Sunnuntai 23.9.2018
"
Jeesus vastasi fariseuksille ja lainopettajille: "Taitavasti te teette tyhjäksi Jumalan käskyn, jotta voisitte noudattaa omia sääntöjänne." Mark. 7:9

Lehti tuo evankeliumin lukijoiden arkeen

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 10.9.2014 00:00 | Päivämies
Päivämiehellä on ollut ja on edelleen merkittävä rooli evankeliumin työssä. Vuosina 1997 ja 2012 tehtyjen lukijatutkimusten mukaan Päivämiehen välittämä evankeliumin sanoma on tärkeä niin kotimaassa kuin ulkomailla asuville lukijoille.
Jeesuksen omilleen antama lähetyskäsky on kansainvälinen: evankeliumi tulee julistaa kaikille kansoille (Matt. 28:19). Päivämies osallistuu omalta osaltaan tähän tehtävään. Lehden paperiversiota tilataan 22 maahan, ja sen huhtikuussa avattua verkkolehteä on luettu 88:ssa eri maassa.

Päivämiehellä on 60-vuotisen historiansa aikana ollut oma merkittävä paikkansa viestinnän ja journalismin kentällä. Lehteä luetaan paitsi vanhoillislestadiolaisuuden sisällä myös sen ulkopuolella. Se on tärkeä viestinviejä, joka kertoo kristillisyyden elämästä ja kannanotoista ajankohtaisiin asioihin.

Päivämiehen tekemisessä on eri aikoina käytetty sellaisia tekniikoita ja kertomisen tapoja, jotka kunakin aikana on nähty hyviksi. Tällä hetkellä yksi toimittamisen haaste on mediamaailman murros, joka näkyy esimerkiksi uusina viestintävälineinä ja juttutyyppeinä. Päivämies katsoo tilannetta myönteisesti ja pyrkii vastaamaan nykyajan lukijoiden tarpeisiin muun muassa verkkolehdellään.

Huomiota on kiinnitettävä erityisesti lasten ja nuorten tavoittamiseen, koska he ovat tottuneet uudenlaisiin viestintätapoihin. On jatkuvasti arvioitava sitä, tavoittaako lehden sanoma murroksen keskellä elävät lukijansa.

Päivämiehen sivuilla näkyy se, että elävä kristillisyys elää ennen kaikkea ihmisten arjessa. Tämä on huomioitu lehden toiminta-ajatuksessa, jonka mukaan Päivämies käsittelee ajankohtaisia arkielämän asioita kristillisen uskon näkökulmasta ja ottaa rakentavasti kantaa myös keskeisiin yhteiskunnallisiin ja kirkollisiin kysymyksiin.

Yhteiskunnalliset olot ja viestintävälineet muuttuvat, mutta Päivämiehen sanoma säilyy samana. Lehden kirjoitusten tulee edelleen perustua Jumalan sanaan ja pitää esillä Jumalan valtakuntaa ja sen evankeliumia. Lehden sivuilta on hyvä välittyä kuva Jumalan kansasta, joka kulkee kohti taivasta Kristuksen evankeliumiin turvaten.

Päivämiehellä, niin kuin kaikella evankeliumin työllä, on edessään valoisa tulevaisuus. Jumala on luvannut johtaa ja siunata valtakuntansa työtä. Jeesuksen lähetyskäsky päättyy turvallisiin sanoihin: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”

Julkaistu Päivämiehessä 10.9.2014.

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi