Perjantai 22.2.2019
"
Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Ps. 18:2

Valo pakanoille, kirkkaus Israelille

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 4.2.2015 00:00 | Päivämies
Mooseksen laki ja aikansa temppelihurskauden käytännöt olivat tärkeitä Joosefille ja Marialle. Esikoispoika vietiin Herran temppeliin, Herran eteen. Lain mukaan temppelissä käynti oli perusteltua sekä äidin että lapsen vuoksi. Äidin tuli viedä puhdistumisuhri synnyttämisen jälkeen, ja esikoispoika tuli lunastaa käyvästä uhrilahjasta. (3. Moos.12; 2. Moos. 13.)
Halpa uhri Jumalan Pojasta

Maria ja Joosef olivat vähävaraisia. He käyttivät oikeuttaan uhrata arvokkaamman karitsan sijaan kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa (3. Moos.12). Jeesuksesta, Jumalan Pojasta, riitti halpa uhri. Hän oli kuin kuka tahansa varattoman perheen pieni poikalapsi. Hänen vuokseen ei uhrattu karitsaa.

Ympärileikattu ja Herran eteen pyhitettäväksi tuotu Jeesus-lapsi oli enkelin ilmoituksen mukaan jo valmiiksi pyhä: ”Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi.” (Luuk. 1:35.) Maria ja Joosef olivat tottelevaisia ja hurskaita juutalaisia ja täyttivät käskyn jumalanpalveluksesta ja pyhittämisestä.

Hengen erottamisen lahja

Simeon ja Hanna tunnistivat ennustetun Messiaan. Simeon kuvasi näkemäänsä lasta: ”Hän on valo pakanoille ja kirkkaus Israelille.” Vanhukset kokivat suurta iloa pienestä vauvasta, jonka jumalalliseen alkuperään he uskoivat. He näkivät hänet, jota olivat odottaneet.

Simeon ja Hanna olivat nähneet monet syntiuhrit, mutta nyt he näkivät todellisen uhrin kyyhkysten jäädessä sivuosaan. Pyhä Henki ilmaisi heille, että Jeesus on heidänkin turvansa ja pelastuksensa. Jeesus on häneen uskovalle tie iankaikkiseen elämään.

Jumalan sädehtivä kirkkaus

Jeesus Jumalan sädehtivänä kirkkautena on edelleen läsnä siellä, missä kaksi tai kolme opetuslasta ovat koolla hänen nimessään. Kirkkaus on evankeliumista heijastuvaa kirkkautta Siionissa (Matt. 5:14). Toisinaan voi aivan nähdä, kun Jumala lahjoittaa ihmiselle uskon ja avaa hänen silmänsä näkemään taivastien (ks. Ap.t. 9:18).

Uskovainen saa luottaa Jumalan johdatukseen ja sanoa psalminkirjoittajan sanoin: ”Hän kuulee minua, hän kuulee hartaan pyyntöni. Kun huudan häntä avuksi, hän kuulee.” (Ps. 116:1–2.)

Evankeliumin kautta Jumalan sädehtivä kirkkaus koskettaa kuolematonta sielua. Saa uskoa omat syntinsä anteeksi. Herra kirkastaa kasvonsa. (4. Moos. 6:24–26.)

Penna Parviainen

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
Kynttilänpäivä: Ps. 48:11–15; Mal. 3:1–2; 1. Joh. 1:5–7; Luuk. 2:22–33

Julkaistu Päivämiehessä 5.2.2014.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi