Torstai 20.9.2018
"
Tuonelan kohdusta minä huudan apua, ja sinä, Herra, kuulet ääneni. Joona 2:3

Kiitoslaulu uskon lahjasta

Usko ja elämä - Sana sunnuntaiksi 18.3.2015 00:00 | Päivämies
Marian ilmestyspäivän aihe on enkeli Gabrielin ilmoitus Jeesuksen syntymisestä. Maria iloitsi saamastaan suuresta armosta, josta enkeli hänelle puhui. Nuori neitsyt asettui nöyrästi Jumalan käytettäväksi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.” (Luuk. 1: 38.)
Enkeliltä Maria sai kuulla sukulaisestaan Elisabetista, joka myös odotti lasta. Niinpä Maria lähti pitkälle matkalle Juu­deaan, Elisabetin ja Sakariaan kotiin. Hän viipyi siellä kolme kuukautta.

Jumalan lupaus täyttyy

Luukas piirtää kauniin kuvan kahden naisen kohtaamisesta. Erityispiirteenä sekä Luukkaan evankeliumissa että hänen kirjoittamassaan Apostolien teoissa näkyy se, että hän kertoo paljon naisista ja heidän elämästään. Koska Luukas oli ammatiltaan lääkäri, hän näki läheltä naisten arkielämää ja tunsi hyvin heidän asemansa.

Luukkaan kuvauksessa Marian ja Elisabetin tapaamisessa ovat mukana myös heidän pienet, vielä syntymättömät poikansa Jeesus ja Johannes: syntisten Vapahtaja ja hänen tienraivaajansa. Maailmanhistoriassa ja Jumalan pelastushistoriassa oli alkamassa uusi vaihe.

Maria tunsi kantavansa sydämensä alla taivaan siunausta. Vähitellen hänelle näiden ihmeellisten kokemusten kautta avautuivat Raamatun ennustukset Vapahtajan syntymästä.

Marian sydämessä läikkyivät enkelin ja Elisabetin sanat: Sinä armoitettu, sinä naisista siunatuin, Herran sinulle antama lu­paus on täyttyvä! (Ks. Luuk. 1:28.) Marian sydän oli kiitosta tulvillaan ja Elisabet sai kuunnella sieltä kumpuavan kiitoslaulun.

Armoitetun kiitoslaulu

Marian kiitosvirressä kaikuu kiitollisuus Jumalan laupeudesta ja suuresta voimasta. Hän laulaa Jumalan huolenpidosta, rakkaudesta ja luottamuksesta Jumalan johdatukseen. Köyhän Maria-äidin laulussa heijastuu onnellisen ihmisen nöyryys ja kuuliaisuus. Samanlaisesta luottamuksesta Jumalan voimaan lauloi kiitosvirressään Vanhan testamentin Hanna-äiti, joka oli saanut Jumalan lahjana Samuel-pojan (1. Sam. 2:1–10).

Marian kiitosvirsi on vanhan rukousperinteen mukaan luet­tu tai laulettu joka ilta. Jokainen Jumalan lapsi saa elää Marian tavoin Jumalan rakkaudessa ja varjeluksessa hänen valtakunnassaan. Hänen ei tarvitse kantaa tulevaisuuden huolia ja taakkoja, koska Jumala on luvannut pitää omistaan huolen. Soikoon sydämessämme iloisen, nöyrän ja kuuliaisen Marian kiitoslaulu.

Juha Heikkilä

Raamatunkohtia, joihin kirjoitus pohjautuu:
Marian ilmestyspäivä: Ps. 113:1–8; 1. Sam. 2:1–2, 6–9; Room. 8:1–4; Luuk. 1:46–55 

Julkaistu Päivämiehessä 18.3.2015.


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi