Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Ilosanoma kaikui kirkkaana suviseuroissa

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 9.7.2014 00:00 | Päivämies
Tässä lehdessä palataan Pyhäjoen suviseuroihin. Seura­puheissa ilosanoma Vapahtajasta Jeesuksesta Kristuksesta kaikui kirkkaana ja evankeliumi vahvisti uskoa ja luottamusta Jumalan lupauksiin. Monet seuravieraat palasivat Pyhäjoelta kotiin paimenten tavoin kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä he olivat seuroissa kuulleet ja nähneet.
Suviseurojen yhteydessä pidetyssä SRK:n tiedotustilaisuudessa kannettiin huolta yhteiskunnassamme esillä olleista ajatuksista, jotka kaventaisivat evankeliumin työn ja uskomisen vapautta. Perustuslakimme mukaan jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Siihen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, ilmaista vakaumus sekä oikeus kuulua uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Tiedotustilaisuudessa keskusteltiin myös naisen asemasta vanhoillislestadiolaisuudessa sekä kristillisestä avioliittokäsityksestä. Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, mieheksi ja naiseksi. Nainen ja mies ovat tasa-arvoisia ja -vertaisia, mutta erilaisia. Avioliitto perustuu Jumalan sanaan ja syntyy kahden ihmisen, miehen ja naisen, rakkaudesta ja kiintymyksestä. Puheenvuorossa todettiin, että avioliiton hyveitä ovat keskinäinen kunnioi­tus, uskollisuus ja jatkuvuus.

Suviseurojen yhteydessä pidetyn puhujien ja seura­kuntavanhinten kokouksen aiheena oli Jumalan seurakunta. Siellä todettiin, että maan päällä on Jumalan seurakunta, josta kutsutaan ihmisiä Jumalan armon osallisuuteen, hänen valtakuntaansa. Jumalan valtakunnan olemus on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Tämä ilo näkyi monen seuravieraan kasvoilta.

Yppärin pelloilla seuravieraat tapasivat toisiaan ja vaihtoivat kuulumisiaan. Ystävien keskusteluhetket antoivat rohkaisua elämään ja tulevaisuuteen. Suuren ihmismassan keskellä oli myös ihmisiä, jotka rukoilivat ystävää ja keskustelukumppania.

Sanankuulijoiden joukossa oli heitäkin, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet paikan päälle. Internetin välityksellä suviseuroja seurasi enimmillään noin 25 000 henkilöä. Lukuisat ihmiset pääsivät seuratunnelmaan ja sanankuuloon Kesäseuraradioa kuuntelemalla. Jumalan sana rohkaisi erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamaan Jumalan apuun ja huolenpitoon.

Seurapuheissa kehotettiin kohtaamaan toisemme armollisesti ja kantamaan toistemme kuormaa. Jumalan seurakunta on toisiaan kantavien ja muistavien joukko. Lukuisten esirukousten aiheena lähtivät pyynnöt Jumalan puoleen, että hän siunaisi ja varjelisi elämän vaikeuk­sien keskellä olevia, rohkaisisi uskon kilvoituksessa kamppailevia ja kutsuisi epäuskoisia ihmisiä valtakuntaansa.

Julkaistu Päivämiehessä 9.7.2014.

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi