Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Jeesus rukoili uskonyhteyttä omilleen

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 7.5.2014 00:00 | Päivämies
Apostoli Johannes on tallettanut meille Jeesuksen jäähyväisrukouksen, jota kutsutaan myös ylipapilliseksi rukoukseksi. Jeesus nosti katseensa kohti taivasta ja alkoi rukoilla. Mitä Jeesus rukoili? Kenen puolesta hän rukoili?
Jeesus tunsi kohtalonsa. Hän tiesi, että edessä oli kärsimys. Hän katsoi jo Isän luo taivaaseen. ”Ota minut luoksesi ja anna minulle – – kirkkaus”, hän huudahti (Joh. 17:5).

Jeesuksen tuskien tie oli alkanut. Silti hän jaksoi huolehtia omistaan. ”Minä rukoilen heidän puolestaan. Maailman puolesta minä en rukoile, vaan niiden, jotka sinä olet minulle antanut, koska he kuuluvat sinulle” (Joh. 17:9).

Usko vaikuttaa rakkauden

Jeesus toi Isänsä sydämelle häneen uskovat. Hän koki vahvasti, että Jumala oli valinnut maailmasta hänen seuraajansa. Nyt kun hän oli eroamassa heistä, hän rukoili heille suojelua.

Oliko olemassa jokin vaara, jolta Jeesus halusi suojata omansa? Jeesus näki suurimpana vaarana, että häneen uskovat eksyvät yhteisestä uskosta ja rakkaudesta.

Jeesus otti niinkin vahvan vertauksen kuin hänen ja hänen Isänsä yhteyden ja rukoili, että uskovaiset samalla tavoin pitäisivät yhtä. Näin tärkeä asia on uskonyhteys. Sen rikkoontumisesta aiheutuu murhetta. Raamatun mukaan Jumalan lasten tärkein tuntomerkki onkin keskinäinen rakkaus (Joh. 13:35).

Tuntomerkit löytyvät Raamatusta

Jeesuksen seuraajat kokivat vainoa ja pilkkaa. Tämän Jeesus ennusti päivän evankeliumitekstissä. ”He ovat saaneet osakseen maailman vihan, koska eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu.”

Uskovaiset eivät ole tänäänkään maailman suosiossa. Eläessään uskonsa mukaan he kokevat halveksuntaa, jopa häväistystä. Raamatun mukaan se on uskovaisen osa, vaikkemme sitä haluaisi.

Jumala on tarkoittanut uskovaiset elämään maailman keskellä. Jos näin ei olisi, miten epäuskoinen ihminen voisi löytää Jumalan valtakunnan? Moni on kertonut, kuinka löysi armollisen Jumalan ja Jeesuksen seuraajat Raamatun avulla. Siellä kerrotaan elävän uskon ja uskovaisten tuntomerkeistä. Jeesuskaan ei pyytänyt Isältään, että hän ottaisi uskovaiset pois maailmasta, vaan että hän varjelisi heidät pahalta.

Miten Jumala löytyy?

On ihmisiä, jotka etsivät elävää yhteyttä Jumalaan. Sydämessä on rauhattomuus ja elämän virheet painavat omallatunnolla. Raamattu kertoo, miten ihminen saa syntinsä anteeksi. Se tapahtuu siten, että uskovainen, Jeesuksen seuraaja, saarnaa hänelle synnit anteeksi.

Raamatussa kerrotaan Saulus Tarsolaisen kääntymisestä (Ap. t. 9:17) ja Etiopian hoviherran uskoontulosta (Ap. t. 8:37). Näin Jumalan pelastussuunnitelma toimii vieläkin. Etsivä ystävä, sinäkin saat rukoilla Jumalaa, että hän johdattaisi tiesi Jumalan valtakuntaan.

Kari Huhtala

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
3. sunnuntai pääsiäisestä: Ps. 66:3–9, Jes. 54:7–10, 1. Piet. 1:3–9 tai 2. Kor. 4:16–18, Joh. 17:11–17

Julkaistu Päivämiehessä 7.5.2014.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi