Sunnuntai 22.9.2019
"
Nähdessään spitaaliset miehet Jeesus sanoi heille: "Menkää näyttämään itsenne papeille." Mennessään he puhdistuivat. Luuk. 17:14

Jumalan aika ja ihmisen aika

Usko ja elämä - Matkaevääksi 12.11.2014 00:00 | Päivämies
Marraskuussa me näemme kaikkialla purkamisen jälkiä. On Jumalan aikaa elää myös vuoden kiertojen vaihteluissa.
Koko luomakunta on riisunut vehreän asunsa ja elää monella tavalla kuolleessa tilassa odottaen uutta kevättä ja uutta nousua. Viimeiset kukkasipulitkin on jo laskettu maan poveen odottamaan kevättä. Marraskuun pimeydessä on paljon sellaista, mikä puhuttelee ihmistä ja saa ajattelemaan omaa osaa tämän kaiken keskellä. Moni odottaa jotakin uutta ja parempaa.

Toisen Pietarin kirjeen kolmannessa luvussa puhutaan myös toisenlaisesta rakentamisesta ja purkamisesta. Elämän rakentamisessa on hyvä olla kärsivällinen ja luottaa Jumalan lupauksiin. Kannattaa valvoa uskossa. Raamatun sanan mukaisesti ihmisen on hyvä valvoa odottaen Herran toista tulemista, joka tulee kuin varas yöllä. Silloin paljastuu maa ja kaikki se, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan. (2. Piet. 3:10.)

Jumala ei hylkää

Kukkasipuleita tai vaikkapa uutta puuta istuttaessa olisi mukava nähdä heti kukkien kukkivan tai puun olevan suuri. Kerran eräs lapsistamme totesi omenapuuta istuttaessamme, että kohta he pääsevät rakentamaan majan tai keinun omenapuun oksistoon. Jouduin toteamaan pojalle, että taitaa käydä niin, että jos Jumala suo, omenapuun oksille rakentavat majansa vasta lastenlapsemme. Niin, jos Jumala suo. Kaikki on Jumalan kädessä.

Elämän keskellä ihmisen on hyvä muistaa, mitä Jumala on luvannut meille. Jo kaste- ja lähetyskäskyssä meitä on kehotettu noudattamaan Jumalan käskyjä ja kehotuksia. Uskovainen saa kantaa sydämessään näitä uuden liiton lupauksia tänäänkin. ”Katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:20). Herra ei ole hylännyt kansaansa koskaan, vaan ihminen on voinut hylätä Jumalansa synnin petoksen kautta.

Herra pitää lupauksensa

Silloin, kun elämä ei menekään sillä tavalla kuin itse olisi halunnut sitä rakentaa, on hyvä muistaa: ”Herralle yksi päivä on kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä.” (2. Piet. 3:8–9.)

Vielä kerran on se päivä, jolloin kärsivällinen uskovainen ihminen saa palkintonsa, voittoseppeleen. Elämän keskellä on tärkeää uskoa omakohtaisesti synnit anteeksi ja elää todeksi Jumalan armoa arjenkin keskellä. Tälläkin hetkellä kannattaa jäädä uskomaan.

Sampo Luukkonen

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi