Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

Päivä sarastaa

Usko ja elämä - Matkaevääksi 10.12.2014 00:00 | Päivämies


Tänään aurinko näyttäytyy vain muutaman tunnin ajan, ja sekin hetki voi olla pilvinen. Pimeys valtaa suurimman osan päivästä. Kaamos masentaa ja kaipaamme valoa. Valo antaa voimaa elää.
Pimeässä hetkessä riittää sekin, että näemme valon pilkahduksen. Se luo toivoa. Pimeässä yössä voi nähdä kirkkaita tähtiä. Kirkkain tähti loistaa viimeisenä aamuöisellä taivaalla juuri ennen aamun valkenemista. Tämä kointähti ennustaa päivän valkenemisen ja päivä alkaa sarastaa.

Tämä kointähti voi syttyä meidän sydämissämme. Mikä sen sytyttää? Johannes ilmestyi pimeään maailmaan julistamaan parannussaarnaa. Hän ei vaipunut epätoivoon, vaan uskoi pian ilmestyvään valoon ja kehotti muitakin uskomaan. Pimeä maailma on kautta aikojen tarvinnut uskon ja toivon tähtiä. Jumalan sana voi saada ihmeitä aikaan. Jokin sisällä liikahtaa ja ovi avautuu. Sisälle astuessa kokee valon ja lämmön.

Kristus kätkeytyy lähimmäisen hahmoon

Toivon näkemisessä on kyse luottamuksesta. Luotammeko Jumalaan? Kuormat saattavat muodostua liian suuriksi, eikä tunnelin päässä näy valoa. Uskokin voi joutua koetukselle. Voimme tuoda valoa myös kuormien alle uupuneille. Toivon pilkahduksina voivat olla joulutervehdykset, muistamiset ja avun tarjoaminen. 

Kristus on kätkettynä lähimmäiseen. “Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minun luoksenne. Minä olin alasti, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni.” (Matt. 25:35–36.)

Kristus on valo

Tietoisuus siitä, että valo voittaa pimeyden, riittää antamaan toivoa. Joulun profetia lupaa: “Kansa joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon.” Kristus on valo. Kristus on valonlähde myös niille, jotka valmistautuvat jouluun ilman rakasta ja tärkeää ihmistä.

Hautakynttilän pieni liekki syttyy talven synkkään pimeyteen. Se antaa toivon tuikkeen sydämeen. Virren sanoin kysymme: ”Koska valaissee kointähtönen?” Vastaukseksi riittää: ”Taivaalle nostan yhtenään katseeni kaipaavan. Valoa jos en näekään, sen tiedän loistavan.” (Vk. 361:1.)

Petri Satomaa

Julkaistu Päivämiehessä 10.12.2014.

Kuva: Arvi Tyni


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi