Perjantai 18.10.2019
"
Kuinka rakastankaan sinun lakiasi! Kaiken päivää minä sitä tutkin. Sinun käskysi ovat alati ohjeenani, ne tekevät minut vihollisiani viisaammaksi. Ps. 119:97-98

Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus

Usko ja elämä - Matkaevääksi 26.11.2014 00:00 | Päivämies
Äskettäin eräässä sanomalehdessä ulkomaalainen pukeutumisen asiantuntija sanoi, että hänen mielestään suomalaiset miehet ovat kuin tuhkakuppeja: pukeutuvat harmaasti ja tylsästi.
Pukeutuminen ja sen tyyli vaihtelee eri kulttuureissa ja eri aikakausina. Pohjoisessa pukeutumiseen täytyy näin talviaikaan kiinnittää erityistä huomiota, koska millä tahansa vaatetuksella ei pakkasella pärjää.

On hyvä kiinnittää huomiota siihen mitä laittaa päälleen, jotta esimerkiksi pukeutuu siististi ja tilanteeseen sopivasti. Pukeutuminenkaan ei saisi kuitenkaan viedä liian suurta sijaa ihmisen sydämestä. Raamattu varoittaa, ettei mikään ajallinen saisi tulla uskoa tärkeämmäksi.

Jumalan valtakunta on tärkein

Jeesus opetti, että kaikki ajallinen on Jumalan lahjaa. Ihmisiä on erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina huolettanut niin vaatetuksen kuin muidenkin ajallisten tarpeiden riittäminen.

Jeesus kehotti luottamaan Jumalan huolenpitoon: ”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. – – Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! (Matt. 6:28–30.)

Ihmisen tulee etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Sen myötä Jumala antaa kaiken muunkin tarpeellisen. (Matt. 6:33.)

Kristus tulee sydämen asukkaaksi

Roomalaiskirjeessä Paavali kehottaa elämään Jumalan tahdon mukaisesti ja toteaa samassa, että tärkeintä on pukea päälleen Herra Jeesus Kristus: ”Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidelleen ja kiihkoillen. Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.” (Room. 13:13–14.)

Miten ihminen voi pukea päälleen Herran Jeesuksen? Kun ihminen tekee parannuksen uskomalla syntinsä anteeksi, hän syntyy uudelleen, Jumalan lapseksi. Hän on pukenut ylleen Kristuksen, kun Kristus on tullut hänen sydämensä asukkaaksi (Ef. 3:17).

Jumala kutsuu yhteyteensä

Jokainen ihminen on Jumalalle arvokas ja tärkeä. Hän etsii ja kutsuu epäuskossa elävää ihmistä osaksi Jumalan seurakuntaa, joka on Kristuksen ruumis maan päällä (1. Kor. 12:27–28).

Uskovaisia Jumala haluaa vahvistaa ja rohkaista niin, että jokainen saisi varjeltua elämänsä loppuun saakka tässä yhteydessä. Uskonelämän hoitamiseksi hän on antanut meille Jumalan sanan, rukouksen, ripin, ehtoollisen ja uskovaisten keskinäisen yhteyden.

Pekka Aittakumpu

Julkaistu Päivämiehessä 26.11.2014.

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi