Lauantai 22.9.2018
"
Tomuun vaipuneet, herätkää ja riemuitkaa! Sinun kimaltava aamukasteesi virvoittaa maan, ja niin maa palauttaa kuolleet elämään. Jes. 26:19

Paastonaika rohkaisee Jumalan sanan äärelle

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 5.3.2014 15:31 | Päivämies

Tänään tuhkakeskiviikkona on eri puolilla maailmaa aloitettu neljäkymmentä päivää kestävä paastonaika. Kristillisessä opetuksessa paastossa on perinteisesti nähty keskeisimpinä asioina hiljentyminen ja Jumalan sanan tutkiminen, rukous ja lähimmäisen auttaminen.

Paastonaikana seurataan Kristuksen tietä, joka johtaa Golgatan ristinkuolemaan. Pääsiäisenä kipu ja kärsimys vaihtuvat ylösnousemuksen iloon ja riemuun. Oikean paaston ja uskonelämän keskiössä ei olekaan ihminen ja hänen tekonsa tai tekemättä jättämisensä, vaan Kristus, Jumalan Poika.

Paastonajan ensimmäisen pyhäpäivän aiheena on Jeesus, kiusausten voittaja. Paastotessaan autiomaassa Jeesus torjui sielunvihollisen houkutukset Jumalan sanalla. Hän jätti meille puhuttelevan muistutuksen Jumalan sanan merkityksestä ja voimasta.

Jumalan sanan arvovaltaa ja tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Ajassamme jopa arvokysymyksiä tarkastellaan usein pelkästään ihmisjärjen tai muun ihmisestä nousevan pohjalta. Niin yksittäiselle ihmiselle kuin yhteisöllekin on haitallista, jos Jumalan sana ja sen elämää suojelevat arvot unohdetaan.

Sielunvihollinen tekee työtään yhä. Maailman tapahtumia seuratessamme näemme, kuinka ihmiset aiheuttavat toisilleen monenlaista surua, kipua ja tuskaa. Jumalan lapsi kokee usein kipeästi sydämessään sielunvihollisen kiusaukset.

Kristuksen seuraaja ei selviydy kiusaajan houkutuksista voittajana omin voimin. Matkalle tarvitaan voimaksi Jumalan sanaa, joka vahvistaa uskoa niin kuultuna kuin luettuna. Raamattu kehottaa Jumalan lapsia kokoontumaan yhteen ja rohkaisemaan toisiaan Jumalan sanalla. On tärkeää, että viivymme Jumalan sanan äärellä, josta itse Vapahtajakin ammensi voimaa ja rohkaisua.

Paastonajan hengellisessä kilvoittelussa keskittymistä oleelliseen voi pyrkiä helpottamaan ruokatottumuksia tai muita elämäntapoja yksinkertaistamalla. Tämä vanha tapa myös muistuttaa siitä, ettei ihminen elä ainoastaan ajallisesta ruuasta, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.

Jumalan sanan keskeisin viesti on sanoma Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen valmistamastaan pelastuksesta. Tätä sanomaa sotien, väkivallan ja monien ristiriitojen repimä maailmamme tarvitsee. Pyhässä Hengessä julistettu syntien anteeksiantamuksen evankeliumi antaa uskojan sydämeen rauhan ja halun rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään.

Julkaistu Päivämiehessä 5.3.2014

Toim. Eero Kukko ja Juha Paukkeri

ALKUSOITOT, SIIONIN LAULUT

Nuottikirja, joka sisältää alkusoiton jokaiseen Siionin lauluun. Alkusoittoja on 35 eri säveltäjältä. Kirja sopii kaikille seuroissa, kodeissa ja seurakuntatyössä näitä lauluja soittaville.

30 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Liisa Louhisalmi

AATOKSEN SAIRAALAREISSU

Helppolukuinen lastenkirja, joka tutustuttaa lasta sairaalamaailmaan.

17 €

Toim. Ari-Pekka Palola

Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti

Kirja antaa tietoa vanhoillislestadiolaisen opetuksesta ja avaa sitä, mihin uskosta nousevat opinkäsitykset pohjautuvat. Artikkeleissa avataan myös käsitteiden merkityksiä. 

25 €


Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi