Perjantai 16.11.2018
"
Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5-6

Jumalan aika ja ihmisen aika

Usko ja elämä - Matkaevääksi 12.11.2014 00:00 | Päivämies
Marraskuussa me näemme kaikkialla purkamisen jälkiä. On Jumalan aikaa elää myös vuoden kiertojen vaihteluissa.
Koko luomakunta on riisunut vehreän asunsa ja elää monella tavalla kuolleessa tilassa odottaen uutta kevättä ja uutta nousua. Viimeiset kukkasipulitkin on jo laskettu maan poveen odottamaan kevättä. Marraskuun pimeydessä on paljon sellaista, mikä puhuttelee ihmistä ja saa ajattelemaan omaa osaa tämän kaiken keskellä. Moni odottaa jotakin uutta ja parempaa.

Toisen Pietarin kirjeen kolmannessa luvussa puhutaan myös toisenlaisesta rakentamisesta ja purkamisesta. Elämän rakentamisessa on hyvä olla kärsivällinen ja luottaa Jumalan lupauksiin. Kannattaa valvoa uskossa. Raamatun sanan mukaisesti ihmisen on hyvä valvoa odottaen Herran toista tulemista, joka tulee kuin varas yöllä. Silloin paljastuu maa ja kaikki se, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. (2. Piet. 3:10.)

Jumala ei hylkää

Kukkasipuleita tai vaikkapa uutta puuta istuttaessa olisi mukava nähdä heti kukkien kukkivan tai puun olevan suuri. Kerran eräs lapsistamme totesi omenapuuta istuttaessamme, että kohta he pääsevät rakentamaan majan tai keinun omenapuun oksistoon. Jouduin toteamaan pojalle, että taitaa käydä niin, että jos Jumala suo, omenapuun oksille rakentavat majansa vasta lastenlapsemme. Niin, jos Jumala suo. Kaikki on Jumalan kädessä.

Elämän keskellä ihmisen on hyvä muistaa, mitä Jumala on luvannut meille. Jo kaste- ja lähetyskäskyssä meitä on kehotettu noudattamaan Jumalan käskyjä ja kehotuksia. Uskovainen saa kantaa sydämessään näitä uuden liiton lupauksia tänäänkin. ”Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:20). Herra ei ole hylännyt kansaansa koskaan, vaan ihminen on voinut hylätä Jumalansa synnin petoksen kautta.

Herra pitää lupauksensa

Silloin, kun elämä ei menekään sillä tavalla kuin itse olisi halunnut sitä rakentaa, on hyvä muistaa: ”Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä.” (2. Piet. 3:8–9.)

Vielä kerran on se päivä, jolloin kärsivällinen uskovainen ihminen saa palkintonsa, voittoseppeleen. Elämän keskellä on tärkeää uskoa omakohtaisesti synnit anteeksi ja elää todeksi Jumalan armoa arjenkin keskellä. Tälläkin hetkellä kannattaa jäädä uskomaan.

Sampo Luukkonen

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi