Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

Pyhä Henki johdattaa taivaaseen

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 28.5.2014 00:00 | Päivämies
Jeesus rukoili itsensä ja opetuslastensa puolesta ennen vangitsemistaan. Jeesuksen rukousta kutsutaan jäähyväisrukoukseksi. Hän pyysi Isää kirkastamaan hänet ja ottamaan luokseen kirkkauteen, jossa oli Isän luona jo ennen maailman syntyä.
Jäähyväisrukouksesta välittyy myös suuri rakkaus opetuslapsia kohtaan, joita Jeesus pyytää varjelemaan pahassa maailmassa. Helatorstain evankeliumiteksti on jäähyväisrukouksen loppuosasta, jossa Vapahtaja rukoilee opetuslapsilleen taivaallisen kirkkauden näkemistä.

Jeesus rukoilee puolestamme

Jeesus rukoili Isää, että hän saisi olla opetuslastensa kanssa taivaassa.  Opetuslasten usko oli usein heikkoa ja ymmärtämätöntä, kun Jeesus opetti heille uskomisen aakkosia ja Jumalan pelastussuunnitelmaa. Taivaassa tuo uskon heikkous päättyisi ja opetuslapset saisivat katsella Vapahtajansa kirkkautta ikuisesti.

Johannes kirjoittaa kirjeessään: ”Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on.” (1. Joh. 3:2.)

Jeesus rukoili opetuslastensa puolesta, koska heiltä oli hämärtynyt uskon näköala. Jeesus oli julkisen toimintansa aikana puhunut paljon Jeesuksen ja opetuslasten uskonyhteydestä.

Nyt Jeesus rukoili hänen ja opetuslasten välisestä yhteydestä taivaallisessa kirkkaudessa. Jeesuksella oli huoli omistaan. Opetuslapset olivat vielä maailmassa. Jeesus oli antanut opetuslapsilleen lupauksen Pyhästä Hengestä, jotta he varjeltuisivat maailmassa hänen ominaan ja pääsisivät kerran taivaan kotiin.

Rakkaus suurin Hengen hedelmä

Taivaaseen ylösnousseen Jeesuksen ja hänen seuraajiensa yhteys toteutuu vain Pyhän Hengen kautta. Jeesus rukoili rakkauden pysymistä hänen ja hänen omiensa välillä. Rakkaus korostuu näin evankeliumitekstissä suurimpana Hengen hedelmänä.

Johannes kirjoittaa aikaisemmin: ”Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani – mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.” (Joh. 14:23–24.)

Pyhä Henki on se voima, jonka kautta Jumalan valtakunta vie ilosanomaa korotetusta Herrasta kaikkialle maailmaan.

Jukka Joensuu

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu: 
Helatorstai: Ps. 47:6–9, Dan. 7:13–14, Ap. t. 1:1–11 tai Ef. 4:7–15, Joh. 17:24–26

Julkaistu Päivämiehessä 28.5.2014.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi