Perjantai 26.4.2019
"
Herra, minun Jumalani, kukaan ei ole sinun vertaisesi! Sinä olet tehnyt suuria tekoja, sinä ajattelet meidän parastamme. Ps. 40:6

​Luottamus Jumalaan kantaa vaikeina aikoina

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 24.9.2014 00:01 | Päivämies


Ihmiselle on luontaista suunnitella turvallista ja vakaata tulevaisuutta. Kaipaamme aineellista, henkistä ja sosiaalista turvallisuutta. Suunnittelemme tulevia päiviä, työviikkoja ja muita menoja jo hyvissä ajoin. Varaudumme myös erilaisiin uhkiin. Otamme esimerkiksi vakuutuksia työttömyyden, sairauden tai onnettomuuden varalta.
Jokainen kohtaa kuitenkin elämässään asioita, joihin ei ole osannut varautua. Yllättävät kansainväliset pakotteet voivat esimerkiksi viedä työpaikan, joka on luonut pitkään taloudellista turvallisuutta. Työttömyys leimaakin aikaamme, eikä työpaikan saanti ole itsestään selvää. Moni ammattiin valmistunut nuori ei löydä koulutustaan vastaavaa työtä.

Luottamus Jumalaan voi alkaa horjua silloin, kun elämässä on paljon epävarmuutta ja jopa epätoivoa. Emme voi olla välinpitämättömiä kohtaamiemme vaikeuksien edessä, mutta epätoivon ja turvattomuuden tunteen lisäämiseen ei ole syytä. Kun ihminen saa kokea sydämessään Jumalan läsnäoloa ja rauhaa, elämään sisältyy tulevaisuus ja toivo vaikeissakin vaiheissa. Ahdistuneena ja epätoivoisena lohduttaa ajatus siitä, ettei elämäni ole Jumalan katseen ulottumattomissa.

Kestävimmän perustan ja toivon ihmiselämään luo elävä usko sekä yhteys Jumalan seurakuntaan. Kristuksen yh­teydessä pysyminen tekee ilomme Jumalan lapsina täydelliseksi ja johtaa meidät rakastamaan toisiamme (Joh. 15:11–12). Uskoon sisältyy ajallinen siunaus, mutta ennen kaikkea lupaus iankaikkisesta elämästä. Usko kiinnittyy Jumalan sanan lupauksiin, joiden esillä pitäminen on Vapahtajan uskovaisille antama tehtävä. 

Jumalan lapset elävät kukin omaa elämäänsä, mutta päämäärä on yhteinen. Jokaisella on omat perhesuhteensa, työnsä ja kiinnostuksen kohteensa, joista kantaa vastuuta lahjojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Jokainen myös kilvoittelee uskossa henkilökohtaisesti.

Kunpa jokainen saisi tämän ajan keskellä kuulla Hyvän Paimenen äänen, joka lupaa syntien anteeksiantamuksen ja rauhan sydämeen. Rauha on olotila, jossa koemme elämämme turvalliseksi. Kun sisin on tyyni, on enemmän voimaa ottaa vastaan elämän vaikeita asioita.

Tulevan sunnuntain kirkollisena aiheena on Jumalan huolenpito. Jumala on Kaikkivaltias Isä, jonka kädessä on ihmiselämän jokainen päivä täällä maan päällä. Hän on luvannut olla omiensa keskellä joka päivä. Sen vuoksi Jumalan lapsella ei ole syytä murehtia, vaan luottaa, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa.

Julkaistu Päivämiehessä 24.9.2014.

Kuva: Arvi Tyni

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi