Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Viesti anteeksiantamuksesta on työn ydin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 27.8.2014 00:00 | Päivämies
Rauhanyhdistykset aloittavat uutta toimintakautta. Toiminnan merkitystä on tärkeä pohtia ennen kaikkea evankeliumin työn näkökulmasta. Kaiken Jumalan valtakunnan työn ja toiminnan lähtökohtana on Raamatun lähetyskäsky: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” (Mark. 16:15). Toimintatavat muuttuvat ajan mukana, mutta Raamatun sana ja siihen perustuva oppi säilyvät samana.
Tärkeintä kristillisyyden työssä on luottaa Pyhän Hengen voimaan ja johdatukseen. Työtä on kuitenkin hyvä organisoida. Jo alkukristillisyyden aikana Jumalan lapset keskustelivat evankeliumin työn järjestämisestä (Ap. t. 6:1–7).­ Tehtävien ja vastuiden jakaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasaannu liikaa joillekin. Ihmisiä on kutsuttu erilaisiin tehtäviin, ja siinä on toteutunut Raamatun sana: ”Lahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama.”

Jokainen sukupolvi tuo oman osaamisensa ja taustansa evankeliumin työhön. Organisaatioita ja erilaisia työmuotoja on perustettu tarpeen mukaan. Lestadiolaisten toiminta vilkastui monella paikkakunnalla 1800-luvun loppupuolella. Uskovaiset halusivat kokoontua seuroihin, joten tarvittiin toimitiloja. Rauhanyhdistysten perustaminen nähtiin tarpeelliseksi, koska toimintaa oli helpompi järjestää ja yhteisiä tiloja helpompi hallita yhdistyksenä toimien.

Viimeisen sadan vuoden aikana työ on monipuolistunut. Vuonna 1906 perustetun Lähetystoimen Päätoimiston myötä vanhoillislestadiolaisuuden lähetystyö vilkastui. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry:n (SRK) perustaminen mahdollisti toiminnan huomattavan laajenemisen. SRK:n organisoitumista ja toimintaa ovat ohjanneet kristillisyyden kentältä nousseet toiveet ja pyynnöt.

Lisääntyvä julkaisutoiminta palveli vanhoillislestadiolaisten tarpeita, ja sen tuotto mahdollisti lähetystyön huomattavan kasvattamisen. Seuratoiminnan rinnalle on syntynyt uusia työmuotoja, joiden luovuttamaton lähtökohta ja pääsisältö on edelleen Jumalan sana.

Kristillisyyden työhön osallistuvat ihmiset ovat palvelutehtävissä, samanarvoisina. Toiminta on vapaaehtoista, myös taloudellisesta näkökulmasta, sillä se pohjautuu lahjoitusvaroihin. Ilman yhteisiä taloudellisia ponnistuksia toiminnan pyörittäminen on mahdotonta.

Raamattu kehottaa pitämään sen, mikä on hyvää ja välttämään pahaa (1. Tess. 5:21–22). Neuvo sopii sekä yhteiseen toimintaan että henkilökohtaiseen uskossa valvomiseen. Apostoli kehottaa: ”Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä” (Room. 12:2).

Tärkeintä on henkilökohtaisessa uskossa valvominen. Usko antaa toivon iankaikkisesta elämästä sekä halun käyttää Jumalalta saatuja lahjoja anteeksiantamuksen sanan eteenpäin viemiseen.

Julkaistu Päivämiehessä 27.8.2014.

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi