Perjantai 6.12.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja." Matt. 20:26-27

Päätöksentekoon liittyy arvovalintoja

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 14.5.2014 00:00 | Päivämies
Tulevan sunnuntain kirkollisena aiheena on ”Taivaan kansalaisena maailmassa”. Aihe pysäyttää miettimään omia arvoja sekä paikkaa ja tilaa tässä maailmassa ja yhteiskunnassa.
Monikulttuurisessa maailmassamme kansainvälinen vuorovaikutus ja tiedonvälitys yhdistävät lähtökohdiltaan hyvinkin erilaisia ihmisiä. Jokainen ihminen on yksilö ja elää sidoksissa ympäröivään maailmaan ja yhteiskuntaan. Kaikilla on oikeus rakentaa yhteiskuntaa omalla elämällään ja osallistumalla myös yhteisten asioiden hoitoon. Jumalan sana neuvoo rakentamaan oman asuinpaikkakuntansa menestystä. Sen vuoksi on hyvä, että löytyy ihmisiä, jotka osallistuvat sekä yhteiskunnalliseen että kirkolliseen päätöksentekoon.

Ihmisten ajattelu ja elämäntapa ovat enenevässä määrin irtautumassa Raamatun opetuksesta. Yhä useammin Raamattua tulkitaan ihmisten tarpeista käsin ja ihmismielipide painaa enemmän kuin Jumalan sana. Maallistumisen keskellä ei ole aina helppoa puhua ja pitää esillä perinteistä raamattunäkemystä. 

Yhteisten asioiden hoitamiseen ja päätöksentekoon liittyy paljon arvovalintoja. Raamatun kestäville arvoille rakentunut elämä tuo siunauksen sekä yksilölle että yhteiskunnalle. Elävä usko synnyttää sydämessä rauhan ja ilon. Sen vuoksi on tärkeää pitää rohkeasti esillä siitä nousevia arvoja. Kun vastuunkantajan elämä rakentuu Raamatun varaan, hän viestii toiminnallaan kristillisistä elämänarvoista ja raamatullisesta ihmiskäsityksestä.

Yhteisten asioiden hoitamisessa tarvitaan myös uskontojen välistä vuoropuhelua. Se on välttämätöntä yhteiskunnassa, jossa eri uskontokuntien kannattajat elävät rinnakkain. Kristittyinä meidän on varottava pitämästä muiden uskontojen edustajia vihollisina ja tahallisesti loukkaamasta heidän pyhinä pitämiään asioita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meidän tulisi tinkiä omista opinkäsityksistämme. Vuoropuhelussa on tärkeää, että molemmat osapuolet tuovat omat näkemyksensä ja niiden perustelut avoimesti esille, mutta ovat samalla valmiit kuuntelemaan toista osapuolta. 

Ihmisen tärkein asia on Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen. Tulevan sunnuntain evankeliumissa Jeesus sanoo seuraajistaan: ”Minun kirkkauteni on tullut julki heissä” (Joh. 17:10). Näin jokainen Jumalan lapsi toimii Jumalan lähettiläänä, valona ja suolana tässä maailmassa, niin työssä ja koulussa kuin kotona ja vapaa-aikana. Erilaisissa tilanteissa Jumalan lapsi saattaa kohdata ihmisiä, jotka haluavat keskustella uskon perusteista. Vielä on lähetystyön aika.

Julkaistu Päivämiehessä 14.5.2014.

Armostas kaikesta kiitoksen kannan

Jaakko Linjaman säveltämää musiikkia – puhuttelevaa ja harvoin kuultua.
Äänite sisältää hengellistä laulumusiikkia ja kuoromusiikkia sekä soitinsävellyksiä uruille, viululle ja pianolle.

25 €

Salla Sivula
Kansi: Silja-Maria Wihersaari

Ketunpojat ja kätköviesti

Kuka on päässyt Ketunpoikien jäljille, ja mitä hän heistä tahtoo? Entä kuka on salaperäinen Anna, joka laittaa viestejä Iidalle? Ketunpojat saavat arvoituksen toisensa jälkeen ratkaistavaksi, kunnes kätköseikkailu saa ratkaisunsa.

15 €

Toim. Kaisa Ikonen

Herra siunatkoon sinua, SRK:n Suviseurat Muhoksella

Muhoksen Suviseurat 2019 yksissä kansissa: monipuolinen neliväriteos palaa suviseurajärjestelyihin sekä erilaisiin suviseuratunnelmiin.

24 €

Toim.: Jouni Hintikka ja Kirsti Nurkkala

Erityisen läheisinä

Kirja erilaisuudesta, elämän ainutlaatuisuudesta ja rikkaudesta: teoksessa puheenvuoron saavat erityislapset, heidän läheisensä sekä aiheen parissa työskentelevät ammattilaiset.

25 €

Ari-Pekka Palola

Myrskyjen keskellä

SRK:n historian kolmas osa kuvaa vaiherikasta ajanjaksoa 1962–1980.

48 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi