Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Valo pakanoille, kirkkaus Israelille

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 4.2.2015 00:00 | Päivämies
Mooseksen laki ja aikansa temppelihurskauden käytännöt olivat tärkeitä Joosefille ja Marialle. Esikoispoika vietiin Herran temppeliin, Herran eteen. Lain mukaan temppelissä käynti oli perusteltua sekä äidin että lapsen vuoksi. Äidin tuli viedä puhdistumisuhri synnyttämisen jälkeen, ja esikoispoika tuli lunastaa käyvästä uhrilahjasta. (3. Moos.12; 2. Moos. 13.)
Halpa uhri Jumalan Pojasta

Maria ja Joosef olivat vähävaraisia. He käyttivät oikeuttaan uhrata arvokkaamman karitsan sijaan kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa (3. Moos.12). Jeesuksesta, Jumalan Pojasta, riitti halpa uhri. Hän oli kuin kuka tahansa varattoman perheen pieni poikalapsi. Hänen vuokseen ei uhrattu karitsaa.

Ympärileikattu ja Herran eteen pyhitettäväksi tuotu Jeesus-lapsi oli enkelin ilmoituksen mukaan jo valmiiksi pyhä: ”Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi.” (Luuk. 1:35.) Maria ja Joosef olivat tottelevaisia ja hurskaita juutalaisia ja täyttivät käskyn jumalanpalveluksesta ja pyhittämisestä.

Hengen erottamisen lahja

Simeon ja Hanna tunnistivat ennustetun Messiaan. Simeon kuvasi näkemäänsä lasta: ”Hän on valo pakanoille ja kirkkaus Israelille.” Vanhukset kokivat suurta iloa pienestä vauvasta, jonka jumalalliseen alkuperään he uskoivat. He näkivät hänet, jota olivat odottaneet.

Simeon ja Hanna olivat nähneet monet syntiuhrit, mutta nyt he näkivät todellisen uhrin kyyhkysten jäädessä sivuosaan. Pyhä Henki ilmaisi heille, että Jeesus on heidänkin turvansa ja pelastuksensa. Jeesus on häneen uskovalle tie iankaikkiseen elämään.

Jumalan sädehtivä kirkkaus

Jeesus Jumalan sädehtivänä kirkkautena on edelleen läsnä siellä, missä kaksi tai kolme opetuslasta ovat koolla hänen nimessään. Kirkkaus on evankeliumista heijastuvaa kirkkautta Siionissa (Matt. 5:14). Toisinaan voi aivan nähdä, kun Jumala lahjoittaa ihmiselle uskon ja avaa hänen silmänsä näkemään taivastien (ks. Ap.t. 9:18).

Uskovainen saa luottaa Jumalan johdatukseen ja sanoa psalminkirjoittajan sanoin: ”Hän kuulee minua, hän kuulee hartaan pyyntöni. Kun huudan häntä avuksi, hän kuulee.” (Ps. 116:1–2.)

Evankeliumin kautta Jumalan sädehtivä kirkkaus koskettaa kuolematonta sielua. Saa uskoa omat syntinsä anteeksi. Herra kirkastaa kasvonsa. (4. Moos. 6:24–26.)

Penna Parviainen

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
Kynttilänpäivä: Ps. 48:11–15; Mal. 3:1–2; 1. Joh. 1:5–7; Luuk. 2:22–33

Julkaistu Päivämiehessä 5.2.2014.

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi