Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Mikä meitä kiusaa?

Usko ja elämä - Matkaevääksi 18.2.2015 00:00 | Päivämies
Jumala kyllä koettelee, mutta hän ei hylkää. Jumalan tarkoitus ihmistä kohtaan on hyvä.  
Jokaista ihmistä piirittävät monet kiusauk­set. Jotkut kiusaukset ovat uskovaiselle myös suuria koettelemuksia. Koskaan ei ole turhaan sanottu, että usko synnit ja kiusaukset anteeksi. Evankeliumi on Kristuksen voima jokaiselle sen uskovalle autuudeksi. Kun synnit uskoo anteeksi, kiusaukset hellittävät ja kristitty saa jälleen uutta voimaa vaeltaa taivastiellä. Evankeliumin uskoja on kiusausten voittaja, ja hän saa voimaa kestää koettelemuksia.

Jumala ei hylkää koettelemuksissakaan

Ihminen saattaa helposti syyttää Jumalaa omista koettelemuksistaan. Jumala kyllä koettelee, mutta hän ei hylkää. Jumalan tarkoitus ihmistä kohtaan on hyvä. Koettelemukset voivat siis tulla Jumalalta. Jumala haluaa koetella kaikkia uskovaisia, jotta he pysyisivät loppuun asti uskomassa. Jaakobin kirjeessä todetaan: ”Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän itse kiusaa ketään.” (Jaak. 1:13.) Paha on siis se, joka meitä kiusaa.

Kannattaa koettelemusten keskellä avata Pyhä Raamattu ja lukea Jaakobin kirjeen 1. luku. Jaakob jopa iloitsee monenlaisista koettelemuksista. ”Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona niitä monenlaisia koettelemuksia, joihin joudutte. Tehän tiedätte, että kun uskonne selviytyy koetuksesta, tämä kasvattaa teissä kestävyyttä.” (Jaak. 1:2–3.)

Synnit armosta anteeksi

Uskovaisen kannattaa siis uskoa syntinsä joka päivä armosta anteeksi Kristuksen an­sion tähden ja hylätä syntielämä. Virsirunoilija kirjoittaa virressä 405: ”Kirkkautta kohti kulje kilvoitellen uskossa. Viettelysten portit sulje, hylkää synti, maailma.” Varoitus synnin hylkäämisestä ei ole turha, sillä Jaakobin mukaan ”jokaista kiusaa hänen oma himonsa; se häntä vetää ja houkuttelee. Ja sitten kun himo tulee raskaaksi ja synnyttää synnin, ja kun synti on kasvanut täyteen mittaan, se synnyttää kuoleman.” (Jaak. 1:14–15.) Kiusaukset ovat sielunvihollisen työtä, jotta hän saisi kaikki uskovaiset luopumaan Jumalasta ja siirtymään Jumalan valtakunnasta hänen valtakuntaansa.

Uskovaisen nöyrä rukous on, että hän säilyisi uskomassa elämänsä loppuun saakka ja jaksaisi panna synnin pois. Voimme rukoilla Isä meidän -rukouksen sanoin: ”Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.” Uskonelämämme tarvitsee hoitoa ja Kristuksen evankeliumia. Saamme rukoilla saattajia, jotka saarnaavat meille kiusaukset ja synnit anteeksi. Kenenkään ei tarvitse jäädä syntien ja taakkojen alle, vaan jokainen saa uskoa ne armosta anteeksi jokaisena päivänä.

Sampo Luukkonen

Julkaistu Päivämiehessä 18.2.2015.

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi