Lauantai 23.2.2019
"
Sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan. Ps. 18:3

Suviseurat on ilon juhla

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 25.6.2014 08:06 | Päivämies
Sydämen halu kuulla Jumalan sanaa kokoaa Jumalan lapset yhteen vuodesta toiseen. Usein jo seurojen odotus ja valmistautuminen tähän juhlaan ovat arkisen elämän keskellä ilon lähteinä. 
Suviseurojen tunnus ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” lupaa paljon. Ajassamme monet ihmiset etsivät elämäänsä iloa löytämättä sitä. Viihde ja huvi jättävät sydämen tyhjäksi. Ihminen, joka on etsinyt niistä iloa ja sisältöä elämäänsä, huomaa usein sydämessään vain yhä suuremman kivun ja kaipauksen.

Raamattu kertoo, että ihminen löytää suurimman mahdollisen ilon, kun hän saa uskoa evankeliumin, anteeksiantamuksen vapauttavan sanoman. Evankeliumi on suviseurojen tärkein viesti. Suviseuroissa kutsutaan etsivää ihmistä Jumalan valtakuntaan, jossa sydän saa omistaa anteeksiantamuksen ilon, rauhan ja vapauden.

Suviseurojen talkootyö on koonnut kevään ja alkukesän aikana alueen asukkaita kokemaan yhdessä tekemisen iloa. Vanhanajan talkoohenki voi syttyä edelleen silloin, kun tekemisellä on yhteinen ja innostava tavoite.

Peltoaukealla kevään tuulet ovat saaneet talkooväen monesti palelemaan, mutta lämmin huumori ja työnilo ovat palkinneet. Vaativa ja mittava hanke on kulkenut aikatauluista edellä. Työtä on tehty hyvällä mielellä.

Suviseurat järjestetään joka vuosi eri seudulla ja paikkakunnalla. Valmistelu ja järjestelijöiden monet yhteydet alueen sidosryhmiin ja väestöön antavat paikallisille kuvaa ja käsitystä uskovaisten joukosta.

Myönteinen yhteistyön ilmapiiri on leimannut alusta alkaen Pyhäjoen suviseurojen järjestämistä. Monet ovat kertoneet tulevansa ensi kertaa vierailemaan suviseuroissa. Näin myös toiminta ennen suviseuroja on lähetystyötä, ihmisten kutsumista sanan kuuloon. Suviseuroissa on myös mahdollisuus muodostaa näkemänsä, kuulemansa ja kokemansa perusteella oma ja itsenäinen mielipide Jumalan lapsista ja heidän uskostaan.

Suviseurat kokoavat yhteen kymmeniätuhansia erilaisia ihmisiä kymmenistä maista. Värikäs joukko vaeltaa seuratelttaan, seuraravintolaan, kioskille tai asuntovaunulle kohdaten tuttavia, keskustellen ja nauttien seuratunnelmasta. Seuroissa jaetaan kuulumisia, kuormia, iloja ja suruja. Yhteinen usko ja vertaistuki antavat voimaa ja iloa.

Kaikkien näkyvien asioiden kuten talkootyön, väkimäärän, ruuan menekin ja ystävätapaamisten edelle suviseuraviestinnässä halutaan nostaa esiin sanan kuulemisen merkitys. Usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta (Room. 10:17).

Suviseurojen saarnat perustuvat Raamattuun. Pyhä Henki avaa Jumalan sanaa niin puhujalle kuin kuulijalle. Pyydämme Jumalan siunausta ja varjelusta alkaville seuroille ja seuravieraille. Kaikki ovat tervetulleita suviseuroihin!

Julkaistu Päivämiehessä 26.6.2014.
 

Tunnisteet:


suviseurat

Lisää aiheesta:

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi