Torstai 25.4.2019
"
Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille." Mark. 16:15

Mitä kristillisyyden julkaisut merkitsevät sinulle?

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 15.10.2014 00:00 | Päivämies
Kristillisyytemme julkaisutyötä pidetään tulevina viikkoina esillä rauhanyhdistysten julkaisutilaisuuksissa. Uusia kirjoja ja äänitteitä esitellään myös tämän lehden välissä olevassa julkaisukuvastossa. Esittelyjen tarkoituksena on välittää informaatiota julkaisuista ja herättää kiinnostusta ostaa sekä lukea ja kuunnella niitä. Julkaisut ovat myös arvokkaita joulu- ja merkkipäivälahjoja. 
Viime vuosina kristillisyydessä on huolestuttu julkaisujen myynnin laskusta. Yhtenä selityksenä siihen voi olla heikentynyt taloustilanne. Julkaisujen myynnin kehittämistä pohtineen työryhmän mielestä syy menekin laskuun on kuitenkin osittain ihmisten asenteissa: monilta kristityiltä on kateissa oivallus siitä, mikä merkitys julkaisuilla on yksilön uskonelämälle ja sen ohella SRK:n taloudelle.

Julkaisujen sisältö on tuore. Ne käsittelevät monipuolisesti uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä. Niiden kautta erilaisissa elämäntilanteissa olevat voivat saada vertaistukea. Lehdet, kirjat ja äänitteet tuovat Jumalan valtakunnan sanoman lähelle lukijaa ja kuulijaa. Ne hyödyttävät jokaisen niitä lukevan ja kuuntelevan kristityn uskonelämää.

Kristityt tarvitsevat julkaisuja, vaikka kaikki eivät sitä vielä tiedostaisikaan. Julkaisuviikon aikana jokaisen kannattaisi pysähtyä miettimään, mikä merkitys kristillisyytemme julkaisuilla on minun uskonelämälleni.

Julkaisutyön tuotoilla SRK tekee lähetys- ja leirityötä. Julkaisutulojen lasku näkyy suoraan lähetystyömahdollisuuksien kaventumisena sekä paineina leirimaksujen korottamiseen. SRK:n julkaisuja hankkiva ei näin ollen saa hyötyä vain itselleen, vaan samalla hän tarjoaa toisille mahdollisuuksia päästä seuroihin ja leirille.

Julkaisujen tarjoaminen ja ostaminen on jo itsessään tär­keää Jumalan valtakunnan työtä. Tämän vuoksi jokaisen olisi tärkeää hahmottaa, että kristillisyyden julkaisujen aktiivinen tarjoaminen on aivan eri tason asia kuin jonkin muun tuotteen kauppaaminen.

Tänä vuonna vietetään Päivämiehen 60-vuotisjuhlaa. Kuuden vuosikymmenen ajan Päivämies on välittänyt hyvää sanomaa – vanhaa kielikuvaa käyttäen ”tuoreena öljypuun lehtenä”. Se tarjoaa lukijoilleen Raamattuun perustuvaa opetusta arkielämän kysymyksistä, välittää kristillisyyden sydänääniä ja kutsuu ihmisiä Jumalan valtakunnan yhteyteen. Tämän lehden toivoisi tulevan kaikkiin kristittyihin koteihin. 

Julkaisujen esittely ja myynti on SRK:n ja rauhanyhdistysten yhteistyötä. Rauhanyhdistysten julkaisuvastaavat ja julkaisumyyjät tekevät arvokasta ja tärkeää työtä, johon he tarvitsevat paikallisten kristittyjen tukea. Yhteistyöllä varmistamme myös tulevan julkaisuviikon onnistumisen niin, että se koituu siunaukseksi sekä yksilöiden uskonelämälle että kristillisyytemme työlle.

Julkaistu Päivämiehessä 15.10.2014.

Hanna Aho
Kuvittanut Silja-Maria Wihersaari

Minne Taivaan Isä meni?

Kertomus lapsenuskosta ja ihmeellisestä varjeluksesta maailmassa, jossa ei uskota Jumalaan. Mukana on CD-äänikirja.

22 €

Kiiruhda katsomaan – Pääsiäinen sävelin

Pääsiäisajan virsiä, Siionin lauluja ja muuta pääsiäismusiikkia sisältävä äänite on jatkoa Joulu sävelin -äänitteen aloittamalle soitinmusiikin sarjalle. Jeesuksen kärsimystä ja kuolemaa käsittelevä osuus vie kuulijan keskelle Golgataa ja kristikunnan suurta surua. Äänitteen loppupuolella surumielisyys väistyy ja kuoleman voiton sanoma tuo lohtua ja iloa.

24 €

Toimittanut Olli Lohi

Avaa suusi, pääskysen poika

Lapin luonto oli Laestadiuksen ”yrttitarhaa”. Siellä hän viihtyi, ja siellä hän tunsi olevansa kotonaan. Hänestä kehittyi yksi aikansa parhaista Lapin kasviston tuntijoista. Laestadius maalasi saarnoissaan Lapin maisemaa ainutlaatuisella tavalla. Hän riisui teologialta kaavun ja asetti sen kasvotusten arkitodellisuuden kanssa.

20 €

Toimittanut Hanna Kallunki

Hyvä että kerroit

Blogitekstejä elämästä, uskosta ja toivosta

Teksteissä avautuu ikkunoita Päivämiehen blogikirjoittajien arkeen ja ajatuksiin. Kirjoituksissa pohditaan niin keskeneräisyyttä ja katoavaisuutta kuin harrastuksen olemusta ja kasvatuksen haasteita. Kipu ja kaipaus, ilo ja toivo, elämän ihmettely saavat muotonsa sanoissa.

Tapio Holma

Ettekö ole lukeneet? Sytykkeitä Raamatun tutkimiseen

Kirja nostaa esiin raamatunkohtia, joiden henkilökuvat tai tapahtumat antavat ajattelemisen aihetta. Monet henkilöistä ovat Raamatun suurten kertomusten sivuhahmoja, tavallisia ihmisiä, joiden kohdalle Jeesus pysähtyi, tai jotka Jumala valitsi työvälineikseen.
Pääosa kirjoituksista on julkaistu aiemmin Päivämiehen Kapsäkki-liitteessä.

19 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi