Keskiviikko 24.4.2019
"
Jeesus tuli, otti leivän ja antoi heille, samoin hän antoi kalaa. Tämä oli jo kolmas kerta, kun Jeesus kuolleista noustuaan ilmestyi opetuslapsilleen. Joh. 21:13-14

Radio tuo seurat kotiin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 28.5.2014 00:00 | Päivämies
Suviseuraradiota on toimitettu kahdenkymmenen vuoden ajan. Tornion suviseuroissa vuonna 1994 seurat kuuluivat ensimmäisen kerran lähimaakuntien alueella suorana lähetyksenä.
Myöhemmin suviseuraradion toiminta on kehittynyt ja laajentunut. Tulevana kesänä se on kuultavissa lähes koko maamme alueella. Sen taajuusalueella asuu 4,7 miljoonaa suomalaista. Internet-yhteyden välityksellä seurat löytävät kaukaisimmatkin kuuntelijat eri puolilla maailmaa. Se antaa hyvät mahdollisuudet kristillisyytemme lähetystyölle.

Viime vuonna suviseuraradion toimintaa laajennettiin ja sitä alettiin kutsua kesäseuraradioksi. Kesäseuraradion lähetyksiä toimitetaan koko heinäkuun ajan. Sen ohjelma painottuu seurapuheiden välittämiseen suviseuroista ja maakunnallisista opistoseuroista. Puheiden väliajoilla on ohjelmaa vanhoillislestadiolaisuudesta. Ne taustoittavat uskoamme ja sen sävyttämää elämää. Omakohtaiset kokemukset avaavat näköalaa siihen, mihin usko perustuu, mitä usko merkitsee ja miten se näkyy elämässä. 

Suurten seurojen välisinä päivinä kesäseuraradion lähetykset sisältävät eri vuosikymmeniltä kerättyjä arkistosaarnoja. Vaikka niissä palvelevat puhujat ovat jo siirtyneet ajasta ikuisuuteen, heidän saarnoissaan kuuluu vielä kutsuva, Hyvän Paimenen ääni. Seurakansan laulamat Siionin laulut ja virret voivat tuoda rakkaita muistikuvia seuratilaisuuksista jopa vuosikymmenten takaa. 

Radion välittämät seurat ovat löytäneet paikkansa. Muuttuvan maailman ja elämän monenlaisten kysymysten keskellä ihmiset kaipaavat jotain pysyvää ja kestävää, johon voi tarttua ja turvautua. Monen rauhanyhdistyksen seuroja voi kuunnella paikallisradion tai internetin välityksellä sunnuntaisin läpi vuoden. Lähetyksillä on ollut paljon kuuntelijoita, ja niiden toivotaan jatkuvan.

Radion välittämä seurapuhekin etsii lopulta yksittäistä kuuntelijaa. Se kutsuu parannukseen ja omakohtaiseen uskonkilvoitukseen ja tuo evankeliumin lohdutusta sille, joka ei pääse seuroihin. Yksinkertainen julistus siitä, kuinka syntinen ihminen voi löytää armollisen Jumalan, on Jeesuksen seuraajien perustehtävä. Sitä sanomaa kesäseuraradio välittää, ja sen toivoisi välittyvän mahdollisimman moneen kotiin.

Julkaistu Päivämiehessä 28.5.2014.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi