Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

Kunnian kuningas saapuu

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 26.11.2014 00:00 | Päivämies
Tulevana pyhänä vietämme ensimmäistä adventtisunnuntaita. Adventti tarkoittaa odotusta. Odotamme suurta lahjaa, Jumalan Pojan tulemista. Adventin evankeliumitekstissä joulun ja pääsiäisen sanomat kietoutuvat syvästi toisiinsa.
Aasin varsalla kohti Jerusalemia

Jeesus oli opetuslasten kanssa Öljymäellä ja menossa kohti Jerusalemia. Jeesus tiesi, että siellä on hänen maallisen työnsä päätös. Kärsimystie oli alkamassa.

Jeesus ei tuntenut pelkoa eikä epävarmuutta. Hänen Isänsä oli valmistanut tien valmiiksi. Jopa aasinvarsa oli sidottuna odottamassa Herraa. Jeesus lähti kohti viimeistä tehtäväänsä.

On puhuttelevaa, miten Jeesus syntyi köyhänä tallin oljille ja vei nöyränä työnsä päätökseen. Opetuslapset eivät ymmärtäneet, mitä oli tapahtumassa. He kuitenkin noudattivat Herransa neuvoja. 

Hoosianna! 

Opetuslapset toivat aasinvarsan Jeesukselle, levittivät vaatteen varsan selkään ja auttoivat Jeesuksen ratsaille. Sen jälkeen he vielä levittivät vaatteita Herransa tielle (Luuk. 19:36) ja alkoivat huutaa kiitosta Jumalalle kaikista niistä voimateoista, joita olivat nähneet.

Toisessa evankeliumissa (Matt. 21:9) kerrotaan suuresta ihmisjoukosta, joka levitti puiden oksia tielle, kulki Jeesuksen perässä ja huusi: ”Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna korkeuksissa!” Tämä meille tuttu kiitossana tarkoittaa ”oi auta”, mutta sitä käytettiin Messiaalle osoitettuna riemu- ja ylistyshuutona. Ihmiset olivat pakahtua riemusta, kun Jeesus ratsasti Jerusalemiin.

Fariseusten kritiikki

Kaikki eivät olleet ilahtuneita. Joukko fariseuksia eli kirjanoppineita moitti Jeesusta ja käski häntä kieltämään opetuslapsia. He eivät silminnähden pitäneet siitä, että väkijoukko otti Jeesuksen vastaan kuninkaana. Tästä voimme päätellä, että he eivät uskoneet Jeesukseen Messiaana. Jeesuksen vastaus oli ytimekäs: ”Minä sanon teille: jos he olisivat vaiti, niin kivet huutaisivat” (Luuk. 19:40). Jumalan työ oli alkanut, ja sitä ei mikään voinut estää.

Joulun lapsi kolkuttaa ovelle

Jumalan työ alkoi luomisessa ja sai huipennuksen Jeesuksen elämässä, kuolemassa ja ylösnousemuksessa. Työ jatkuu edelleen.

Adventti ja joulu ovat syvimmiltään jotain muuta kuin pikkujouluja, lahjojen yltäkylläisyyttä, joulusyömistä tai lomaa. Adventtina joulun lapsi, Jeesus, kolkuttaa ihmisen sydämen oveen. Hän kysyy, onko siellä tilaa Vapahtajalle, joka otti pois meidän jokaisen synnit.

Elämämme kallein asia on Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen (Kristinoppi). Haluathan sinäkin, rakas lukija, omistaa tämän lahjan parhaana joulun lahjana!

Kari Huhtala

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
1. adventtisunnuntai: Luuk. 19:28–40; Ps. 24: 7–10; Jes. 49:8–10; Ilm. 3:20–22 

Julkaistu Päivämiehessä 26.11.2014.

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi