Lauantai 17.11.2018
"
"He eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia." Luuk. 20:36

Valo pakanoille, kirkkaus Israelille

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 4.2.2015 00:00 | Päivämies
Mooseksen laki ja aikansa temppelihurskauden käytännöt olivat tärkeitä Joosefille ja Marialle. Esikoispoika vietiin Herran temppeliin, Herran eteen. Lain mukaan temppelissä käynti oli perusteltua sekä äidin että lapsen vuoksi. Äidin tuli viedä puhdistumisuhri synnyttämisen jälkeen, ja esikoispoika tuli lunastaa käyvästä uhrilahjasta. (3. Moos.12; 2. Moos. 13.)
Halpa uhri Jumalan Pojasta

Maria ja Joosef olivat vähävaraisia. He käyttivät oikeuttaan uhrata arvokkaamman karitsan sijaan kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa (3. Moos.12). Jeesuksesta, Jumalan Pojasta, riitti halpa uhri. Hän oli kuin kuka tahansa varattoman perheen pieni poikalapsi. Hänen vuokseen ei uhrattu karitsaa.

Ympärileikattu ja Herran eteen pyhitettäväksi tuotu Jeesus-lapsi oli enkelin ilmoituksen mukaan jo valmiiksi pyhä: ”Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi.” (Luuk. 1:35.) Maria ja Joosef olivat tottelevaisia ja hurskaita juutalaisia ja täyttivät käskyn jumalanpalveluksesta ja pyhittämisestä.

Hengen erottamisen lahja

Simeon ja Hanna tunnistivat ennustetun Messiaan. Simeon kuvasi näkemäänsä lasta: ”Hän on valo pakanoille ja kirkkaus Israelille.” Vanhukset kokivat suurta iloa pienestä vauvasta, jonka jumalalliseen alkuperään he uskoivat. He näkivät hänet, jota olivat odottaneet.

Simeon ja Hanna olivat nähneet monet syntiuhrit, mutta nyt he näkivät todellisen uhrin kyyhkysten jäädessä sivuosaan. Pyhä Henki ilmaisi heille, että Jeesus on heidänkin turvansa ja pelastuksensa. Jeesus on häneen uskovalle tie iankaikkiseen elämään.

Jumalan sädehtivä kirkkaus

Jeesus Jumalan sädehtivänä kirkkautena on edelleen läsnä siellä, missä kaksi tai kolme opetuslasta ovat koolla hänen nimessään. Kirkkaus on evankeliumista heijastuvaa kirkkautta Siionissa (Matt. 5:14). Toisinaan voi aivan nähdä, kun Jumala lahjoittaa ihmiselle uskon ja avaa hänen silmänsä näkemään taivastien (ks. Ap.t. 9:18).

Uskovainen saa luottaa Jumalan johdatukseen ja sanoa psalminkirjoittajan sanoin: ”Hän kuulee minua, hän kuulee hartaan pyyntöni. Kun huudan häntä avuksi, hän kuulee.” (Ps. 116:1–2.)

Evankeliumin kautta Jumalan sädehtivä kirkkaus koskettaa kuolematonta sielua. Saa uskoa omat syntinsä anteeksi. Herra kirkastaa kasvonsa. (4. Moos. 6:24–26.)

Penna Parviainen

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
Kynttilänpäivä: Ps. 48:11–15; Mal. 3:1–2; 1. Joh. 1:5–7; Luuk. 2:22–33

Julkaistu Päivämiehessä 5.2.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi