Torstai 23.5.2019
"
Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Joh. 13:34

Oletko tutustunut Päivämies-verkkolehteen?

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 9.4.2014 00:00 | Päivämies

Viime viikolla avattiin Päivämies-verkkolehti osoitteessa paivamies.fi. Lehden tavoitteena on kertoa vanhoillislestadiolaisten uskosta ja elämästä sekä rauhanyhdistysten ja SRK:n toiminnasta. Pyrkimyksenä on myös lisätä keskustelua ja vuorovaikutusta sekä herätysliikkeemme sisällä että suhteessa liikkeen ulkopuolisiin.

Verkkolehdessä on sekä omaa sisältöä että printti-Päivämiehen tekstejä. Verkkolehdessä julkaistaan muun muassa printti-Päivämiehen pääkirjoitukset ja hartauskirjoitukset. Blogit ja henkilöhaastattelut tuovat elävällä tavalla esille vanhoillislestadiolaisten ihmisten ajatuksia ja kokemuksia.  

Verkkolehden avulla SRK:n ja rauhanyhdistysten tiedonvälitystä pyritään nopeuttamaan ja tehostamaan. Pyrkimyksenä on, että rauhanyhdistykset uutisoisivat verkkolehdessä esimerkiksi hyvistä toimintamalleistaan ja käytännöistään ja jakaisivat tätä tietoa näin myös muiden yhdistysten hyödynnettäväksi. SRK:n toiminnasta, julkaisuista ja palveluista kerrotaan verkkolehdessä sekä uutisten että mainosten avulla. 

Verkkolehden tärkein tehtävä on edistää evankeliumin eteenpäin viemistä. Kaikessa kristillisyytemme toiminnan kehittämisessä on tärkeää kuunnella toisiamme ja edetä yhdessä. Sisällöistä ja toimintamalleista on hyvä keskustella avoimesti, erilaisia näkemyksiä kunnioittaen. 

Päivämiehen toiminta-ajatuksen mukaan lehden tehtävä on ”kertoa vanhoillislestadiolaisuudesta ja sen toimintaympäristöstä sekä ottaa rakentavasti kantaa keskeisiin yhteiskunnallisiin ja kirkollisiin kysymyksiin”. Tavoitteena on, että verkkolehti toimisi paperilehden rinnalla niin, että lehdet tukisivat ja vahvistaisivat toisiaan. Lehti pitäytyy kristilliseen arvomaailmaan ja tukee sisällöllään vanhoillislestadiolaista lähetystyötä. Yhä useammat ihmiset viettävät aikaansa internetissä, joten verkkolehden välityksellä – ja kuudella eri kielellä julkaistavien artikkelien myötä – tieto uskostamme on entistä helpommin kenen vain löydettävissä. 

Jotta verkkolehti voi täyttää tehtävänsä ja kehittyä, yhteys toimituksen ja lukijoiden välillä on tärkeää. Oletko jo vieraillut verkkolehdessä? Ensimmäiset palautteet verkkolehden sisällöstä ovat olleet kiinnostuneita ja myönteisiä. Hyviä kehitysehdotuksiakin on lukijoilta tullut. Otamme mielellämme palautetta vastaan edelleenkin.

Julkaistu Päivämiehessä 9.4.2014

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi