Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Ylösnoussut puhuttelee Magdalan Mariaa

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 21.4.2014 00:00 | Päivämies


Magdalan kylästä kotoisin ollut Maria oli saanut syntinsä anteeksi. Jeesus oli ajanut hänestä seitsemän riivaajaa. Jeesus todisti fariseuksen kodissa, että joka on paljon saanut anteeksi, se myös paljon rakastaa.
Maria rakasti Jeesusta. Seuratessaan häntä Maria kuuli ja näki, kun Jeesus opetti ja teki ihmetekoja. Nyt kun Jeesus oli kuollut, Marian turvalliset elämän puitteet särkyivät, hänen sydämensä tyhjeni surun ja hämmennyksen keskellä.

Vain rakkaus kantoi Mariaa eteenpäin: Maria itki rakasta Herraansa hänen haudallaan. Apostoli Paavali kirjoittaa korinttilaisille, kuinka armolahjoista tieto, profetoiminen ja kielillä puhuminen katoavat, mutta rakkaus pysyy (1. Kor. 13:8).

Jeesuksen mukaan opetuslapset tunnetaan tänäkin päivänä siitä, että he pitävät rakkauden keskenään (Joh. 13:35). Jumalan rakkaus ilmeni siinä, että hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi (Joh. 3:16).

Ketä sinä etsit?

Maria itki tyhjällä haudalla. Ensin enkelit ja sitten ylösnoussut Jeesus itse kyselivät häneltä, ketä hän etsi. Kysymys kosketti ihmisen tärkeintä asiaa: mistä sielusi saa lohdutuksen?

Marian epäilevä ja tyhjä sydän sai kiinni rakkaudesta, jota hän tunsi Jeesusta kohtaan. Jeesus oli armahtanut Marian riivaajien vallasta. Silloin Vapahtaja oli ollut lihaksi tulleena hänen lähellään. Nyt hän oli poissa, ja siksi Marialla oli suru ja etsivä mieli.

Vasta Jeesuksen sanoma ”Maria!” yhdisti hänet niihin turvallisiin hetkiin, jolloin Jeesus oli puhutellut häntä rakkaasti. Nyt Maria uskoi, että Jeesus oli ylösnoussut. Ei hän sitä ymmärtänyt kirjoitusten mukaiseksi tapahtumaksi, kuten eivät Pietari ja Johanneskaan ymmärtäneet (Joh. 20:9). Marian tavoin virsirunoilija tahtoo aina muistaa sitä autuasta päivää, jolloin Jeesus löysi hänet, syntien tähden tuomitun, ja otti hänet omakseen (Vk. 312:1).

Armo on ulottuvillasi

Jeesus lähetti Marian kertomaan näkemästään. Maria kertoikin opetuslapsille, että hän on kohdannut rakkaan, ylösnousseen Herransa. Kristuksen työ jatkuu Pyhän Hengen työnä Jumalan seurakunnassa.

Tänä päivänäkin Herra lähettää kaikki omansa kertomaan maailmalle samaa sanomaa kuin Magdalan Maria: rakastan Herraa Jeesusta, jonka kautta olen saanut ja saan edelleen uskoa kaikki syntini anteeksi. Olen kohdannut ylösnousseen Jeesuksen evankeliumin sanassa hänen seurakuntansa keskellä. Jumala rakastaa yhä kaikkia ihmisiä ja kutsuu jokaista tämän armon osallisuuteen.

Matti Kontkanen

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
2. Pääsiäispäivä: Ps. 16: 8–11, Ps. 31:20–23, 2. Kor. 5:15–21, Joh. 20:11–18

Julkaistu Päivämiehessä 16.4.2014.

Lisää aiheesta:

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi