Tiistai 23.4.2019
"
Me julistamme teille ilosanoman: Minkä Jumala lupasi meidän isillemme, sen hän on täyttänyt meille, heidän lapsilleen. Hän on herättänyt Jeesuksen kuolleista. Ap. t. 13:32-33

Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus

Usko ja elämä - Matkaevääksi 26.11.2014 00:00 | Päivämies
Äskettäin eräässä sanomalehdessä ulkomaalainen pukeutumisen asiantuntija sanoi, että hänen mielestään suomalaiset miehet ovat kuin tuhkakuppeja: pukeutuvat harmaasti ja tylsästi.
Pukeutuminen ja sen tyyli vaihtelee eri kulttuureissa ja eri aikakausina. Pohjoisessa pukeutumiseen täytyy näin talviaikaan kiinnittää erityistä huomiota, koska millä tahansa vaatetuksella ei pakkasella pärjää.

On hyvä kiinnittää huomiota siihen mitä laittaa päälleen, jotta esimerkiksi pukeutuu siististi ja tilanteeseen sopivasti. Pukeutuminenkaan ei saisi kuitenkaan viedä liian suurta sijaa ihmisen sydämestä. Raamattu varoittaa, ettei mikään ajallinen saisi tulla uskoa tärkeämmäksi.

Jumalan valtakunta on tärkein

Jeesus opetti, että kaikki ajallinen on Jumalan lahjaa. Ihmisiä on erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina huolettanut niin vaatetuksen kuin muidenkin ajallisten tarpeiden riittäminen.

Jeesus kehotti luottamaan Jumalan huolenpitoon: ”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. – – Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! (Matt. 6:28–30.)

Ihmisen tulee etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Sen myötä Jumala antaa kaiken muunkin tarpeellisen. (Matt. 6:33.)

Kristus tulee sydämen asukkaaksi

Roomalaiskirjeessä Paavali kehottaa elämään Jumalan tahdon mukaisesti ja toteaa samassa, että tärkeintä on pukea päälleen Herra Jeesus Kristus: ”Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidelleen ja kiihkoillen. Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.” (Room. 13:13–14.)

Miten ihminen voi pukea päälleen Herran Jeesuksen? Kun ihminen tekee parannuksen uskomalla syntinsä anteeksi, hän syntyy uudelleen, Jumalan lapseksi. Hän on pukenut ylleen Kristuksen, kun Kristus on tullut hänen sydämensä asukkaaksi (Ef. 3:17).

Jumala kutsuu yhteyteensä

Jokainen ihminen on Jumalalle arvokas ja tärkeä. Hän etsii ja kutsuu epäuskossa elävää ihmistä osaksi Jumalan seurakuntaa, joka on Kristuksen ruumis maan päällä (1. Kor. 12:27–28).

Uskovaisia Jumala haluaa vahvistaa ja rohkaista niin, että jokainen saisi varjeltua elämänsä loppuun saakka tässä yhteydessä. Uskonelämän hoitamiseksi hän on antanut meille Jumalan sanan, rukouksen, ripin, ehtoollisen ja uskovaisten keskinäisen yhteyden.

Pekka Aittakumpu

Julkaistu Päivämiehessä 26.11.2014.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi