Maanantai 18.2.2019
"
Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi. Minä laulan kiitosta Herralle, hän pitää minusta huolen. Ps. 13:6

​Maailmassa, mutta ei maailmasta

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 23.7.2014 00:00 | Päivämies
Internetistä löytyy nopeasti tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja asioista eripuolilta maailmaa. Liikkuminen maasta toiseen on lisännyt myös kulttuurien ja elämäntapojen tuntemusta. Monikulttuurisessa maailmassa kansainvälinen vuorovaikutus ja tiedonvälitys yhdistävät lähtökohdiltaan hyvinkin erilaisia ihmisiä toisiinsa. Vieras kulttuuri ja siihen liittyvät tavat voivat herättää ennakkoluuloja ja varauksellisuutta, mutta myös kiinnostusta.
Erilaiseen kulttuuriin tutustuminen on avartavaa ja usein myös opettavaista. Vaikka olemme luonteeltamme, ihonväriltämme, uskonnoltamme tai kulttuuriltamme erilaisia, meillä kaikilla on sama ihmisarvo ja samanlaiset inhimilliset kokemukset. Sen vuoksi ystävällinen kohtaaminen ja rakkauden osoittaminen kaikkia ihmisiä kohtaan on arvokasta, ja siihen Jumalan sanakin meitä kehottaa.

Kansainvälisyys ja lisääntynyt matkustaminen ovat avanneet mahdollisuuksia myös evankeliumin työlle. Keskustelut ihmisten kanssa vieraassa ympäristössä ja kulttuurissa ovat voineet johtaa elämän tärkeimpien kysymysten pohtimiseen. Toisinaan keskusteluissa on ilmennyt, että keskustelukumppani on etsinyt rauhaa sielulleen, ja halunnut uskoa syntinsä anteeksi.

Lähetyskäskyssään Jeesus kehottaa hänen omiansa menemään kaikkeen maailmaan julistamaan parannusta ja syntien anteeksiantamusta (Matt. 28:19–20). Kuluvan kesän aikana olemme saaneet kuulla evankeliumin sanomaa isoista seuroista eri paikkakunnilta ja eri maista. Seurasaarnoissa on kirkastettu uskon lahjaa ja Jumalan valtakuntaa eri kielillä. Viestimet ovat välittäneet saarnat kaukaisiinkin maihin.

Uskovaiset ihmiset ovat Kristuksen eläviä lähetyskirjoja (2. Kor. 3:2–3). Meitä kehotetaan palvelemaan uskollisesti Jumalan valtakunnan työssä ­(Matt. 25:14–30). Erilaisuuden hyväksyminen ei tarkoita synnin ja sopimattoman elämän hyväksymistä. Meitä opetetaan suhtautumaan ystävällisesti lähimmäisiimme, vaikka heidän valintansa eivät nousisikaan elävän uskon pohjalta.

Raamattuun on kirjoitettu siitä, ettemme voi rakastaa sellaista, mikä vie eroon Jumalasta. Johannes kirjoittaa kirjeessään: ”Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti.” ­(1. Joh. 2:15–17.)

Uskovaisia yhdistää lahjana saatu samankaltainen usko ja Kristuksen rakkaus. Olemme keskenämme erilaisia ja saatamme asua kaukanakin toisiamme, mutta olemme saman kodin lapsia, Jumalan valtakunnan kansalaisia. Kun uskovainen ihminen elää niin kuin uskoo, hän välittää viestiä Jumalan valtakunnasta ja Jumalan rakkaudesta. Tämä yhteys ja rakkaus on välillä koetuksella, kun elämme taistelevassa seurakunnassa inhimillisinä ihmisinä. Sen vuoksi on aina ajankohtaista muistuttaa Jumalan lapsia keskinäisen rakkauden vaalimisesta.

Julkaistu Päivämiehessä 23.7.2014.

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi