Keskiviikko 20.2.2019
"
Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! 1 Kor. 9:24

Lehti tuo evankeliumin lukijoiden arkeen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 10.9.2014 00:00 | Päivämies
Päivämiehellä on ollut ja on edelleen merkittävä rooli evankeliumin työssä. Vuosina 1997 ja 2012 tehtyjen lukijatutkimusten mukaan Päivämiehen välittämä evankeliumin sanoma on tärkeä niin kotimaassa kuin ulkomailla asuville lukijoille.
Jeesuksen omilleen antama lähetyskäsky on kansainvälinen: evankeliumi tulee julistaa kaikille kansoille (Matt. 28:19). Päivämies osallistuu omalta osaltaan tähän tehtävään. Lehden paperiversiota tilataan 22 maahan, ja sen huhtikuussa avattua verkkolehteä on luettu 88:ssa eri maassa.

Päivämiehellä on 60-vuotisen historiansa aikana ollut oma merkittävä paikkansa viestinnän ja journalismin kentällä. Lehteä luetaan paitsi vanhoillislestadiolaisuuden sisällä myös sen ulkopuolella. Se on tärkeä viestinviejä, joka kertoo kristillisyyden elämästä ja kannanotoista ajankohtaisiin asioihin.

Päivämiehen tekemisessä on eri aikoina käytetty sellaisia tekniikoita ja kertomisen tapoja, jotka kunakin aikana on nähty hyviksi. Tällä hetkellä yksi toimittamisen haaste on mediamaailman murros, joka näkyy esimerkiksi uusina viestintävälineinä ja juttutyyppeinä. Päivämies katsoo tilannetta myönteisesti ja pyrkii vastaamaan nykyajan lukijoiden tarpeisiin muun muassa verkkolehdellään.

Huomiota on kiinnitettävä erityisesti lasten ja nuorten tavoittamiseen, koska he ovat tottuneet uudenlaisiin viestintätapoihin. On jatkuvasti arvioitava sitä, tavoittaako lehden sanoma murroksen keskellä elävät lukijansa.

Päivämiehen sivuilla näkyy se, että elävä kristillisyys elää ennen kaikkea ihmisten arjessa. Tämä on huomioitu lehden toiminta-ajatuksessa, jonka mukaan Päivämies käsittelee ajankohtaisia arkielämän asioita kristillisen uskon näkökulmasta ja ottaa rakentavasti kantaa myös keskeisiin yhteiskunnallisiin ja kirkollisiin kysymyksiin.

Yhteiskunnalliset olot ja viestintävälineet muuttuvat, mutta Päivämiehen sanoma säilyy samana. Lehden kirjoitusten tulee edelleen perustua Jumalan sanaan ja pitää esillä Jumalan valtakuntaa ja sen evankeliumia. Lehden sivuilta on hyvä välittyä kuva Jumalan kansasta, joka kulkee kohti taivasta Kristuksen evankeliumiin turvaten.

Päivämiehellä, niin kuin kaikella evankeliumin työllä, on edessään valoisa tulevaisuus. Jumala on luvannut johtaa ja siunata valtakuntansa työtä. Jeesuksen lähetyskäsky päättyy turvallisiin sanoihin: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

Julkaistu Päivämiehessä 10.9.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi