Keskiviikko 19.9.2018
"
Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto. Fil. 1:21

Viesti anteeksiantamuksesta on työn ydin

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 27.8.2014 00:00 | Päivämies
Rauhanyhdistykset aloittavat uutta toimintakautta. Toiminnan merkitystä on tärkeä pohtia ennen kaikkea evankeliumin työn näkökulmasta. Kaiken Jumalan valtakunnan työn ja toiminnan lähtökohtana on Raamatun lähetyskäsky: ”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” (Mark. 16:15). Toimintatavat muuttuvat ajan mukana, mutta Raamatun sana ja siihen perustuva oppi säilyvät samana.
Tärkeintä kristillisyyden työssä on luottaa Pyhän Hengen voimaan ja johdatukseen. Työtä on kuitenkin hyvä organisoida. Jo alkukristillisyyden aikana Jumalan lapset keskustelivat evankeliumin työn järjestämisestä (Ap. t. 6:1–7).­ Tehtävien ja vastuiden jakaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasaannu liikaa joillekin. Ihmisiä on kutsuttu erilaisiin tehtäviin, ja siinä on toteutunut Raamatun sana: ”Lahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama.”

Jokainen sukupolvi tuo oman osaamisensa ja taustansa evankeliumin työhön. Organisaatioita ja erilaisia työmuotoja on perustettu tarpeen mukaan. Lestadiolaisten toiminta vilkastui monella paikkakunnalla 1800-luvun loppupuolella. Uskovaiset halusivat kokoontua seuroihin, joten tarvittiin toimitiloja. Rauhanyhdistysten perustaminen nähtiin tarpeelliseksi, koska toimintaa oli helpompi järjestää ja yhteisiä tiloja helpompi hallita yhdistyksenä toimien.

Viimeisen sadan vuoden aikana työ on monipuolistunut. Vuonna 1906 perustetun Lähetystoimen Päätoimiston myötä vanhoillislestadiolaisuuden lähetystyö vilkastui. Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ry:n (SRK) perustaminen mahdollisti toiminnan huomattavan laajenemisen. SRK:n organisoitumista ja toimintaa ovat ohjanneet kristillisyyden kentältä nousseet toiveet ja pyynnöt.

Lisääntyvä julkaisutoiminta palveli vanhoillislestadiolaisten tarpeita, ja sen tuotto mahdollisti lähetystyön huomattavan kasvattamisen. Seuratoiminnan rinnalle on syntynyt uusia työmuotoja, joiden luovuttamaton lähtökohta ja pääsisältö on edelleen Jumalan sana.

Kristillisyyden työhön osallistuvat ihmiset ovat palvelutehtävissä, samanarvoisina. Toiminta on vapaaehtoista, myös taloudellisesta näkökulmasta, sillä se pohjautuu lahjoitusvaroihin. Ilman yhteisiä taloudellisia ponnistuksia toiminnan pyörittäminen on mahdotonta.

Raamattu kehottaa pitämään sen, mikä on hyvää ja välttämään pahaa (1. Tess. 5:21–22). Neuvo sopii sekä yhteiseen toimintaan että henkilökohtaiseen uskossa valvomiseen. Apostoli kehottaa: ”Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä” (Room. 12:2).

Tärkeintä on henkilökohtaisessa uskossa valvominen. Usko antaa toivon iankaikkisesta elämästä sekä halun käyttää Jumalalta saatuja lahjoja anteeksiantamuksen sanan eteenpäin viemiseen.

Julkaistu Päivämiehessä 27.8.2014.


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi