Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Pyhyytemme on Kristuksessa

Usko ja elämä - Matkaevääksi 25.2.2015 00:00 | Päivämies
Hiljattain tuttavani kertoi, miten sukujuhlia järjestäes­sään joidenkin sukulaisten asenne uskovaisia kohtaan oli yllättänyt.  
Eräs oli todennut suoraan, että uskovaiset pitävät itseään muita ihmisiä parempina. Mitä Jumalan sana opettaa ihmisen hyvyydestä tai puhtaudesta? Olemmeko muita parempia?

Uusi elämä Kristuksessa

Me kristityt koemme jatkuvaa ristiriitaa siinä, että me haluaisimme elää Jumalan mielen mukaisesti, mutta toisaalta koem­me itsessämme pahuutta ja syntisyyttä. Kun syntiinlankeemus tapahtui, turmeltui ihmisessä Jumalan kuva ja yhteys Jumalaan särkyi. Ihmisestä tuli näin syntinen ja kuolema tuli ihmisen osaksi.

Uuden liiton välimies, Jeesus Kristus, Jumalan Poika, tuli kuitenkin ihmiseksi ja valmisti puolestamme sovinnon Jumalan kanssa. Evankeliumin uskomisen kautta ihmistä kutsutaan tähän sovintoon, vaeltamaan uudessa elämässä. 

Uudessa elämässä vaeltaminen merkitsee Kristuksen yhteydessä elämistä. Paavali opettaa, että vanha osamme on ristiinnaulittu yhdessä Jeesuksen kanssa, jotta syntinen osamme menettäisi valtansa niin, ettemme enää tekisi syntiä.

Taistelussa syntiä vastaan

Olemme elämässämme kokeneet, että synti ei ole meitä jättänyt. Päinvastoin sen taakka uuvuttaa meitä elämän tiellä. Me emme ole tulleet omalta puoleltamme pyhiksi. Jumala, joka itse on Pyhä, on kuitenkin kutsunut meitä elämään pyhinä hänen Poikansa viattoman veren tähden. 

Jumalan henki vaikuttaa meissä halun elää Jumalan tahdon mukaisesti. Jumalan tahto on, että painamme synnin himoja alas ja taistelemme synnin houkutuksia vastaan. Raamatun mukaan se, joka elää synnissä, kääntyy Jumalaa vastaan.

Elämme aikaa, jossa kaikenlainen siveettömyys rehottaa. Näin oli myös Paavalin ajan Rooman valtakunnassa. Aivan kuten silloin, nytkin jotkut ovat luopuneet siitä Jumalan järjestyksestä, että sukupuolielämä kuuluu avioliittoon miehen ja naisen välille.

Paavali neuvoi tessalonikalaisia, että he pitäisivät omaa ruumistaan pyhyydessä ja välttäisivät haureutta. Onhan ruumiimme Pyhän Hengen asuntona. Paavali varoitti myös ahneu­desta, oman edun tavoittelusta toisten kustannuksella ja epärehellisyydestä. Sellaisella elämällä ei ole Jumalan siunaus­ta. (1. Tess. 4:1–8.)

Armon voima kantaa

Jumala ei kuitenkaan tuomitse meitä syntiemme perusteella, kun uskomme ne hänen Poikansa ansion kautta anteeksi. Olemme ihmisinä luomistyön perusteella kaikki samanarvoisia. Ei ole ketään muita parempaa tai huonompaa ihmistä. Kaikki ovat syntisiä, mutta kaikkien puolesta on myös Jeesus antanut verensä. On olemassa niitä ihmisiä, jotka ovat anteeksiantamuksen kautta ottaneet Jumalan armon uskolla vastaan, ja niitä, jotka eivät ole sitä ottaneet.

Armo kuuluu kaikille. Jumalan valtakunnan evankeliumi kutsuu ihmistä elämään pyhän ja elävän Jumalan yhteyteen. Armon voima meitä myös kantaa taistelussa synnin houkutuksia vastaan. 

Tero Pitkälä

Julkaistu Päivämiehessä 25.2.2015.

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi