Perjantai 22.11.2019
"
Me katoamme kuin uni aamun tullen, kuin ruoho, joka hetken kukoistaa, joka vielä aamulla viheriöi mutta illaksi kuivuu ja kuihtuu pois. Ps. 90:5-6

Ylösnoussut puhuttelee Magdalan Mariaa

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 21.4.2014 00:00 | Päivämies


Magdalan kylästä kotoisin ollut Maria oli saanut syntinsä anteeksi. Jeesus oli ajanut hänestä seitsemän riivaajaa. Jeesus todisti fariseuksen kodissa, että joka on paljon saanut anteeksi, se myös paljon rakastaa.
Maria rakasti Jeesusta. Seuratessaan häntä Maria kuuli ja näki, kun Jeesus opetti ja teki ihmetekoja. Nyt kun Jeesus oli kuollut, Marian turvalliset elämän puitteet särkyivät, hänen sydämensä tyhjeni surun ja hämmennyksen keskellä.

Vain rakkaus kantoi Mariaa eteenpäin: Maria itki rakasta Herraansa hänen haudallaan. Apostoli Paavali kirjoittaa korinttilaisille, kuinka armolahjoista tieto, profetoiminen ja kielillä puhuminen katoavat, mutta rakkaus pysyy (1. Kor. 13:8).

Jeesuksen mukaan opetuslapset tunnetaan tänäkin päivänä siitä, että he pitävät rakkauden keskenään (Joh. 13:35). Jumalan rakkaus ilmeni siinä, että hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi (Joh. 3:16).

Ketä sinä etsit?

Maria itki tyhjällä haudalla. Ensin enkelit ja sitten ylösnoussut Jeesus itse kyselivät häneltä, ketä hän etsi. Kysymys kosketti ihmisen tärkeintä asiaa: mistä sielusi saa lohdutuksen?

Marian epäilevä ja tyhjä sydän sai kiinni rakkaudesta, jota hän tunsi Jeesusta kohtaan. Jeesus oli armahtanut Marian riivaajien vallasta. Silloin Vapahtaja oli ollut lihaksi tulleena hänen lähellään. Nyt hän oli poissa, ja siksi Marialla oli suru ja etsivä mieli.

Vasta Jeesuksen sanoma ”Maria!” yhdisti hänet niihin turvallisiin hetkiin, jolloin Jeesus oli puhutellut häntä rakkaasti. Nyt Maria uskoi, että Jeesus oli ylösnoussut. Ei hän sitä ymmärtänyt kirjoitusten mukaiseksi tapahtumaksi, kuten eivät Pietari ja Johanneskaan ymmärtäneet (Joh. 20:9). Marian tavoin virsirunoilija tahtoo aina muistaa sitä autuasta päivää, jolloin Jeesus löysi hänet, syntien tähden tuomitun, ja otti hänet omakseen (Vk. 312:1).

Armo on ulottuvillasi

Jeesus lähetti Marian kertomaan näkemästään. Maria kertoikin opetuslapsille, että hän on kohdannut rakkaan, ylösnousseen Herransa. Kristuksen työ jatkuu Pyhän Hengen työnä Jumalan seurakunnassa.

Tänä päivänäkin Herra lähettää kaikki omansa kertomaan maailmalle samaa sanomaa kuin Magdalan Maria: rakastan Herraa Jeesusta, jonka kautta olen saanut ja saan edelleen uskoa kaikki syntini anteeksi. Olen kohdannut ylösnousseen Jeesuksen evankeliumin sanassa hänen seurakuntansa keskellä. Jumala rakastaa yhä kaikkia ihmisiä ja kutsuu jokaista tämän armon osallisuuteen.

Matti Kontkanen

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
2. Pääsiäispäivä: Ps. 16: 8–11, Ps. 31:20–23, 2. Kor. 5:15–21, Joh. 20:11–18

Julkaistu Päivämiehessä 16.4.2014.

Lisää aiheesta:

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi