Tiistai 25.9.2018
"
Herra sanoo: "Peseytykää, puhdistautukaa, tehkää loppu pahoista töistänne, ne ovat aina silmissäni. Lakatkaa tekemästä pahaa." Jes. 1:16

Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus

Usko ja elämä - Matkaevääksi 26.11.2014 00:00 | Päivämies
Äskettäin eräässä sanomalehdessä ulkomaalainen pukeutumisen asiantuntija sanoi, että hänen mielestään suomalaiset miehet ovat kuin tuhkakuppeja: pukeutuvat harmaasti ja tylsästi.
Pukeutuminen ja sen tyyli vaihtelee eri kulttuureissa ja eri aikakausina. Pohjoisessa pukeutumiseen täytyy näin talviaikaan kiinnittää erityistä huomiota, koska millä tahansa vaatetuksella ei pakkasella pärjää.

On hyvä kiinnittää huomiota siihen mitä laittaa päälleen, jotta esimerkiksi pukeutuu siististi ja tilanteeseen sopivasti. Pukeutuminenkaan ei saisi kuitenkaan viedä liian suurta sijaa ihmisen sydämestä. Raamattu varoittaa, ettei mikään ajallinen saisi tulla uskoa tärkeämmäksi.

Jumalan valtakunta on tärkein

Jeesus opetti, että kaikki ajallinen on Jumalan lahjaa. Ihmisiä on erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina huolettanut niin vaatetuksen kuin muidenkin ajallisten tarpeiden riittäminen.

Jeesus kehotti luottamaan Jumalan huolenpitoon: ”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. – – Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! (Matt. 6:28–30.)

Ihmisen tulee etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Sen myötä Jumala antaa kaiken muunkin tarpeellisen. (Matt. 6:33.)

Kristus tulee sydämen asukkaaksi

Roomalaiskirjeessä Paavali kehottaa elämään Jumalan tahdon mukaisesti ja toteaa samassa, että tärkeintä on pukea päälleen Herra Jeesus Kristus: ”Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidelleen ja kiihkoillen. Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.” (Room. 13:13–14.)

Miten ihminen voi pukea päälleen Herran Jeesuksen? Kun ihminen tekee parannuksen uskomalla syntinsä anteeksi, hän syntyy uudelleen, Jumalan lapseksi. Hän on pukenut ylleen Kristuksen, kun Kristus on tullut hänen sydämensä asukkaaksi (Ef. 3:17).

Jumala kutsuu yhteyteensä

Jokainen ihminen on Jumalalle arvokas ja tärkeä. Hän etsii ja kutsuu epäuskossa elävää ihmistä osaksi Jumalan seurakuntaa, joka on Kristuksen ruumis maan päällä (1. Kor. 12:27–28).

Uskovaisia Jumala haluaa vahvistaa ja rohkaista niin, että jokainen saisi varjeltua elämänsä loppuun saakka tässä yhteydessä. Uskonelämän hoitamiseksi hän on antanut meille Jumalan sanan, rukouksen, ripin, ehtoollisen ja uskovaisten keskinäisen yhteyden.

Pekka Aittakumpu

Julkaistu Päivämiehessä 26.11.2014.

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi