Torstai 15.11.2018
"
Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Job 19:25

Mitä kristillisyyden julkaisut merkitsevät sinulle?

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 15.10.2014 00:00 | Päivämies
Kristillisyytemme julkaisutyötä pidetään tulevina viikkoina esillä rauhanyhdistysten julkaisutilaisuuksissa. Uusia kirjoja ja äänitteitä esitellään myös tämän lehden välissä olevassa julkaisukuvastossa. Esittelyjen tarkoituksena on välittää informaatiota julkaisuista ja herättää kiinnostusta ostaa sekä lukea ja kuunnella niitä. Julkaisut ovat myös arvokkaita joulu- ja merkkipäivälahjoja. 
Viime vuosina kristillisyydessä on huolestuttu julkaisujen myynnin laskusta. Yhtenä selityksenä siihen voi olla heikentynyt taloustilanne. Julkaisujen myynnin kehittämistä pohtineen työryhmän mielestä syy menekin laskuun on kuitenkin osittain ihmisten asenteissa: monilta kristityiltä on kateissa oivallus siitä, mikä merkitys julkaisuilla on yksilön uskonelämälle ja sen ohella SRK:n taloudelle.

Julkaisujen sisältö on tuore. Ne käsittelevät monipuolisesti uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä. Niiden kautta erilaisissa elämäntilanteissa olevat voivat saada vertaistukea. Lehdet, kirjat ja äänitteet tuovat Jumalan valtakunnan sanoman lähelle lukijaa ja kuulijaa. Ne hyödyttävät jokaisen niitä lukevan ja kuuntelevan kristityn uskonelämää.

Kristityt tarvitsevat julkaisuja, vaikka kaikki eivät sitä vielä tiedostaisikaan. Julkaisuviikon aikana jokaisen kannattaisi pysähtyä miettimään, mikä merkitys kristillisyytemme julkaisuilla on minun uskonelämälleni.

Julkaisutyön tuotoilla SRK tekee lähetys- ja leirityötä. Julkaisutulojen lasku näkyy suoraan lähetystyömahdollisuuksien kaventumisena sekä paineina leirimaksujen korottamiseen. SRK:n julkaisuja hankkiva ei näin ollen saa hyötyä vain itselleen, vaan samalla hän tarjoaa toisille mahdollisuuksia päästä seuroihin ja leirille.

Julkaisujen tarjoaminen ja ostaminen on jo itsessään tär­keää Jumalan valtakunnan työtä. Tämän vuoksi jokaisen olisi tärkeää hahmottaa, että kristillisyyden julkaisujen aktiivinen tarjoaminen on aivan eri tason asia kuin jonkin muun tuotteen kauppaaminen.

Tänä vuonna vietetään Päivämiehen 60-vuotisjuhlaa. Kuuden vuosikymmenen ajan Päivämies on välittänyt hyvää sanomaa – vanhaa kielikuvaa käyttäen ”tuoreena öljypuun lehtenä”. Se tarjoaa lukijoilleen Raamattuun perustuvaa opetusta arkielämän kysymyksistä, välittää kristillisyyden sydänääniä ja kutsuu ihmisiä Jumalan valtakunnan yhteyteen. Tämän lehden toivoisi tulevan kaikkiin kristittyihin koteihin. 

Julkaisujen esittely ja myynti on SRK:n ja rauhanyhdistysten yhteistyötä. Rauhanyhdistysten julkaisuvastaavat ja julkaisumyyjät tekevät arvokasta ja tärkeää työtä, johon he tarvitsevat paikallisten kristittyjen tukea. Yhteistyöllä varmistamme myös tulevan julkaisuviikon onnistumisen niin, että se koituu siunaukseksi sekä yksilöiden uskonelämälle että kristillisyytemme työlle.

Julkaistu Päivämiehessä 15.10.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka
 

Jaksanko luottaa? Ajankohtaista 2018

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.  

23 €

Toim. Annika Hintsala ja Jenni Hintsala

Heidän kanssaan kulje, kertomuksia nuorille

Kirja nuorista elämän murrosvaiheessa. Kertomuksissa käsitellään nuoren näkökulmasta uskoa, uskosta nousevia valintoja, omaa minuutta ja suhdetta toisiin ihmisiin. 

17 €

Katri Isopahkala ja Heli Säkkinen (toim.)

Siionin Joulu 2018

Siionin Joulu vieraili lampolassa seurailemassa lampaiden elämää. Lehden hartaustekstit kertovat Vapahtajasta, joka toi ihmisille rauhan ja vapauden. Sivuilta löytyy myös hiljaista puhetta joulusta ilman rakasta läheistä. Lisäksi lehti sisältää muun muassa käytännönläheisiä vinkkejä jouluaskareisiin.

7 €

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi