Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Pyhä Henki johdattaa taivaaseen

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 28.5.2014 00:00 | Päivämies
Jeesus rukoili itsensä ja opetuslastensa puolesta ennen vangitsemistaan. Jeesuksen rukousta kutsutaan jäähyväisrukoukseksi. Hän pyysi Isää kirkastamaan hänet ja ottamaan luokseen kirkkauteen, jossa oli Isän luona jo ennen maailman syntyä.
Jäähyväisrukouksesta välittyy myös suuri rakkaus opetuslapsia kohtaan, joita Jeesus pyytää varjelemaan pahassa maailmassa. Helatorstain evankeliumiteksti on jäähyväisrukouksen loppuosasta, jossa Vapahtaja rukoilee opetuslapsilleen taivaallisen kirkkauden näkemistä.

Jeesus rukoilee puolestamme

Jeesus rukoili Isää, että hän saisi olla opetuslastensa kanssa taivaassa.  Opetuslasten usko oli usein heikkoa ja ymmärtämätöntä, kun Jeesus opetti heille uskomisen aakkosia ja Jumalan pelastussuunnitelmaa. Taivaassa tuo uskon heikkous päättyisi ja opetuslapset saisivat katsella Vapahtajansa kirkkautta ikuisesti.

Johannes kirjoittaa kirjeessään: ”Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on.” (1. Joh. 3:2.)

Jeesus rukoili opetuslastensa puolesta, koska heiltä oli hämärtynyt uskon näköala. Jeesus oli julkisen toimintansa aikana puhunut paljon Jeesuksen ja opetuslasten uskonyhteydestä.

Nyt Jeesus rukoili hänen ja opetuslasten välisestä yhteydestä taivaallisessa kirkkaudessa. Jeesuksella oli huoli omistaan. Opetuslapset olivat vielä maailmassa. Jeesus oli antanut opetuslapsilleen lupauksen Pyhästä Hengestä, jotta he varjeltuisivat maailmassa hänen ominaan ja pääsisivät kerran taivaan kotiin.

Rakkaus suurin Hengen hedelmä

Taivaaseen ylösnousseen Jeesuksen ja hänen seuraajiensa yhteys toteutuu vain Pyhän Hengen kautta. Jeesus rukoili rakkauden pysymistä hänen ja hänen omiensa välillä. Rakkaus korostuu näin evankeliumitekstissä suurimpana Hengen hedelmänä.

Johannes kirjoittaa aikaisemmin: ”Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani – mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.” (Joh. 14:23–24.)

Pyhä Henki on se voima, jonka kautta Jumalan valtakunta vie ilosanomaa korotetusta Herrasta kaikkialle maailmaan.

Jukka Joensuu

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu: 
Helatorstai: Ps. 47:6–9, Dan. 7:13–14, Ap. t. 1:1–11 tai Ef. 4:7–15, Joh. 17:24–26

Julkaistu Päivämiehessä 28.5.2014.

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi