Keskiviikko 21.11.2018
"
Te tiedätte itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä. Emme siis saa nukkua niin kuin muut, vaan meidän on valvottava ja pysyttävä raittiina. 1 Tess. 5:2,6

​Käyttäytymisemme heijastaa meille tärkeitä arvoja

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 30.7.2014 00:00 | Päivämies
Ihmistä ja ihmisarvoa kunnioittava arvomaailma rakentuu siitä, että näemme jokaisen ihmisen Jumalan luomana lahjana ja samanarvoisena. Arvomme ilmenevät siinä, miten suhtaudumme elämän lahjaan ja millä tavalla huomioimme ja kohtelemme läheisiä ihmisiä.
Jumala on rakkaudessaan luonut jokaisen ihmisen ja antanut hänelle elämän. Ihminen luotiin Jumalan kuvaksi. Hän sai tehtäväkseen välittää eteenpäin Jumalan rakkautta. Jumala loi ihmisen viljelemään ja varjelemaan ja näin suojelemaan Jumalan luomaa elämää. Tätä tehtävää voimme hoitaa siinä paikassa, jonka Jumala on meille osoittanut.

Läheisin ihmissuhde muodostuu avioliitossa, jonka Jumala asetti luomistyönsä yhteydessä. Avioliitto muodostuu kahden ihmisen, miehen ja naisen, rakkaudesta ja kiintymyksestä, ja se on tarkoitettu elinikäiseksi liitoksi. ”Niin he eivät enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.” (Mark. 10:6–9.)

Avioliittoon sisältyy myös uuden elämän vastaanottaminen. Luomiskertomuksessa Jumala siunasi ensimmäisen ihmisparin ja sanoi: ”Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa” (1. Moos. 1:28). Tämä opetus Jumalasta Luojana, elämän ylläpitäjänä, ei ole muuttunut, vaan ihminen on tarkoitettu hoitamaan ja jatkamaan elämää tässä maailmassa. Jokainen syntymä on Jumalan siunauksen varassa: ”Lapset ovat Herran lahja, kohdun hedelmä on hänen antinsa” (Ps. 127:3).

Jumala on antanut meille läheiset ja kodin. Hyvä koti on suuri Jumalan lahja. Se liittää yhteen lapset ja vanhemmat. Vanhempien tehtävänä on hoitaa toisiaan ja lapsiaan sekä kasvattaa heitä Jumalan tuntemiseen ja kunnioittamiseen. Tämä kunnioitus lähtee liikkeelle rakkauden kaksoiskäskystä: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.”

On tärkeää, että kotona jokainen voi tuntea olevansa arvokas sellaisenaan. Lapsen asema perheessä ei riipu koulutodistuksesta tai muusta ulkoisesta menestyksestä, eivätkä mies ja vaimo perusta rakkautta toisen uramenestykseen ja taloudelliseen tuottoon.

Aikamme yksi suuri vaara on itsekkyys. Tämän ajan ihminen haluaa elää omaehtoisesti. Hän ottaa lähimmäisen huomioon, jos se sopii hänen elämäntilanteeseensa ja tavoitteisiinsa ja jos siitä on hänelle hyötyä. Itsekkyys saattaa ajaa hänet Raamatun sanan vastaisiin ratkaisuihin, jotka eivät ole kestäviä.

Jumalan sanasta nousevat kristilliset perusarvot ovat kestävä perusta muuttuvassa maailmassa. Tämä koskee myös kristityn kodin elämää, sen arkea ja juhlaa. Kristityn kodin paras voimanlähde on evankeliumi, joka antaa ilon ja voiman taistella syntiä vastaan sekä palvella Jumalaa ja lähimmäistä.

Julkaistu Päivämiehessä 30.7.2014.

Iloinen jouluretki, SRKCD-130

Lähde jouluretkelle perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa. Laulujen kautta edetään joulun odotuksesta kohti jouluvalmisteluja, aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Tyttöjen ja poikien lauluryhmiä johtaa Ulla Metsänheimo. Pianoa soittaa Emilia Soranta. Lauluja säestetään myös monin muin soittimin. 

22 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Nuottivihko – Iloinen jouluretki

Lähde jouluiselle musiikkiretkelle! Retki alkaa joulun odotuksesta ja etenee jouluvalmistelujen kautta kohti aattopäivän jännitystä ja joulun suurta juhlaa. Retkelle lähdetään perinteisten, uusien ja harvinaisempien tonttu- ja leikkilaulujen matkassa.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi