Lauantai 19.1.2019
"
Muistakaa johtajianne, niitä, jotka julistivat teille Jumalan sanaa. Pitäkää mielessänne, miten he elämänsä elivät, ja ottakaa heidän uskonsa esikuvaksenne. Hepr. 13:7

Elämä eri vaiheineen on Jumalan lahja

Usko ja elämä - Pääkirjoitukset 12.11.2014 00:00 | Päivämies
Jumala antaa ihmisille erilaisia elämäntilanteita. Meillä jokaisella on oma, erilainen ja ainutkertainen elämä. Siihen kuuluu niin rakentamisen kuin purkamisen aikoja. Jumalan sana kehottaa elämään rauhassa kaikkien ihmisten kesken ja rakentamaan oman kotiseutunsa parasta.
Jumala on antanut ihmiselle myös työn ja erilaisia tehtäviä. Lutherin mukaan ihminen voi tuntea työssään kutsumusta. Työ antaa elämään sisältöä ja varjelee joutilaisuuden vaaroilta.

Ihmistä on kautta aikojen askarruttanut, mistä kaikki on saanut alkunsa, miten maailma on muodostunut ja millainen koko maailmankaikkeus lopulta on. Ihminen pohtii myös eri elämänmuotojen ihmeellisyyksiä, ajan ulottuvuuksia, maailman ja ihmiskunnan tulevaisuutta, kuolemanjälkeistä elämää ja monia muita kysymyksiä.

Jumalan lapsen näkemys elämästä, kutsumuksestaan ja koko maailmasta pohjautuu näkemykseen, että Jumala on luonut sanallaan kaiken. Ihminen ja maailmankaikkeus eivät ole syntyneet sattumalta, vaan Jumala on luonut sekä näkyvän että näkymättömän maailman.

Jumala teki ihmisen maan tomusta, antoi hänelle elämän lahjan ja kuolemattoman hengen. Hän määräsi kaikki luodut palvelemaan tarkoituksiaan. Ihmiselle hän antoi tehtäväksi viljellä ja varjella luomakuntaa.

Nykyäänkin elävä Jumala toimii, luo uutta ja ylläpitää elämää. Hän johtaa luomakuntaa ja on läsnä niin ihmiskunnan historiassa kuin yksittäisen ihmisen elämänvaiheissa. 

Elämän tarkoitus avautuu ihmiselle, kun hän uskon kautta ymmärtää, että Jumala loi ihmisen yhteyteensä. Tämän yhteyden säilyttäminen on ihmiselämän tärkein asia. Sen vuoksi ei ole samantekevää, miten käytämme aikamme.

Jokaisella on vastuu oman elämänsä ratkaisuista. Valintatilanteissa on hyvä miettiä, millainen ratkaisu sopii uskovaiselle, jotta sydämessä säilyy usko ja hyvä omatunto. 

Koska jokainen ihminen on luotu Jumalan kuvaksi, meidän tulee kunnioittaa kaikkia lähimmäisiämme. Ennen kaikkea meidän tulee kunnioittaa Jumalaa. Hän on rakastava ja huolehtiva Isämme, joka haluaa kaikkien pelastuvan. Raamatun mukaan ihmiselämä onkin rakennettu kestävälle perustukselle, kun ihminen kunnioittaa Jumalaa, on kuuliainen hänen sanalleen, luottaa hänen huolenpitoonsa ja uskoo hänen Poikaansa Jeesukseen syntiensä sovittajana. 

Kristittyinä uskomme, että jokainen ihminen elää maan päällä vain kerran, pitemmän tai lyhyemmän ajan. Jumala yksin tietää kunkin elämän pituuden. Siksi meitä kehotetaan aina muistamaan elämän katoavaisuus ja olemaan valmiita lähtemään uskossa, kun kuolemamme hetki koittaa.

Kerran Jumalan kansa pääsee siihen isänmaahan, jossa ei rakenneta eikä pureta. Aika on täyttynyt ja usko muuttu­nut näkemiseksi. 

Julkaistu Päivämiehessä 12.11.2014.

Toim. Hanna Aho ja Jouni Hintikka

JAKSANKO LUOTTAA? -ÄÄNIKIRJA

Jaksanko luottaa Jumalaan silloinkin, kun kaikki ympärilläni muuttuu ja oma elämä on kriisissä?  
Vuosikirjassa 2018 käsitellään ajankohtaisia asioita uskon ja luottamuksen näkökulmasta.

20 €

Väinö Havas

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja

Joulusta jouluun – Suomen kotien lukukirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1953. Äänikirja on tehty vuonna 1997 julkaistun uudistetun painoksen pohjalta ja sisältää 43 alkuperäisteokseen kuulunutta kertomusta. Havaksen lämminhenkisissä ja kielellisesti rikkaissa kertomuksissa korostuu kodin, uskonnon ja vapaan isänmaan arvo.

20 €

Taina Pyysaari
Kuvittanut Liisa Seppänen

Pinja ja Paulus

Pinja ja Paulus ovat kaksoset, ja Iisa on heidän hyvä ystävänsä. Siionin keväästä tutut kaverukset keksivät monenlaista puuhaa sisällä ja ulkona. Kuvakirja on mukavaa luettavaa ja katseltavaa niin alle kouluikäisille lapsille kuin pikkukoululaisillekin.

18 €

Toim. Anna Karjula

Elämänpolulla 18 – Usko ja mieli

Usko ja mieli avaa mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä uskon näkökulmasta. Tekstit etsivät vaikeastakin tilanteesta tietä eteenpäin. Joskus paranemisen siemen on kylvetty pieneen hetkeen. Joskus sairauden kanssa on vain opeteltava elämään.

18 €

Mediatilan tähän myy Päivämiehen ilmoitusmyynti.
Ota yhteyttä:
pm.ilmoitukset@srk.fi