Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Viesti anteeksiantamuksesta on työn ydin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 27.8.2014 00:00 | Päivämies
Rauhanyhdistykset aloittavat uutta toimintakautta. Toiminnan merkitystä on tärkeä pohtia ennen kaikkea evankeliumin työn näkökulmasta. Kaiken Jumalan valtakunnan työn ja toiminnan lähtökohtana on Raamatun lähetyskäsky: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” (Mark. 16:15). Toimintatavat muuttuvat ajan mukana, mutta Raamatun sana ja siihen perustuva oppi säilyvät samana.
Tärkeintä kristillisyyden työssä on luottaa Pyhän Hengen voimaan ja johdatukseen. Työtä on kuitenkin hyvä organisoida. Jo alkukristillisyyden aikana Jumalan lapset keskustelivat evankeliumin työn järjestämisestä (Ap. t. 6:1–7).­ Tehtävien ja vastuiden jakaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasaannu liikaa joillekin. Ihmisiä on kutsuttu erilaisiin tehtäviin, ja siinä on toteutunut Raamatun sana: ”Lahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama.”

Jokainen sukupolvi tuo oman osaamisensa ja taustansa evankeliumin työhön. Organisaatioita ja erilaisia työmuotoja on perustettu tarpeen mukaan. Lestadiolaisten toiminta vilkastui monella paikkakunnalla 1800-luvun loppupuolella. Uskovaiset halusivat kokoontua seuroihin, joten tarvittiin toimitiloja. Rauhanyhdistysten perustaminen nähtiin tarpeelliseksi, koska toimintaa oli helpompi järjestää ja yhteisiä tiloja helpompi hallita yhdistyksenä toimien.

Viimeisen sadan vuoden aikana työ on monipuolistunut. Vuonna 1906 perustetun Lähetystoimen Päätoimiston myötä vanhoillislestadiolaisuuden lähetystyö vilkastui. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry:n (SRK) perustaminen mahdollisti toiminnan huomattavan laajenemisen. SRK:n organisoitumista ja toimintaa ovat ohjanneet kristillisyyden kentältä nousseet toiveet ja pyynnöt.

Lisääntyvä julkaisutoiminta palveli vanhoillislestadiolaisten tarpeita, ja sen tuotto mahdollisti lähetystyön huomattavan kasvattamisen. Seuratoiminnan rinnalle on syntynyt uusia työmuotoja, joiden luovuttamaton lähtökohta ja pääsisältö on edelleen Jumalan sana.

Kristillisyyden työhön osallistuvat ihmiset ovat palvelutehtävissä, samanarvoisina. Toiminta on vapaaehtoista, myös taloudellisesta näkökulmasta, sillä se pohjautuu lahjoitusvaroihin. Ilman yhteisiä taloudellisia ponnistuksia toiminnan pyörittäminen on mahdotonta.

Raamattu kehottaa pitämään sen, mikä on hyvää ja välttämään pahaa (1. Tess. 5:21–22). Neuvo sopii sekä yhteiseen toimintaan että henkilökohtaiseen uskossa valvomiseen. Apostoli kehottaa: ”Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä” (Room. 12:2).

Tärkeintä on henkilökohtaisessa uskossa valvominen. Usko antaa toivon iankaikkisesta elämästä sekä halun käyttää Jumalalta saatuja lahjoja anteeksiantamuksen sanan eteenpäin viemiseen.

Julkaistu Päivämiehessä 27.8.2014.

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi