Sunnuntai 18.8.2019
"
Jeesus sanoi: "Hankkikaa väärällä rikkaudella ystäviä, jotka ottavat teidät iäisiin asuntoihin, kun tuota rikkautta ei enää ole." Luuk. 16:9

Radio tuo seurat kotiin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.5.2014 00:00 | Päivämies
Suviseuraradiota on toimitettu kahdenkymmenen vuoden ajan. Tornion suviseuroissa vuonna 1994 seurat kuuluivat ensimmäisen kerran lähimaakuntien alueella suorana lähetyksenä.
Myöhemmin suviseuraradion toiminta on kehittynyt ja laajentunut. Tulevana kesänä se on kuultavissa lähes koko maamme alueella. Sen taajuusalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Internet-yhteyden välityksellä seurat löytävät kaukaisimmatkin kuuntelijat eri puolilla maailmaa. Se antaa hyvät mahdollisuudet kristillisyytemme lähetystyölle.

Viime vuonna suviseuraradion toimintaa laajennettiin ja sitä alettiin kutsua kesäseuraradioksi. Kesäseuraradion lähetyksiä toimitetaan koko heinäkuun ajan. Sen ohjelma painottuu seurapuheiden välittämiseen suviseuroista ja maakunnallisista opistoseuroista. Puheiden väliajoilla on ohjelmaa vanhoillislestadiolaisuudesta. Ne taustoittavat uskoamme ja sen sävyttämää elämää. Omakohtaiset kokemukset avaavat näköalaa siihen, mihin usko perustuu, mitä usko merkitsee ja miten se näkyy elämässä. 

Suurten seurojen välisinä päivinä kesäseuraradion lähetykset sisältävät eri vuosikymmeniltä kerättyjä arkistosaarnoja. Vaikka niissä palvelevat puhujat ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen, heidän saarnoissaan kuuluu vielä kutsuva, Hyvän Paimenen ääni. Seurakansan laulamat Siionin laulut ja virret voivat tuoda rakkaita muistikuvia seuratilaisuuksista jopa vuosikymmenten takaa. 

Radion välittämät seurat ovat löytäneet paikkansa. Muuttuvan maailman ja elämän monenlaisten kysymysten keskellä ihmiset kaipaavat jotain pysyvää ja kestävää, johon voi tarttua ja turvautua. Monen rauhanyhdistyksen seuroja voi kuunnella paikallisradion tai internetin välityksellä sunnuntaisin läpi vuoden. Lähetyksillä on ollut paljon kuuntelijoita, ja niiden toivotaan jatkuvan.

Radion välittämä seurapuhekin etsii lopulta yksittäistä kuuntelijaa. Se kutsuu parannukseen ja omakohtaiseen uskonkilvoitukseen ja tuo evankeliumin lohdutusta sille, joka ei pääse seuroihin. Yksinkertainen julistus siitä, kuinka syntinen ihminen voi löytää armollisen Jumalan, on Jeesuksen seuraajien perustehtävä. Sitä sanomaa kesäseuraradio välittää, ja sen toivoisi välittyvän mahdollisimman moneen kotiin.

Julkaistu Päivämiehessä 28.5.2014.

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi