Maanantai 24.9.2018
"
Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. Ps. 119:105

Radio tuo seurat kotiin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.5.2014 00:00 | Päivämies
Suviseuraradiota on toimitettu kahdenkymmenen vuoden ajan. Tornion suviseuroissa vuonna 1994 seurat kuuluivat ensimmäisen kerran lähimaakuntien alueella suorana lähetyksenä.
Myöhemmin suviseuraradion toiminta on kehittynyt ja laajentunut. Tulevana kesänä se on kuultavissa lähes koko maamme alueella. Sen taajuusalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Internet-yhteyden välityksellä seurat löytävät kaukaisimmatkin kuuntelijat eri puolilla maailmaa. Se antaa hyvät mahdollisuudet kristillisyytemme lähetystyölle.

Viime vuonna suviseuraradion toimintaa laajennettiin ja sitä alettiin kutsua kesäseuraradioksi. Kesäseuraradion lähetyksiä toimitetaan koko heinäkuun ajan. Sen ohjelma painottuu seurapuheiden välittämiseen suviseuroista ja maakunnallisista opistoseuroista. Puheiden väliajoilla on ohjelmaa vanhoillislestadiolaisuudesta. Ne taustoittavat uskoamme ja sen sävyttämää elämää. Omakohtaiset kokemukset avaavat näköalaa siihen, mihin usko perustuu, mitä usko merkitsee ja miten se näkyy elämässä. 

Suurten seurojen välisinä päivinä kesäseuraradion lähetykset sisältävät eri vuosikymmeniltä kerättyjä arkistosaarnoja. Vaikka niissä palvelevat puhujat ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen, heidän saarnoissaan kuuluu vielä kutsuva, Hyvän Paimenen ääni. Seurakansan laulamat Siionin laulut ja virret voivat tuoda rakkaita muistikuvia seuratilaisuuksista jopa vuosikymmenten takaa. 

Radion välittämät seurat ovat löytäneet paikkansa. Muuttuvan maailman ja elämän monenlaisten kysymysten keskellä ihmiset kaipaavat jotain pysyvää ja kestävää, johon voi tarttua ja turvautua. Monen rauhanyhdistyksen seuroja voi kuunnella paikallisradion tai internetin välityksellä sunnuntaisin läpi vuoden. Lähetyksillä on ollut paljon kuuntelijoita, ja niiden toivotaan jatkuvan.

Radion välittämä seurapuhekin etsii lopulta yksittäistä kuuntelijaa. Se kutsuu parannukseen ja omakohtaiseen uskonkilvoitukseen ja tuo evankeliumin lohdutusta sille, joka ei pääse seuroihin. Yksinkertainen julistus siitä, kuinka syntinen ihminen voi löytää armollisen Jumalan, on Jeesuksen seuraajien perustehtävä. Sitä sanomaa kesäseuraradio välittää, ja sen toivoisi välittyvän mahdollisimman moneen kotiin.

Julkaistu Päivämiehessä 28.5.2014.

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi