Sunnuntai 15.12.2019
"
"Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän." Matt. 11:11

Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus

Usko ja elämä - Matkaevääksi 26.11.2014 00:00 | Päivämies
Äskettäin eräässä sanomalehdessä ulkomaalainen pukeutumisen asiantuntija sanoi, että hänen mielestään suomalaiset miehet ovat kuin tuhkakuppeja: pukeutuvat harmaasti ja tylsästi.
Pukeutuminen ja sen tyyli vaihtelee eri kulttuureissa ja eri aikakausina. Pohjoisessa pukeutumiseen täytyy näin talviaikaan kiinnittää erityistä huomiota, koska millä tahansa vaatetuksella ei pakkasella pärjää.

On hyvä kiinnittää huomiota siihen mitä laittaa päälleen, jotta esimerkiksi pukeutuu siististi ja tilanteeseen sopivasti. Pukeutuminenkaan ei saisi kuitenkaan viedä liian suurta sijaa ihmisen sydämestä. Raamattu varoittaa, ettei mikään ajallinen saisi tulla uskoa tärkeämmäksi.

Jumalan valtakunta on tärkein

Jeesus opetti, että kaikki ajallinen on Jumalan lahjaa. Ihmisiä on erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina huolettanut niin vaatetuksen kuin muidenkin ajallisten tarpeiden riittäminen.

Jeesus kehotti luottamaan Jumalan huolenpitoon: ”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. – – Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! (Matt. 6:28–30.)

Ihmisen tulee etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Sen myötä Jumala antaa kaiken muunkin tarpeellisen. (Matt. 6:33.)

Kristus tulee sydämen asukkaaksi

Roomalaiskirjeessä Paavali kehottaa elämään Jumalan tahdon mukaisesti ja toteaa samassa, että tärkeintä on pukea päälleen Herra Jeesus Kristus: ”Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidelleen ja kiihkoillen. Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.” (Room. 13:13–14.)

Miten ihminen voi pukea päälleen Herran Jeesuksen? Kun ihminen tekee parannuksen uskomalla syntinsä anteeksi, hän syntyy uudelleen, Jumalan lapseksi. Hän on pukenut ylleen Kristuksen, kun Kristus on tullut hänen sydämensä asukkaaksi (Ef. 3:17).

Jumala kutsuu yhteyteensä

Jokainen ihminen on Jumalalle arvokas ja tärkeä. Hän etsii ja kutsuu epäuskossa elävää ihmistä osaksi Jumalan seurakuntaa, joka on Kristuksen ruumis maan päällä (1. Kor. 12:27–28).

Uskovaisia Jumala haluaa vahvistaa ja rohkaista niin, että jokainen saisi varjeltua elämänsä loppuun saakka tässä yhteydessä. Uskonelämän hoitamiseksi hän on antanut meille Jumalan sanan, rukouksen, ripin, ehtoollisen ja uskovaisten keskinäisen yhteyden.

Pekka Aittakumpu

Julkaistu Päivämiehessä 26.11.2014.

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi