Torstai 19.9.2019
"
Jeesus sanoo: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Matt. 7:12

Suviseurat on ilon juhla

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 25.6.2014 08:06 | Päivämies
Sydämen halu kuulla Jumalan sanaa kokoaa Jumalan lapset yhteen vuodesta toiseen. Usein jo seurojen odotus ja valmistautuminen tähän juhlaan ovat arkisen elämän keskellä ilon lähteinä. 
Suviseurojen tunnus ”Minä ilmoitan teille suuren ilon” lupaa paljon. Ajassamme monet ihmiset etsivät elämäänsä iloa löytämättä sitä. Viihde ja huvi jättävät sydämen tyhjäksi. Ihminen, joka on etsinyt niistä iloa ja sisältöä elämäänsä, huomaa usein sydämessään vain yhä suuremman kivun ja kaipauksen.

Raamattu kertoo, että ihminen löytää suurimman mahdollisen ilon, kun hän saa uskoa evankeliumin, anteeksiantamuksen vapauttavan sanoman. Evankeliumi on suviseurojen tärkein viesti. Suviseuroissa kutsutaan etsivää ihmistä Jumalan valtakuntaan, jossa sydän saa omistaa anteeksiantamuksen ilon, rauhan ja vapauden.

Suviseurojen talkootyö on koonnut kevään ja alkukesän aikana alueen asukkaita kokemaan yhdessä tekemisen iloa. Vanhanajan talkoohenki voi syttyä edelleen silloin, kun tekemisellä on yhteinen ja innostava tavoite.

Peltoaukealla kevään tuulet ovat saaneet talkooväen monesti palelemaan, mutta lämmin huumori ja työnilo ovat palkinneet. Vaativa ja mittava hanke on kulkenut aikatauluista edellä. Työtä on tehty hyvällä mielellä.

Suviseurat järjestetään joka vuosi eri seudulla ja paikkakunnalla. Valmistelu ja järjestelijöiden monet yhteydet alueen sidosryhmiin ja väestöön antavat paikallisille kuvaa ja käsitystä uskovaisten joukosta.

Myönteinen yhteistyön ilmapiiri on leimannut alusta alkaen Pyhäjoen suviseurojen järjestämistä. Monet ovat kertoneet tulevansa ensi kertaa vierailemaan suviseuroissa. Näin myös toiminta ennen suviseuroja on lähetystyötä, ihmisten kutsumista sanan kuuloon. Suviseuroissa on myös mahdollisuus muodostaa näkemänsä, kuulemansa ja kokemansa perusteella oma ja itsenäinen mielipide Jumalan lapsista ja heidän uskostaan.

Suviseurat kokoavat yhteen kymmeniätuhansia erilaisia ihmisiä kymmenistä maista. Värikäs joukko vaeltaa seuratelttaan, seuraravintolaan, kioskille tai asuntovaunulle kohdaten tuttavia, keskustellen ja nauttien seuratunnelmasta. Seuroissa jaetaan kuulumisia, kuormia, iloja ja suruja. Yhteinen usko ja vertaistuki antavat voimaa ja iloa.

Kaikkien näkyvien asioiden kuten talkootyön, väkimäärän, ruuan menekin ja ystävätapaamisten edelle suviseuraviestinnässä halutaan nostaa esiin sanan kuulemisen merkitys. Usko syntyy kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta (Room. 10:17).

Suviseurojen saarnat perustuvat Raamattuun. Pyhä Henki avaa Jumalan sanaa niin puhujalle kuin kuulijalle. Pyydämme Jumalan siunausta ja varjelusta alkaville seuroille ja seuravieraille. Kaikki ovat tervetulleita suviseuroihin!

Julkaistu Päivämiehessä 26.6.2014.
 

Tunnisteet:


suviseurat

Lisää aiheesta:

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi