Sunnuntai 24.2.2019
"
Jeesus sanoi: "Hyvään maahan pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuultuaan pysyvät siinä puhtain ja ehein sydämin ja kestävinä tuottavat satoa." Luuk. 8:15

Radio tuo seurat kotiin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.5.2014 00:00 | Päivämies
Suviseuraradiota on toimitettu kahdenkymmenen vuoden ajan. Tornion suviseuroissa vuonna 1994 seurat kuuluivat ensimmäisen kerran lähimaakuntien alueella suorana lähetyksenä.
Myöhemmin suviseuraradion toiminta on kehittynyt ja laajentunut. Tulevana kesänä se on kuultavissa lähes koko maamme alueella. Sen taajuusalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Internet-yhteyden välityksellä seurat löytävät kaukaisimmatkin kuuntelijat eri puolilla maailmaa. Se antaa hyvät mahdollisuudet kristillisyytemme lähetystyölle.

Viime vuonna suviseuraradion toimintaa laajennettiin ja sitä alettiin kutsua kesäseuraradioksi. Kesäseuraradion lähetyksiä toimitetaan koko heinäkuun ajan. Sen ohjelma painottuu seurapuheiden välittämiseen suviseuroista ja maakunnallisista opistoseuroista. Puheiden väliajoilla on ohjelmaa vanhoillislestadiolaisuudesta. Ne taustoittavat uskoamme ja sen sävyttämää elämää. Omakohtaiset kokemukset avaavat näköalaa siihen, mihin usko perustuu, mitä usko merkitsee ja miten se näkyy elämässä. 

Suurten seurojen välisinä päivinä kesäseuraradion lähetykset sisältävät eri vuosikymmeniltä kerättyjä arkistosaarnoja. Vaikka niissä palvelevat puhujat ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen, heidän saarnoissaan kuuluu vielä kutsuva, Hyvän Paimenen ääni. Seurakansan laulamat Siionin laulut ja virret voivat tuoda rakkaita muistikuvia seuratilaisuuksista jopa vuosikymmenten takaa. 

Radion välittämät seurat ovat löytäneet paikkansa. Muuttuvan maailman ja elämän monenlaisten kysymysten keskellä ihmiset kaipaavat jotain pysyvää ja kestävää, johon voi tarttua ja turvautua. Monen rauhanyhdistyksen seuroja voi kuunnella paikallisradion tai internetin välityksellä sunnuntaisin läpi vuoden. Lähetyksillä on ollut paljon kuuntelijoita, ja niiden toivotaan jatkuvan.

Radion välittämä seurapuhekin etsii lopulta yksittäistä kuuntelijaa. Se kutsuu parannukseen ja omakohtaiseen uskonkilvoitukseen ja tuo evankeliumin lohdutusta sille, joka ei pääse seuroihin. Yksinkertainen julistus siitä, kuinka syntinen ihminen voi löytää armollisen Jumalan, on Jeesuksen seuraajien perustehtävä. Sitä sanomaa kesäseuraradio välittää, ja sen toivoisi välittyvän mahdollisimman moneen kotiin.

Julkaistu Päivämiehessä 28.5.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi