Sunnuntai 20.10.2019
"
"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi." Matt. 22:37-39

Oletko tutustunut Päivämies-verkkolehteen?

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 9.4.2014 00:00 | Päivämies

Viime viikolla avattiin Päivämies-verkkolehti osoitteessa paivamies.fi. Lehden tavoitteena on kertoa vanhoillislestadiolaisten uskosta ja elämästä sekä rauhanyhdistysten ja SRK:n toiminnasta. Pyrkimyksenä on myös lisätä keskustelua ja vuorovaikutusta sekä herätysliikkeemme sisällä että suhteessa liikkeen ulkopuolisiin.

Verkkolehdessä on sekä omaa sisältöä että printti-Päivämiehen tekstejä. Verkkolehdessä julkaistaan muun muassa printti-Päivämiehen pääkirjoitukset ja hartauskirjoitukset. Blogit ja henkilöhaastattelut tuovat elävällä tavalla esille vanhoillislestadiolaisten ihmisten ajatuksia ja kokemuksia.  

Verkkolehden avulla SRK:n ja rauhanyhdistysten tiedonvälitystä pyritään nopeuttamaan ja tehostamaan. Pyrkimyksenä on, että rauhanyhdistykset uutisoisivat verkkolehdessä esimerkiksi hyvistä toimintamalleistaan ja käytännöistään ja jakaisivat tätä tietoa näin myös muiden yhdistysten hyödynnettäväksi. SRK:n toiminnasta, julkaisuista ja palveluista kerrotaan verkkolehdessä sekä uutisten että mainosten avulla. 

Verkkolehden tärkein tehtävä on edistää evankeliumin eteenpäin viemistä. Kaikessa kristillisyytemme toiminnan kehittämisessä on tärkeää kuunnella toisiamme ja edetä yhdessä. Sisällöistä ja toimintamalleista on hyvä keskustella avoimesti, erilaisia näkemyksiä kunnioittaen. 

Päivämiehen toiminta-ajatuksen mukaan lehden tehtävä on ”kertoa vanhoillislestadiolaisuudesta ja sen toimintaympäristöstä sekä ottaa rakentavasti kantaa keskeisiin yhteiskunnallisiin ja kirkollisiin kysymyksiin”. Tavoitteena on, että verkkolehti toimisi paperilehden rinnalla niin, että lehdet tukisivat ja vahvistaisivat toisiaan. Lehti pitäytyy kristilliseen arvomaailmaan ja tukee sisällöllään vanhoillislestadiolaista lähetystyötä. Yhä useammat ihmiset viettävät aikaansa internetissä, joten verkkolehden välityksellä – ja kuudella eri kielellä julkaistavien artikkelien myötä – tieto uskostamme on entistä helpommin kenen vain löydettävissä. 

Jotta verkkolehti voi täyttää tehtävänsä ja kehittyä, yhteys toimituksen ja lukijoiden välillä on tärkeää. Oletko jo vieraillut verkkolehdessä? Ensimmäiset palautteet verkkolehden sisällöstä ovat olleet kiinnostuneita ja myönteisiä. Hyviä kehitysehdotuksiakin on lukijoilta tullut. Otamme mielellämme palautetta vastaan edelleenkin.

Julkaistu Päivämiehessä 9.4.2014

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi