Lauantai 20.7.2019
"
Kuinka sinä voit tuomita veljesi? Tai sinä toinen, kuinka voit halveksia veljeäsi? Kaikki me joudumme Jumalan tuomioistuimen eteen. Room. 14:10

Paastonaika rohkaisee Jumalan sanan äärelle

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 5.3.2014 15:31 | Päivämies

Tänään tuhkakeskiviikkona on eri puolilla maailmaa aloitettu neljäkymmentä päivää kestävä paastonaika. Kristillisessä opetuksessa paastossa on perinteisesti nähty keskeisimpinä asioina hiljentyminen ja Jumalan sanan tutkiminen, rukous ja lähimmäisen auttaminen.

Paastonaikana seurataan Kristuksen tietä, joka johtaa Golgatan ristinkuolemaan. Pääsiäisenä kipu ja kärsimys vaihtuvat ylösnousemuksen iloon ja riemuun. Oikean paaston ja uskonelämän keskiössä ei olekaan ihminen ja hänen tekonsa tai tekemättä jättämisensä, vaan Kristus, Jumalan Poika.

Paastonajan ensimmäisen pyhäpäivän aiheena on Jeesus, kiusausten voittaja. Paastotessaan autiomaassa Jeesus torjui sielunvihollisen houkutukset Jumalan sanalla. Hän jätti meille puhuttelevan muistutuksen Jumalan sanan merkityksestä ja voimasta.

Jumalan sanan arvovaltaa ja tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Ajassamme jopa arvokysymyksiä tarkastellaan usein pelkästään ihmisjärjen tai muun ihmisestä nousevan pohjalta. Niin yksittäiselle ihmiselle kuin yhteisöllekin on haitallista, jos Jumalan sana ja sen elämää suojelevat arvot unohdetaan.

Sielunvihollinen tekee työtään yhä. Maailman tapahtumia seuratessamme näemme, kuinka ihmiset aiheuttavat toisilleen monenlaista surua, kipua ja tuskaa. Jumalan lapsi kokee usein kipeästi sydämessään sielunvihollisen kiusaukset.

Kristuksen seuraaja ei selviydy kiusaajan houkutuksista voittajana omin voimin. Matkalle tarvitaan voimaksi Jumalan sanaa, joka vahvistaa uskoa niin kuultuna kuin luettuna. Raamattu kehottaa Jumalan lapsia kokoontumaan yhteen ja rohkaisemaan toisiaan Jumalan sanalla. On tärkeää, että viivymme Jumalan sanan äärellä, josta itse Vapahtajakin ammensi voimaa ja rohkaisua.

Paastonajan hengellisessä kilvoittelussa keskittymistä oleelliseen voi pyrkiä helpottamaan ruokatottumuksia tai muita elämäntapoja yksinkertaistamalla. Tämä vanha tapa myös muistuttaa siitä, ettei ihminen elä ainoastaan ajallisesta ruuasta, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.

Jumalan sanan keskeisin viesti on sanoma Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen valmistamastaan pelastuksesta. Tätä sanomaa sotien, väkivallan ja monien ristiriitojen repimä maailmamme tarvitsee. Pyhässä Hengessä julistettu syntien anteeksiantamuksen evankeliumi antaa uskojan sydämeen rauhan ja halun rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään.

Julkaistu Päivämiehessä 5.3.2014

Toim. Sanna Isopahkala

Pysytään kuulolla

Kirjassa kokemuksiaan avaavat sekä seuraradion kuuntelijat että tekijät. Kirjaan on myös koottu SRK:n radiotyön historiaa ja merkkipaaluja.

20 €

Elina Sneck
Kuv. Sirkku Saukonoja

Keltakultakulleroinen

Elina Sneckin hellänhauskoissa vauvarunoissa eletään mukana vauva-arjessa – vauva syö roskia, mönkii, tonkii, luuttuaa lattiat ja nuohoaa takan. Väliin se jokeltaa ihanasti ja nukkuu sinisiipien unia. Hyväntuuliset runot pysäyttävät rakkauden ihmeen äärelle.

18 €

Toim. Anna Illikainen, Olli Lohi ja Päivi Martikainen

Vaellanko valossa? Ajankohtaista 2019

Yhteiskunnan moniarvoisuus tulee ihmistä usein vastaan arkielämässä. Vuosikirja 2019 avaa näkökulmia uskovaisena elämiseen tässä ajassa. Kirjoittajat pohtivat, miten kristilliset arvot näkyvät kodissa ja työelämässä ja miten toimia rakentavasti yhteiskunnassa erilaisten aatteiden ja virtausten keskellä. Kirjoituksissa käsitellään myös ihmisen vastuuta luonnosta, toisten kohtaamista ja oman paikan löytämistä.

23 €

Harri Vähäjylkkä
Piirrokset Anna Ratilainen

Tahdon

Tahdon-kirjassa opetellaan askel kerrallaan vanhemmuutta, ratkotaan kommunikointiongelmia puolisoiden välillä ja kohdataan yhdessä, mitä vastaan tulee: menetyksiä, rakkautta, väsymystä, syntymän ihmettä ja erilaisia näkemyksiä uskovaisena elämisestä.

18 €

Virsiä Suomenlinnassa, CD-133

Äänitteellä on kesästä, Suomen luonnosta ja isänmaasta kertovia virsiä yhteislauluna. Laulujen kautta välittyy laulamisen ilo, rohkaiseva ja turvallinen sanoma sekä syvä kiitollisuus Jumalan luomistyötä kohtaan. 

22 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi