Perjantai 26.4.2019
"
Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Ps. 40:6

Ilosanoma kaikui kirkkaana suviseuroissa

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 9.7.2014 00:00 | Päivämies
Tässä lehdessä palataan Pyhäjoen suviseuroihin. Seura­puheissa ilosanoma Vapahtajasta Jeesuksesta Kristuksesta kaikui kirkkaana ja evankeliumi vahvisti uskoa ja luottamusta Jumalan lupauksiin. Monet seuravieraat palasivat Pyhäjoelta kotiin paimenten tavoin kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä he olivat seuroissa kuulleet ja nähneet.
Suviseurojen yhteydessä pidetyssä SRK:n tiedotustilaisuudessa kannettiin huolta yhteiskunnassamme esillä olleista ajatuksista, jotka kaventaisivat evankeliumin työn ja uskomisen vapautta. Perustuslakimme mukaan jokaisella on uskonnon ja omantunnon vapaus. Siihen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, ilmaista vakaumus sekä oikeus kuulua uskonnolliseen yhdyskuntaan.

Tiedotustilaisuudessa keskusteltiin myös naisen asemasta vanhoillislestadiolaisuudessa sekä kristillisestä avioliittokäsityksestä. Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, mieheksi ja naiseksi. Nainen ja mies ovat tasa-arvoisia ja -vertaisia, mutta erilaisia. Avioliitto perustuu Jumalan sanaan ja syntyy kahden ihmisen, miehen ja naisen, rakkaudesta ja kiintymyksestä. Puheenvuorossa todettiin, että avioliiton hyveitä ovat keskinäinen kunnioi­tus, uskollisuus ja jatkuvuus.

Suviseurojen yhteydessä pidetyn puhujien ja seura­kuntavanhinten kokouksen aiheena oli Jumalan seurakunta. Siellä todettiin, että maan päällä on Jumalan seurakunta, josta kutsutaan ihmisiä Jumalan armon osallisuuteen, hänen valtakuntaansa. Jumalan valtakunnan olemus on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Tämä ilo näkyi monen seuravieraan kasvoilta.

Yppärin pelloilla seuravieraat tapasivat toisiaan ja vaihtoivat kuulumisiaan. Ystävien keskusteluhetket antoivat rohkaisua elämään ja tulevaisuuteen. Suuren ihmismassan keskellä oli myös ihmisiä, jotka rukoilivat ystävää ja keskustelukumppania.

Sanankuulijoiden joukossa oli heitäkin, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet paikan päälle. Internetin välityksellä suviseuroja seurasi enimmillään noin 25 000 henkilöä. Lukuisat ihmiset pääsivät seuratunnelmaan ja sanankuuloon Kesäseuraradioa kuuntelemalla. Jumalan sana rohkaisi erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamaan Jumalan apuun ja huolenpitoon.

Seurapuheissa kehotettiin kohtaamaan toisemme armollisesti ja kantamaan toistemme kuormaa. Jumalan seurakunta on toisiaan kantavien ja muistavien joukko. Lukuisten esirukousten aiheena lähtivät pyynnöt Jumalan puoleen, että hän siunaisi ja varjelisi elämän vaikeuk­sien keskellä olevia, rohkaisisi uskon kilvoituksessa kamppailevia ja kutsuisi epäuskoisia ihmisiä valtakuntaansa.

Julkaistu Päivämiehessä 9.7.2014.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi