Maanantai 19.11.2018
"
Me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee. 2 Piet. 3:13

Tervetuloa SRK:n suviseuroihin Pyhäjoelle

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 4.6.2014 00:00 | Päivämies
Henkiset, moraaliset ja hengelliset arvot ovat joutuneet maassamme viime vuosina laajalti puntariin. Kevään kuluessa on käyty keskustelua uskonnollisten tilaisuuksien ja kristillisen kasvatuksen asemasta yhteiskunnassa sekä kirkon ja valtion suhteista. Se, että valtio on uskonnollisesti neutraali, näyttää johtavan vähemmistön toivomiin ratkaisuihin: kevätjuhlassa suvivirsi saattoi jäädä pois, vaikka enemmistö olisi halunnut laulaa sen.
Luterilaisen kirkon ja muiden uskonnollisten yhteisöjen asema yhteiskunnassamme heikkenee. Raamatun ja kristillisen uskonsisällön tuntemus ohenee ohenemistaan. Maallistuminen, monikulttuurisuuden kasvu ja moraalin rapautuminen murentavat luterilaista kulttuuriperintöä ja jopa perinteistä kansallista identiteettiämme.

Vanhoillislestadiolaiset kristityt kokevat sekä yksilöinä että perheinä yhä useammin uskonsa ja siitä nousevan ajattelunsa ja elämäntapansa poikkeavan yhteiskunnassa ja kirkossa vallitsevista. Sen johdosta koetaan syvää tarvetta saada rohkaisua ja voimaa Jumalan sanasta sekä tarvetta juurtua siihen varjeltuakseen Jumalan lapsena. Jumalan sanan ääressä on hyvä yhdessä hiljentyä ja rakentua yhteisessä uskossa.

Vanhoillislestadiolaisuuden keskusjärjestö, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys (SRK), saavuttaa tänä kesänä 100 vuoden iän. Keskusjärjestön ja paikallisten rauhanyhdistysten perustehtävänä on niiden sääntöjen mukaan ”herättää ja elvyttää kristillistä uskonelämää”. Tässä tarkoituksessa järjestetään seuroja Raamatun ja evankelisluterilaisen uskon, tunnustuksen ja opin pohjalta sekä kotimaassa että ulkomailla. Viime vuonna ulkolähetystyötä tehtiin 17 maassa. Näiden maiden lippurivistö kertoo suviseuroissa vuosittain omalta osaltaan elämänliikkeen kansainvälisyydestä.

SRK perustettiin vuonna 1914 Oulaisissa. Sen johdosta suviseurat ovat tänä kesänä Pyhäjoella 27.–30. kesäkuuta, ja vastuullisena järjestäjänä on Oulaisten Rauhanyhdistys ry. Kolmen viikon kuluttua meitä kutsutaan Jumalan sanan ääreen. Suviseurojen tunnuksena ovat jouluevankeliumin sanat: ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” (Luuk. 2:10).

Ilo kumpuaa joulun sanomasta. Jeesus Kristus tuli ihmiseksi ”meidän ja meidän pelastuksemme tähden”. Hän on ollut Betlehemin lapsi, mutta myös Golgatan kärsivä Vapahtaja ja kalliohaudan ylösnoussut Herra. Hänen sovintotekonsa ja -kuolemansa tähden meillä on armo ja anteeksiantamuksen valtakunta.

Evankeliumin hyvä sanoma kutsuu meitä hiljentymään suviseuroissa sanan kuuloon, jotta ”saisimme laupeuden ja löytäisimme armon avuksemme oikeaan aikaan” (Hepr. 4:16). On onnellista, kun kuulijoina saamme löytää itsemme ja omat kysymyksemme Jumalan sanan alla sekä iloita Jumalan armon evankeliumista. Sen johdosta me rukoilemme taivaallisen Isämme siunausta suviseuroille.

SRK:n johtokunnan puolesta toivotan kaikki Pyhäjoen suviseuroihin saapuvat lämpimästi tervetulleiksi.

Olavi Voittonen
SRK:n johtokunnan puheenjohtaja

Julkaistu Päivämiehessä 4.6.2014.
 

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi