Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus

Usko ja elämä - Matkaevääksi 26.11.2014 00:00 | Päivämies
Äskettäin eräässä sanomalehdessä ulkomaalainen pukeutumisen asiantuntija sanoi, että hänen mielestään suomalaiset miehet ovat kuin tuhkakuppeja: pukeutuvat harmaasti ja tylsästi.
Pukeutuminen ja sen tyyli vaihtelee eri kulttuureissa ja eri aikakausina. Pohjoisessa pukeutumiseen täytyy näin talviaikaan kiinnittää erityistä huomiota, koska millä tahansa vaatetuksella ei pakkasella pärjää.

On hyvä kiinnittää huomiota siihen mitä laittaa päälleen, jotta esimerkiksi pukeutuu siististi ja tilanteeseen sopivasti. Pukeutuminenkaan ei saisi kuitenkaan viedä liian suurta sijaa ihmisen sydämestä. Raamattu varoittaa, ettei mikään ajallinen saisi tulla uskoa tärkeämmäksi.

Jumalan valtakunta on tärkein

Jeesus opetti, että kaikki ajallinen on Jumalan lahjaa. Ihmisiä on erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina huolettanut niin vaatetuksen kuin muidenkin ajallisten tarpeiden riittäminen.

Jeesus kehotti luottamaan Jumalan huolenpitoon: ”Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. – – Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! (Matt. 6:28–30.)

Ihmisen tulee etsiä ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Sen myötä Jumala antaa kaiken muunkin tarpeellisen. (Matt. 6:33.)

Kristus tulee sydämen asukkaaksi

Roomalaiskirjeessä Paavali kehottaa elämään Jumalan tahdon mukaisesti ja toteaa samassa, että tärkeintä on pukea päälleen Herra Jeesus Kristus: ”Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidelleen ja kiihkoillen. Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan.” (Room. 13:13–14.)

Miten ihminen voi pukea päälleen Herran Jeesuksen? Kun ihminen tekee parannuksen uskomalla syntinsä anteeksi, hän syntyy uudelleen, Jumalan lapseksi. Hän on pukenut ylleen Kristuksen, kun Kristus on tullut hänen sydämensä asukkaaksi (Ef. 3:17).

Jumala kutsuu yhteyteensä

Jokainen ihminen on Jumalalle arvokas ja tärkeä. Hän etsii ja kutsuu epäuskossa elävää ihmistä osaksi Jumalan seurakuntaa, joka on Kristuksen ruumis maan päällä (1. Kor. 12:27–28).

Uskovaisia Jumala haluaa vahvistaa ja rohkaista niin, että jokainen saisi varjeltua elämänsä loppuun saakka tässä yhteydessä. Uskonelämän hoitamiseksi hän on antanut meille Jumalan sanan, rukouksen, ripin, ehtoollisen ja uskovaisten keskinäisen yhteyden.

Pekka Aittakumpu

Julkaistu Päivämiehessä 26.11.2014.

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi