Sunnuntai 20.1.2019
"
Jeesus sanoi palvelijoille: "Täyttäkää astiat vedellä", ja he täyttivät ne reunoja myöten. Sitten hän sanoi: "Ottakaa nyt siitä ja viekää pitojen valvojalle", ja he veivät. Joh. 2:7-8

​Luottamus Jumalaan kantaa vaikeina aikoina

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 24.9.2014 00:01 | Päivämies


Ihmiselle on luontaista suunnitella turvallista ja vakaata tulevaisuutta. Kaipaamme aineellista, henkistä ja sosiaalista turvallisuutta. Suunnittelemme tulevia päiviä, työviikkoja ja muita menoja jo hyvissä ajoin. Varaudumme myös erilaisiin uhkiin. Otamme esimerkiksi vakuutuksia työttömyyden, sairauden tai onnettomuuden varalta.
Jokainen kohtaa kuitenkin elämässään asioita, joihin ei ole osannut varautua. Yllättävät kansainväliset pakotteet voivat esimerkiksi viedä työpaikan, joka on luonut pitkään taloudellista turvallisuutta. Työttömyys leimaakin aikaamme, eikä työpaikan saanti ole itsestään selvää. Moni ammattiin valmistunut nuori ei löydä koulutustaan vastaavaa työtä.

Luottamus Jumalaan voi alkaa horjua silloin, kun elämässä on paljon epävarmuutta ja jopa epätoivoa. Emme voi olla välinpitämättömiä kohtaamiemme vaikeuksien edessä, mutta epätoivon ja turvattomuuden tunteen lisäämiseen ei ole syytä. Kun ihminen saa kokea sydämessään Jumalan läsnäoloa ja rauhaa, elämään sisältyy tulevaisuus ja toivo vaikeissakin vaiheissa. Ahdistuneena ja epätoivoisena lohduttaa ajatus siitä, ettei elämäni ole Jumalan katseen ulottumattomissa.

Kestävimmän perustan ja toivon ihmiselämään luo elävä usko sekä yhteys Jumalan seurakuntaan. Kristuksen yh­teydessä pysyminen tekee ilomme Jumalan lapsina täydelliseksi ja johtaa meidät rakastamaan toisiamme (Joh. 15:11–12). Uskoon sisältyy ajallinen siunaus, mutta ennen kaikkea lupaus iankaikkisesta elämästä. Usko kiinnittyy Jumalan sanan lupauksiin, joiden esillä pitäminen on Vapahtajan uskovaisille antama tehtävä. 

Jumalan lapset elävät kukin omaa elämäänsä, mutta päämäärä on yhteinen. Jokaisella on omat perhesuhteensa, työnsä ja kiinnostuksen kohteensa, joista kantaa vastuuta lahjojensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Jokainen myös kilvoittelee uskossa henkilökohtaisesti.

Kunpa jokainen saisi tämän ajan keskellä kuulla Hyvän Paimenen äänen, joka lupaa syntien anteeksiantamuksen ja rauhan sydämeen. Rauha on olotila, jossa koemme elämämme turvalliseksi. Kun sisin on tyyni, on enemmän voimaa ottaa vastaan elämän vaikeita asioita.

Tulevan sunnuntain kirkollisena aiheena on Jumalan huolenpito. Jumala on Kaikkivaltias Isä, jonka kädessä on ihmiselämän jokainen päivä täällä maan päällä. Hän on luvannut olla omiensa keskellä joka päivä. Sen vuoksi Jumalan lapsella ei ole syytä murehtia, vaan luottaa, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa.

Julkaistu Päivämiehessä 24.9.2014.

Kuva: Arvi Tyni

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi