iankaikkisesti.  

Sielujen vihollinen petkuttaa ovelasti. Se uskottelee, että uskovainen voisi elää jonkinlaisessa välimaastossa maailman ja Jumalan valtakunnan välissä. Tällöin maailmanrakkaus on vallannut mielen ja yhteydet uskovaisiin ovat viilentyneet. Toisaalta saattaa edelleen olla halua ja kaipausta evankeliumin lähteille, mutta uskosta on tullut vain ulkonainen asia. Emme voi palvella kahta herraa. Jos me rakastamme maailmaa, ei meissä asu Jumalan rakkaus. (Luuk. 16:13.)

Jumala on rakkaus

Rakkaus ei ole pelkkää tunnetta, vaan se on tahdon suunta. Mitä toivot toisten tekevän itsellesi, tee sinä se heille. Nämä Vapahtajan sanat sopivat kaikkiin elämäntilanteisiin. 

Jumala on rakkauden ehtymätön lähde. Siksi on väärin sanoa, että Jumalan rakkaus on loppunut. Se ei lopu koskaan, vaan synnin ja tottelemattomuuden tähden Jumalan rakkaus voi joutua ihmiseltä kadoksiin. Se löytyy uudelleen armon ja anteeksiantamuksen kautta.  

 Raamatun mukaan rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan rakkaus karkottaa sen pois (1. Joh. 4:17–18). Rakkaus on kuin kultainen portaikko, jota myöten sydän kiipeää taivaaseen.

Pekka Kyllönen

Julkaistu Päivämiehessä 15.10.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi