Perjantai 21.9.2018
"
Herra, neuvo minulle tiesi, että noudattaisin sinun totuuttasi. Ps. 86:11

Suviseurat on ilon juhla

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 25.6.2014 08:06 | Päivämies
Sydämen halu kuulla Jumalan sanaa kokoaa Jumalan lapset yhteen vuodesta toiseen. Usein jo seurojen odotus ja valmistautuminen tähän juhlaan ovat arkisen elämän keskellä ilon lähteinä. 
Suviseurojen tunnus ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” lupaa paljon. Ajassamme monet ihmiset etsivät elämäänsä iloa löytämättä sitä. Viihde ja huvi jättävät sydämen tyhjäksi. Ihminen, joka on etsinyt niistä iloa ja sisältöä elämäänsä, huomaa usein sydämessään vain yhä suuremman kivun ja kaipauksen.

Raamattu kertoo, että ihminen löytää suurimman mahdollisen ilon, kun hän saa uskoa evankeliumin, anteeksiantamuksen vapauttavan sanoman. Evankeliumi on suviseurojen tärkein viesti. Suviseuroissa kutsutaan etsivää ihmistä Jumalan valtakuntaan, jossa sydän saa omistaa anteeksiantamuksen ilon, rauhan ja vapauden.

Suviseurojen talkootyö on koonnut kevään ja alkukesän aikana alueen asukkaita kokemaan yhdessä tekemisen iloa. Vanhanajan talkoohenki voi syttyä edelleen silloin, kun tekemisellä on yhteinen ja innostava tavoite.

Peltoaukealla kevään tuulet ovat saaneet talkooväen monesti palelemaan, mutta lämmin huumori ja työnilo ovat palkinneet. Vaativa ja mittava hanke on kulkenut aikatauluista edellä. Työtä on tehty hyvällä mielellä.

Suviseurat järjestetään joka vuosi eri seudulla ja paikkakunnalla. Valmistelu ja järjestelijöiden monet yhteydet alueen sidosryhmiin ja väestöön antavat paikallisille kuvaa ja käsitystä uskovaisten joukosta.

Myönteinen yhteistyön ilmapiiri on leimannut alusta alkaen Pyhäjoen suviseurojen järjestämistä. Monet ovat kertoneet tulevansa ensi kertaa vierailemaan suviseuroissa. Näin myös toiminta ennen suviseuroja on lähetystyötä, ihmisten kutsumista sanan kuuloon. Suviseuroissa on myös mahdollisuus muodostaa näkemänsä, kuulemansa ja kokemansa perusteella oma ja itsenäinen mielipide Jumalan lapsista ja heidän uskostaan.

Suviseurat kokoavat yhteen kymmeniätuhansia erilaisia ihmisiä kymmenistä maista. Värikäs joukko vaeltaa seuratelttaan, seuraravintolaan, kioskille tai asuntovaunulle kohdaten tuttavia, keskustellen ja nauttien seuratunnelmasta. Seuroissa jaetaan kuulumisia, kuormia, iloja ja suruja. Yhteinen usko ja vertaistuki antavat voimaa ja iloa.

Kaikkien näkyvien asioiden kuten talkootyön, väkimäärän, ruuan menekin ja ystävätapaamisten edelle suviseuraviestinnässä halutaan nostaa esiin sanan kuulemisen merkitys. Usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta (Room. 10:17).

Suviseurojen saarnat perustuvat Raamattuun. Pyhä Henki avaa Jumalan sanaa niin puhujalle kuin kuulijalle. Pyydämme Jumalan siunausta ja varjelusta alkaville seuroille ja seuravieraille. Kaikki ovat tervetulleita suviseuroihin!

Julkaistu Päivämiehessä 26.6.2014.
 

Tunnisteet:


suviseurat

Lisää aiheesta:


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi