Torstai 21.2.2019
"
Kuinka suuri onkaan sinun hyvyytesi! Se on ehtymätön aarre niille, jotka sinua pelkäävät. Kaikkien nähden sinä annat apusi niille, jotka turvautuvat sinuun. Ps. 31:20

Ylösnoussut puhuttelee Magdalan Mariaa

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 21.4.2014 00:00 | Päivämies


Magdalan kylästä kotoisin ollut Maria oli saanut syntinsä anteeksi. Jeesus oli ajanut hänestä seitsemän riivaajaa. Jeesus todisti fariseuksen kodissa, että joka on paljon saanut anteeksi, se myös paljon rakastaa.
Maria rakasti Jeesusta. Seuratessaan häntä Maria kuuli ja näki, kun Jeesus opetti ja teki ihmetekoja. Nyt kun Jeesus oli kuollut, Marian turvalliset elämän puitteet särkyivät, hänen sydämensä tyhjeni surun ja hämmennyksen keskellä.

Vain rakkaus kantoi Mariaa eteenpäin: Maria itki rakasta Herraansa hänen haudallaan. Apostoli Paavali kirjoittaa korinttilaisille, kuinka armolahjoista tieto, profetoiminen ja kielillä puhuminen katoavat, mutta rakkaus pysyy (1. Kor. 13:8).

Jeesuksen mukaan opetuslapset tunnetaan tänäkin päivänä siitä, että he pitävät rakkauden keskenään (Joh. 13:35). Jumalan rakkaus ilmeni siinä, että hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi (Joh. 3:16).

Ketä sinä etsit?

Maria itki tyhjällä haudalla. Ensin enkelit ja sitten ylösnoussut Jeesus itse kyselivät häneltä, ketä hän etsi. Kysymys kosketti ihmisen tärkeintä asiaa: mistä sielusi saa lohdutuksen?

Marian epäilevä ja tyhjä sydän sai kiinni rakkaudesta, jota hän tunsi Jeesusta kohtaan. Jeesus oli armahtanut Marian riivaajien vallasta. Silloin Vapahtaja oli ollut lihaksi tulleena hänen lähellään. Nyt hän oli poissa, ja siksi Marialla oli suru ja etsivä mieli.

Vasta Jeesuksen sanoma ”Maria!” yhdisti hänet niihin turvallisiin hetkiin, jolloin Jeesus oli puhutellut häntä rakkaasti. Nyt Maria uskoi, että Jeesus oli ylösnoussut. Ei hän sitä ymmärtänyt kirjoitusten mukaiseksi tapahtumaksi, kuten eivät Pietari ja Johanneskaan ymmärtäneet (Joh. 20:9). Marian tavoin virsirunoilija tahtoo aina muistaa sitä autuasta päivää, jolloin Jeesus löysi hänet, syntien tähden tuomitun, ja otti hänet omakseen (Vk. 312:1).

Armo on ulottuvillasi

Jeesus lähetti Marian kertomaan näkemästään. Maria kertoikin opetuslapsille, että hän on kohdannut rakkaan, ylösnousseen Herransa. Kristuksen työ jatkuu Pyhän Hengen työnä Jumalan seurakunnassa.

Tänä päivänäkin Herra lähettää kaikki omansa kertomaan maailmalle samaa sanomaa kuin Magdalan Maria: rakastan Herraa Jeesusta, jonka kautta olen saanut ja saan edelleen uskoa kaikki syntini anteeksi. Olen kohdannut ylösnousseen Jeesuksen evankeliumin sanassa hänen seurakuntansa keskellä. Jumala rakastaa yhä kaikkia ihmisiä ja kutsuu jokaista tämän armon osallisuuteen.

Matti Kontkanen

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
2. Pääsiäispäivä: Ps. 16: 8–11, Ps. 31:20–23, 2. Kor. 5:15–21, Joh. 20:11–18

Julkaistu Päivämiehessä 16.4.2014.

Lisää aiheesta:

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi