Keskiviikko 26.9.2018
"
Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. Gal. 5:25-26

​Luottamus Jumalaan kantaa vaikeina aikoina

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 24.9.2014 00:01 | Päivämies


Ihmiselle on luontaista suunnitella turvallista ja vakaata tulevaisuutta. Kaipaamme aineellista, henkistä ja sosiaalista turvallisuutta. Suunnittelemme tulevia päiviä, työviikkoja ja muita menoja jo hyvissä ajoin. Varaudumme myös erilaisiin uhkiin. Otamme esimerkiksi vakuutuksia työttömyyden, sairauden tai onnettomuuden varalta.
Jokainen kohtaa kuitenkin elämässään asioita, joihin ei ole osannut varautua. Yllättävät kansainväliset pakotteet voivat esimerkiksi viedä työpaikan, joka on luonut pitkään taloudellista turvallisuutta. Työttömyys leimaakin aikaamme, eikä työpaikan saanti ole itsestään selvää. Moni ammattiin valmistunut nuori ei löydä koulutustaan vastaavaa työtä.

Luottamus Jumalaan voi alkaa horjua silloin, kun elämässä on paljon epävarmuutta ja jopa epätoivoa. Emme voi olla välinpitämättömiä kohtaamiemme vaikeuksien edessä, mutta epätoivon ja turvattomuuden tunteen lisäämiseen ei ole syytä. Kun ihminen saa kokea sydämessään Jumalan läsnäoloa ja rauhaa, elämään sisältyy tulevaisuus ja toivo vaikeissakin vaiheissa. Ahdistuneena ja epätoivoisena lohduttaa ajatus siitä, ettei elämäni ole Jumalan katseen ulottumattomissa.

Kestävimmän perustan ja toivon ihmiselämään luo elävä usko sekä yhteys Jumalan seurakuntaan. Kristuksen yh­teydessä pysyminen tekee ilomme Jumalan lapsina täydelliseksi ja johtaa meidät rakastamaan toisiamme (Joh. 15:11–12). Uskoon sisältyy ajallinen siunaus, mutta ennen kaikkea lupaus iankaikkisesta elämästä. Usko kiinnittyy Jumalan sanan lupauksiin, joiden esillä pitäminen on Vapahtajan uskovaisille antama tehtävä. 

Jumalan lapset elävät kukin omaa elämäänsä, mutta päämäärä on yhteinen. Jokaisella on omat perhesuhteensa, työnsä ja kiinnostuksen kohteensa, joista kantaa vastuuta lahjojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Jokainen myös kilvoittelee uskossa henkilökohtaisesti.

Kunpa jokainen saisi tämän ajan keskellä kuulla Hyvän Paimenen äänen, joka lupaa syntien anteeksiantamuksen ja rauhan sydämeen. Rauha on olotila, jossa koemme elämämme turvalliseksi. Kun sisin on tyyni, on enemmän voimaa ottaa vastaan elämän vaikeita asioita.

Tulevan sunnuntain kirkollisena aiheena on Jumalan huolenpito. Jumala on Kaikkivaltias Isä, jonka kädessä on ihmiselämän jokainen päivä täällä maan päällä. Hän on luvannut olla omiensa keskellä joka päivä. Sen vuoksi Jumalan lapsella ei ole syytä murehtia, vaan luottaa, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa.

Julkaistu Päivämiehessä 24.9.2014.

Kuva: Arvi Tyni

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi